TurisMALL
powered by

Cei mai bizari copaci din lume


MARRAKECH

Pentru multi dintre noi, copacii sunt verzi, cu frunze, flori frumos mirositoare, iar unii cu delicioase fructe. Ne-am obisnuit chiar si cu cei care au forme ciudate, atipice, care cresc in tinuturile exotice. Cum vi s-ar parea sa aveti in fata casei un copac cu margele, cu lacate sau cu niste capre?

Copacul cu rozariu, ArgentinaSute de rozarii cu margele atarna de crengile unui copac situat pe un deal inalt, in afara orasului Salta, din nordul Argentinei. Nu se cunoaste motivul pentru care crengile au primit astfel de bijuterii, insa se banuieste ca ar avea o insemnatate religioasa.

Copacul Pantofilor, SUASpre deosebire de alte atractii aflate la marginea drumului, Copacul Pantofilor este foarte interesant si atrage sute de turisti. Aflat in statul Nevada, intre orasele Ely si Reno, copacul este decorat cu sute de pantofi, aruncate de turistii generosi. Din pacate, copacul a fost taiat si vandalizat.

Copacul cu oua de Paste, GermaniaIn 1965, Volker Kraft s-a decis sa isi decoreze marul din curte cu 18 oua pictate special pentru Paste. Cativa ani mai tarziu, vestea despre copacul cu oua de Paste s-a raspandit rapid, in prezent, copacul fiind decorat cu peste 9.800 oua. Daca la inceput, Volker a folosit oua de plastic, acum decoratiunile sunt mai complicate si sunt realizate din margele, scoici sau pictate manual. In 2010, mai mult de 13.000 oameni au venit sa viziteze copacul din orasul german Saalfeld.

Copacul cu lacate, MoscovaLa Moscova, pe Podul Saruturilor, exista cateva aranjamente, asemanatoare cu niste copaci de fier, unde indragostitii, in special cuplurile proaspat casatorite, isi pot lasa amprenta. Acestia lasa pe crengile de fier lacate cu numele lor inscriptionate.

Insula Papusilor, MexicIn Mexic, in apropiere de Mexico City se afla una dintre cele mai inspaimantatoare atractii turistice. Scopul acestei insule nu a fost transformarea intr-un punct turistic, ci a fost un refugiu pentru Don Julian Santana. Mexicanul a ales sa isi paraseasca familia si sa se mute aici pentru a multumi spiritul unei fetite inecate intr-un canal din spatele casei sale.

Legenda spune ca Don Julian Santana a gasit corpul inecat al unei fetite intr-un canal din spatele casei sale. Bantuit de moartea sa, mexicanul a spanzurat prima papusa pe care a gasit-o plutind pe rau pentru ca era convins ca asa va multumi sufletul torturat al fetitei si va proteja insula. De-a lungul insulei, in copacii de un verde smarald sunt spanzurate mii de papusi mutilate, decapitate sau cu ochii scosi. Daca in lumina zilei prezenta lor poate fi tolerata, odata cu caderea noptii, ele devin infricosatoare.

Copacul caprelor, MarocDesi pare o poza prelucrata in Photoshop, imaginea este reala. Aceste capre simpatice au inceput sa se catere in copacii Argan in cautare de mancare, mai ales ca in zona este foarte rara. Odata cu trecerea timpului, caprele au capatat experienta si se plimba pe crengile copacului, ca pe un podium de moda.

Copacul cu masina, AustraliaPentru a atrage atentia asupra vitezei la volan, autoritatile dintr-un oras din vestul Australiei au atarnat o masina lovita de crengile unui copac inalt.

Copacul cu retete, LondraIntr-un han din Londra se afla un copac impodobit cu sute de retete traditionale. Copacul a fost donat de niste fermieri irlandezi, cu scopul de a familiariza localnicii cu retete ale diferitelor cuturi.

Sursa articol


4746

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Wiener Festwochen
Festivalul Wiener Festwochen se desfasoara anual intre mai si iunie, în capitala Austriei. In a..
Stiai ca?
In spatiu, astronautii nu pot plange? In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate).... Cel mai mare canion submarin este canionul Esperance, aflat in Australia de Vest (1800 m). Latimea sa este de 32 km....
Dictionar turistic
Capacitate de cazare - Numarul de camere sau de locuri de cazare care pot fi oferite simultan de catre o unitate hoteliera.
7 recomandari