TurisMALL
powered by

Cele mai faimoase piete din lume


MARRAKECH

Fiecare oras important are o piata ce are un important rol social si comercial. De obicei, aceste piete sunt inconjurate de magazine, restaurante si primarie. In centru se afla o fantana, o statuie sau un alt monument important. Pe langa aceste asemanari, pietele au propria istorie.

Plaza Mayor, MadridPlaza Mayor este situata in centrul orasului, la cateva minute de Puerta del Sol si este principalul loc de promenada pentru turisti si localnici. Desi restaurantele si cafenelele au preturi mai mari, este o zona minunata si va puteti delecta cu un pahar de vin sau cu delicioasele tapas. Plaza Mayor a gazduit lupte cu tauri, simfonii, piete, jocuri de fotbal sau executii. In centrul pietei se afla statuia lui Filip al III-lea.

Piata Trafalgar, LondraPiata Trafalgar este una dintre cele mai importante atractii din Londra, cu o insemnatate sociala si politica. Piata Trafalgar comemoreaza victoria lordului Horatio Nelson asupra armatei lui Napoleon, in batalia de la Trafalgar din 1805. Monumentul central al pietei este coloana inalta, in varful careia se afla Horatio Nelson, care priveste increzator asupra Londrei. Coloana este inconjurata de 4 lei impresionanti si o serie de fantani.

Grand Place, BruxellesGrand Place este centrul economic si social al orasului Bruxelles. Cladirile din centrul orasului au fost constuite in secolul XV si au o arhitectura deosebita, care amintesc de trecutul glorios al capitalei Belgiei. Pe langa restaurante cochete si terase elegante, in Grand Place puteti admira statuia Sf. Mihai, cladirea Primariei, Musée de la Ville de Bruxelles. Grand Place se afla in patrimoniul UNESCO. In luna august, aici are loc cel mai frumos festival al orasului: Covorul de Flori, un omagiu adus florii orasului, begonia.

Centrul Vechi, PragaCentrul Vechi din Praga se afla intre piata Wenceslas si podul Charles. Centrul Vechi este plin de turisti si localnici, mai ales in zilele de vara. Cu numeroase cladiri ce au o arhitectura impresionanta, Centrul Vechi ofera turistilor ocazia de a admira unele dintre cele mai importante atractii din Praga: Catedrala gotica Tyn, biserica Sf. Nicolae si Ceasul Astronomic. Din turnul primariei, va puteti bucura de o panoramica superba asupra orasului.

Piata San Marco, VenetiaPiata San Marco, centrul politic si religios al Venetiei, a fost de fapt gradina unei manastiri, traversata de un rau, chiar daca pare greu de crezut. Astazi, este animata de vizitatorii care asteapta deschiderea complexului muzeal format din Palatul Dogilor si Muzeul Correr, de persoanele care savureaza o cafea la zecile de terase sau de membrii orchestrei care asigura fundalul sonor. Piazza San Marco este cel mai jos punct al Venetiei, iar in timpul ploilor, este prima care se inunda.

Piata Tiananmen, BeijingPiata Tiananmen din Beijing este cea mai mare piata din lume. Aici se afla monumente sovietice si cladiri guvernamentale. Piata Tiananmen este un loc uimitor, unde turistii din toata lumea se plimba si admira locatia. Steagul Chinei se ridica si coboara, odata cu rasaritul soarelui. In fata portii Tiananmen se afla 4 lei din marmura, unul dintre ei avand un glont in stomac, de la masacrul din 1989.

Times New Square, New YorkUna dintre cele mai faimoase piete din New York este Times New Square. Aflata la intersectia dintre Broadway si 7th Avenue, Times New Square este un loc plin cu plasme video, panouri publicitare si lumini frumos colorate. Zona este plina de restaurante, teatre si hoteluri. Odata cu lasarea serii, Times New Square devine si mai palpitanta, piata fiind luminata de ledurile colorate.

Piata Sf. Petru, RomaPiata Sf. Petru se afla in fata Basilicii Sf. Petru, in Vatican. De o marime impresionanta, piata este formata din colonade toscane si 4 coloane care incadreaza intrarea trapezoidala spre Basilica Sf. Petru. In centrul pietei se afla un obelisc egiptean, ce a fost transport din Egipt la Roma in timpul domniei imparatului Augustus. In timpul Evului Mediu, se credea ca bila din varful obeliscului adaposteste cenusa lui Iulius Cezar. Cand bila a fost indepartata, a fost gasit doar praf.

Djemaa el Fna, MarrakechDjemaa El-Fna este punctul de atractie al oricarei vizite in Marrakech, Maroc. In timpul zilei, piata este plina de vanzatori cu serpi sau maimute. Pe masura ce orele trec, piata isi schimba ocupantii. Vanzatorii sunt inlocuiti de magicieni, artisti stradali si negustori cu medicamente traditionale. Odata cu lasarea serii, aici apar multe tarabe cu mancare delicioasa, iar turistii sosesc aici in numar mare.

Piata Rosie, MoscovaPiata Rosie se afla in inima Moscovei si este prima destinatie pentru cei mai multi turisti care sosesc in capitala Rusiei. In apropiere de Piata Rosie se afla Kremlin-ul, sediul presedintelui rus. Piata este inconjurata de Catedrala Sf. Vasile, Muzeul de Istorie si Mausoleul lui Lenin.

Sursa articol


6562

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Stiai ca?
In Bolivia exista o piata dedicata vrajitoarelor. Printre cele mai in voga produse sunt broastele si serpii uscati precum si pene de bufnita, folosite pentru noroc si potenta.... In Egipt, inca exista pomi plantati inainte de construirea piramidelor? ...
Dictionar turistic
Cazare si mic dejun - Tarif hotelier care include contravaloarea cazarii si micului dejun. Daca micul dejun este de tip continental, formula este cunoscuta sub denumirea "continental plan".
7 recomandari