TurisMALL
powered by

Cele mai ciudate blocuri


MONTREAL

Waldspirale, Germania


Cladirea de apartamente Waldspirale din orasul Darmstadt este considerata o minune arhitecturala. Cu peste 1000 de ferestre unice, cu manere pentru usi si ferestre individuale, atractii pe acoperis, parcare, restaurant, bar si loc de joaca, apartamentele s-au vandut ca painea calda.

Reversible Destiny Lofts, Japonia

Complexul de apartamente Reversible Destiny Lofts se afla in localitatea Mitaka, Tokyo si uimeste prin designul colorat si atipic. Pretul unui astfel de apartament este de 750.000 $.

Block 16, Olanda

Modelata parca de valurile marii, aceasta cladire se afla in oraselul Almere, Olanda.

Complexul 3D, Slovenia

Realizata in 2009, cladirea de apartamente din orasul Nova Gorica, Slovenia are o fatada 3D care formeaza balcoane, terase si pergole.

Cladirea cu tepuse, Danemarca

Un bloc din Copenhaga este realizat din formele literelor V si M. Scopul folosirii literelor este de a avea mai multa lumina, intimitate si vederi frumoase.

Cladirea triunghi, Bulgaria

Laturile rotunjite ale acestei cladiri cu apartamente din Sofia ne duce cu gandul la formele geometrice invatate in scoala generala.

Blocurile tetris, Slovenia

Inspirate de jocul Tetris, aceste cladiri din Ljubljana sunt orientate spre partea linistita a cartierului galagios in care sunt construite.

Casa Mia, Spania

Casa Mia din Barcelona, ultima opera a lui Antonio Gaudi, a fost transformata intr-o cladire de apartamente. Aflata in patrimoniu UNESCO din 1984, Casa Mia are zidurile asemanatoare cu valurile marii, iar usile si ferestrele par impotmolite in nisip.

Habitat 67, Montreal, Canada

Apartamentele din complexul Habitat 67 sunt asezate ca niste piese de Lego. Fara vreo baza traditionala, apartamentele au o priveliste minunata si verande spatioase.

Sursa articol. Sursa foto


4206

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Franta  |  Cehia  |  Italia  |  Spania  |  Malta  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Lacul Titicaca din muntii Anzi este cel mai inalt lac navigabil din lume pentru vase de mare tonaj.... Albert Einstein a castigat premiul Nobel pentru lucrarea sa despre efectul fotoelectric din anul 1921. Einstein nu a fost prezent sa-si ridice premiul sau Nobel in decembrie 1922 deoarece era plecat i...
Dictionar turistic
Obiectiv turistic - Un element pitoresc al naturii sau o realizare a geniului uman care prezinta suficient interes pentru a determina deplasarea in scopul strict al vizitarii acestuia.
7 recomandari