TurisMALL
powered by

145326

Ghid Roma
Obiective turistice

Roma

Colosseum-ul este cel mai cunoscut monument al Romei. Construit intre anii 72 – 80, Coloseum-ul a fost folosit pentru spectacolele sangeroase ce au fost practicate pana in 523. Pentru a vizita toata zona, sunt necesare 3 ore.
Colosseum-ul este deschis in fiecare zi, intre orele 8.30 – 17.30 (2 ianuarie – 21 martie, octombrie), 8.30 – 19.00 (28 martie – 30 septembrie), 8.30 – 16.30 (31 octombrie – 31 decembrie).
Pentru vizitarea Colosseum-ului se platesc 8 euro (bilet valabil si pentru muzeul Paladio. Pietele lui Traian si Casa de Aur a lui Nero pot fi vizitate contra sumei de 6 euro fiecare, iar Inchisoarea Mamertina poate fi vizitata gratuit. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta cuprinsa intre 18 – 25 ani platesc jumatate din tarif, iar tinerii sub 18 ani si cei de peste 65 ani au intrare gratuita.

Vaticanul este cel mai mic stat din lume, are numai 50 de hectare si este o teocratie cu putin peste 550 de cetateni, in frunte cu Papa. Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: Catedrala Sf. Petru, Capela Sixtina, gradinile luxuriante, apartamentele cu fresce de Fra Angelico, Rafael si Pinturicchio si 10 muzee.
Muzeele si Capela Sixtina sunt deschise de luni pana sambata, intre orele 8.45 – 13.45 (ianuarie – februarie, noiembrie – decembrie), de luni pana vineri intre orele 8.45 – 16.45 (martie – octombrie), iar sambata intre orele 8.45 – 13.45. Adultii platesc o taxa de 12 euro, iar studentii pana in 26 ani platesc 8 euro. Copiii pana in 9 ani au intrarea gratuita.
Biserica Sf. Petru poate fi vizitata zilnic, intre orele 07.00 – 21.00. In biserica accesul este gratuit, pentru vizitarea tezaurului se plateste o taxa de 5 euro, iar pentru dom tot 5 euro.

Pantheon-ul este cel mai impresionant templu din Roma. Desi a fost devastat de-a lungul timpului, Panteonul este considerat una dintre minunile lumii. Templul este deschis in fiecare zi, intre orele 8.30 – 19.30 (luni – sambata) si 9.00 – 18.00 (duminica).

In urma cu mai bine de 1000 de ani, Forumul Roman era un simbol al mandriei civice. In timpul domniei lui Augustus, primul imparat roman, Forumul si-a dobandit adevarata eleganta.
Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 8.30 – 17.30 (2 ianuarie – 24 martie, octombrie - decembrie), 8.30 – 19.00 (martie – 30 septembrie).
Adultii platesc 12 euro, elevii si studentii 7.50 euro. Tururile audio costa 4 euro, iar cele cu ghid 3 euro.

Fantana Trevi a fost construita in 1732 si a devenit celebra dupa ce a aparut in mai multe filme de la Hollywood. Toti turistii care ajung aici arunca o moneda in fantana si isi pun o dorinta. La sfarsitul zilei, banii aruncati in fantana se strang si se doneaza unor orfelinate si camine de batrani.

Galeria Borghese este unul dintre cele mai frumoase muzee din lume. O parte din cele mai bune sculpturi ale lui Bernini si picturi ale lui Caravaggio impart aceeasi incapere cu opere ale Clasicismului, Renasterii si Neoclasicismului. Pentru a vizita muzeul, este necesar sa faceti o rezervare din timp pentru ca biletele se epuizeaza rapid. Galeria Borghese poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 9 – 19.00, iar pretul unui bilet este de 8.50 euro. Tinerii sub 18 ani si batranii de peste 65 ani au intrarea gratuita.

Colina Capitolului era inima religioasa a vechii Rome, iar astazi gazduieste un muzeu foarte frumos. Cele mai importante atractii ale muzeului sunt: scara usor inclinata proiectata de Michelangelo, bratul intins al imparatului Marcus Aurelius, Palazzo Nuovo si Palazzo dei Coservatori, Venus Capitolina si statuia ecvestra a lui Marcus Aurelius.
Muzeul este deschis miercuri – duminica, intre orele 9.00 – 20.00, iar pretul unui bilet este de 6.50 euro.

Muzeul National al Romei (Palazzo Massimo si Palazzo Altemps) are una dintre cele mai importante colectii de arta. Cel mai indicat este sa rezervati bilete cu vreo 2 zile inainte pentru ca la etajele superioare intrarea este riguros planificata, iar locurile se ocupa rapid.
Palazzo Massimo este deschis marti – duminica, intre orele 9 – 19.45, iar pretul unui bilet este de 9 euro. Palazzo Altemps este deschis marti – duminica, intre orele, 9 – 19.45 ar pretul unui bilet este de 7 euro. Muzeul mai pune in vanzare bilete de 20 euro care sunt valabile 7 zile si permite accesul in toate locatiile Muzeului National si in zonele arheologice.

Treptele Spaniole si Villa Borghese formeaza cea mai stilata zona a Romei, faimoasa pentru magazinele exclusiviste. Treptele Spaniole reprezinta cel mai iubit monument rococo din Roma. Primavara, frumusetea scarilor este sporita de azaleele cu care sunt impodobite.

Piazza Navona este cea mai frumoasa piata din Roma datorita numarului mare de fantani arteziene, cafenele, turisti si spectacole de strada.

Piazza Venetia este aflata in centrul Romei si este flancata de Palatul Venetia, fosta resedinta a presedintelui Mussolini. Acesta a fost primul palat maret al Renasterii construit la Roma si a fost realizat pentru cardinalul Pietro Barbo.
Palatul este deschis marti – duminica, intre orele 8.30 – 19.30, iar pretul unui bilet pentru adulti este de 4 euro, cetatenii Uniunii Europene cu varsta cuprinsa intre 18 – 5 ani platesc 2 euro, iar tinerii sub 18 ani si batranii de peste 65 ani au intrarea gratuita.

Festivaluri si sarbatori

In fiecare an, pe 6 ianuarie, Biserica Catolica sarbatoreste Epiphany ce reprezinta imbinarea perfecta a 3 semne: adorarea lui Iisus Hristos de catre Magi, botezul lui Hristos si nunta din Cana.

La Festa della Liberazione are loc pe 25 aprilie se celebreaza ziua in care Italia a fost eliberata de sub dominatia germana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Pe 1 mai italienii, la fel ca romanii, sarbatoresc Festa dei Lavoratori, zi in care nimeni nu lucreaza si toti se bucura de o zi libera la picnicuri sau in parcuri.

Pe 2 iunie, in Italia are loc Festa della Repubblica, o zi in care se celebreaza caderea regimului fascist si posibilitatea de a alege ce forma de guvernare va avea tara: monarhie sau republica.

In fiecare an, in luna octombrie, la Roma are loc Festivalul de Film, unde sunt ecranizate proiecte independente. Din 2009, numele festivalului a fost schimbat in Festival Internazionale del Film di Roma.

*Preturile sunt valabile la data postarii. Va rugam sa verificati personal valabilitatea acestora.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
MACARIE RODICA Guest, 23.03.2011

Roma este fantastica. Dupa mine intrece Parisul. Am vazut-o de 2 ori, dar as dori sa o vad an de an. Ghidul este la obiect si foarte util.

 
adi Guest, 07.07.2011

ok

 
ionel costa Guest, 23.01.2018

Ghidul prezentat este sintetic si vreau sa-i multumesc autorului.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Germania  |  Spania  |  Belgia  |  Franta  |  Austria  |  Italia  | 
Stiai ca?
Atlas, cel mai mare lant muntos (2.500 km) se afla in Africa?... Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an?...
Dictionar turistic
Inregistrarea sosirii - Check-in - Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.
7 recomandari