Ce trebuie sa știi inainte sa vizitezi Colosseumul din Roma

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce trebuie sa știi inainte sa vizitezi Colosseumul din Roma


Colosseumul din Roma este principalul obiectiv turistic din capitala Italiei. Anul trecut a atras un număr record de vizitatori, 12 milioane. Anual, mulți români vizitează Colosseumul, un loc încărcat de istorie, ce nu trebuie ratat.
În rândurile următoare, ți-am pregătit un scurt ghid cu informații pe care merită să le știi înainte să vizitezi Colosseumul.


Care e cea mai bună perioadă să vizitezi Colosseumul?
Cea mai bună perioadă din an în care să vizitezi Colosseumul este primăvara și toamna. În general, în lunile aprilie, mai, septembrie și octombrie te vei putea bucura de cea mai bună experiență la această atracție turistică din Roma. Vara, în special în luna august, aglomerația este incredibilă, motiv pentru care e recomandat să eviți o vizită în această perioadă. Dar, dacă totuși ajungi vara, încearcă să mergi dimineața, pentru că nu vei întâlni cozi la fel de mari.

Este cel mai mare amfiteatru din antichitate
Până la 80 de mii de oameni luau parte la evenimentele organizate în Colosseumul din Roma în vremurile sale de glorie. Arena a fost construită pentru a distra mulțimea din Roma, iar aici aveau loc lupte de gladiatori, spectacole de teatru și multe altele.
https://www.youtube.com/watch?v=coYr-R9IC8E

Colosseumul a avut un acoperiș retractabil
Colosseumul a fost o construcție impresionantă pentru vremurile sale. În perioada în care era funcțional avea inclusiv un acoperiș retractabil ce purta denumirea de velarium. El a fost extins pentru a proteja spectatorii de ploaie și soare. Acesta era realizat dintr-o structură de plasă acoperită cu pânză și acoperea două treimi din suprafață. El a fost realizat de marinari obișnuiți cu astfel de materiale.

Numele provine de la o statuie
Numele Colosseum l-a primit de la o statuie a împăratului Nero. Un "colossus" este o statuie mai mare decât viața, conform romanilor. Iar numele amfiteatrului ar deriva de la "colosul" de bronz al împăratului Nero, care se afla în afara amfiteatrului. Ulterior, acesta a fost remodelat pentru a arăta ca Helios, zeul soarelui. Statuia a rămas în picioare în Evul Mediu, dar apoi a fost distrusă. Această clădire mai are și denumirea de Amfiteatrul Flavian, având în vedere că a fost construită în perioada dinastiei cu același nume.

Colosseumul poate fi văzut în zeci de filme și jocuri
Cum 12 milioane de oameni vizitează anual acest obiectiv turistic, iar arhitectura sa este spectaculoasă, nu ar trebui să surprindă că îl putem vedea și în filme și jocuri. Sunt peste 50 de filme cu scene realizate aici, printre cele mai cunoscute fiind The Antichrist (1978), Spectre (2015), The Fall (2006) și Jumper (2008). Nici dezvoltatorii de jocuri de pacanele online nu au ignorat Colosseumul, acesta fiind prezent în sloturi precumLegends of the Colosseum Megaways de la SYNOT, Call of the Colosseum de la NextGen, Around the World de la Endorphina sau Gladiator Jackpot de la Playtech.

Luptele între gladiatori au fost interzise în anul 399 după Hristos
Colosseumul este recunoscut pentru faptul că aici aveau loc lupte între gladiatori, multe dintre ele sângeroase. Timp de sute de ani, aici s-au dat mii de lupte. Dar, odată cu trecerea timpului și a schimbării politicilor locale, pofta romană de sânge s-a mai domolit. Luptele între gladiatori au fost interzise în Colosseum în anul 399 după Hristos, în timpul domniei lui Honorius. În cele din urmă, decizia generală de interzicere a luptelor între gladiatori s-a luat în jurul anului 435 după Hristos. De atunci au mai avut loc doar lupte demonstrative, fără vărsare de sânge.
Sursa foto canva.com


217

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Malta  |  Austria  |  Ungaria  |  Spania  |  Italia  |  Germania  | 
Stiai ca?
Un cameleon orb este perfect capabil sa-si schimbe culoarea in concordanta cu mediul înconjurator?... Bucurestiul a fost denumit si "Micul Paris". Denumirea provine de la arhitectura unor cladiri care se mai pastreaza in prezent in zona centrala a orasului: case, magazine, palate, edificii p...
Dictionar turistic
A la carte - Meniu alcatuit dupa dorinta clientului, care-si alege preparatele din lista-meniu.
7 recomandari