TurisMALL
powered by

Cele mai faimoase canale din lume


VENETIA

Canalele sunt de diferite dimensiuni si forme, de la cai navigabile care leaga oceanele pana la cele din orase. Adesea, orasele construite pe canale sunt identificate cu Venetia, oamenii fiind tentati sa le compare cu faimosul oras.

StockholmNumit si Venetia Nordului, orasul Stockholm din Suedia se afla pe 14 insule. Pentru ca este construit pe asa multe insule, aici exista canale si barci peste tot. Cel mai bun mod de a explora canalele este prin inchirierea unui canoe sau kayak.

AlappuzhaAlappuzha este un loc istoric si frumos, aflat in India. Alappuzha este conectat cu faimoasele canale Kerala, iar vizitatorii pot inchiria vase ce ofera si cazare pentru a explora frumusetea acestei zone. De asemenea, aici are loc renumite Snake Boat Race, unde echipe din lumea intreaga se intrec pentru trofeul Nehru.

Klong-urile din BangkokKlong este denumirea in thailandeza a cuvantului canal. In urma cu multi ani, canalele erau folosite pentru transport si comert, aducand orasului Bangkok numele de Venetia din Est. Astazi, o mare parte dintre klong-uri sunt folosite ca si strazi. Turistii inca pot vizita Klong Damnoen Saduak, versiunile turistice ale acestor piete plutitoare aflate in provincia Ratchaburi.

Nan MadolNan Madol este cunoscuta si sub numele de Venetia Pacificului si este o colectie de insule facute de om, situate pe tarmul de est al insulei Pohnpei din Micronesia. Constructia insulelor a inceput in secolul VIII, dar arhitectura megalitica distinctiva a fost ridicata in secolele XII – XIII. Nan Madol a fost folosita ca asezare politica si ceremoniala pentru dinastia Saudeleur, timp de 400 ani, pana cand orasul a intrat in declin.

SuzhouNumita odata Venetia Chinei, orasul Suzhou se afla in partea de est a Chinei, pe raul Yangtze. Fondat in secolul 5 I.Hr, orasul este renumit pentru sarmantele canale, gradinile intrigante si podurile din piatra, pline de istorie. Suzhou este faimos pentru schimbul de matase si pentru apropierea de Marele Canal, unul dintre cele mai mari canale din lume.

Canalul PanamaCanalul Panama este un canal artificial, cu o lungime de 77 km, care a schimbat cursul calatoriei si transportul marfurilor, conectand oceanele Atlantic si Pacific. De la deschiderea din 1914, s-a bucurat de un succes nesperat, fiind in continuare un element indispensabil al navigatiei internationale. Anual, prin Canalul Panama trec peste 14.000 nave, care transporta peste 20.378 milioane de marfa.

Hoi AnHoi An a fost un oras de pescari care, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un atragator oras turistic. Situat pe coasta de sud a Chinei, in Vietnam, Hoi An a fost port international inca din secolul XVI, desi transporturile internationale s-au mutat in orasul Da Nang. Inima orasului este Centrul Vechi, unde se afla numeroase strazi serpuite si magazine in stilul traditional chinezesc. Adesea, Hoi An este intitulat Venetia din Vietnam, datorita canalelor inguste.

BrugesBruges este unul dintre cel mai bine conservate orase din Europa si cea mai populara destinatie din Belgia. Datorita canalelor sale, orasul este cunoscut si sub numele de Venetia din Nord. In trecut, raul Reie a fost transformat intr-o retea de canale care le permitea negustorilor sa isi aduca produsele in piata centrala. In prezent, o calatorie cu barca pe canalele din Burges este cea mai buna modalitate de a descoperi orasul.

AmsterdamCanalele Amsterdamului reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului. Herengracht este cel mai impozant canal de pe Grachtengordel si este faimos pentru “Curba de Aur”, intindere de case impunatoare construite pentru negustorii bogati. Alte canele importante sunt Keizergracht, Prinsengracht, Entrepotdok si Reguliersgarcht. Unele dintre cele mai frumoase atractii ale orasului pot fi vazute in plimbarile pe canal: Trezoreria, Podul Inchisorii, Cel mai lat Pod din Amsterdam si Turnul Lacrimilor.

VenetiaCunoscut ca Orasul Apelor, Venetia este perla coroanei printre orasele situate pe ape. Gondolele romantice si arhitectura italieneasca au contribuit la faima orasului. Inconjurat din peste 150 canale, Venetia are mai multi turisti decat rezidenti, dar reuseste sa isi pastreze farmecul. Plimbati-va cu gondola sau cu vaporasul – taxi. Nu va uitati dupa taxiuri sau autobuze! In Venetia nu exista masini.

Sursa articol. Sursa foto


7176

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dia de Cervantes
Anual, in data de 23 aprilie spaniolii serbeaza "Ziua lui Cervantes", romancier, poet şi dramaturg,..
Malta  |  Romania  |  Germania  |  Ungaria  |  Spania  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
La Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti se afla cateva picturi celebre. Nu doar in tari importante ale lumii precum Franta, Marea Britanie sau Italia poti admira picturi celebre, si in... Cei mai scunzi oameni din lume traiesc in Africa. Acestia sunt pigmeii, din padurile Iturii, ce au o inaltime medie de 1,20 m....
Dictionar turistic
Bilet cu bucla deschisa - Bilet dus-intors care da posibilitatea calatorului de a efectua la intoarcere un alt traseu decat la dus, punctele de plecare si de sosire fiind fixate la dorinta sa, in intelegere cu transportatorul.
7 recomandari