TurisMALL
powered by

Cele mai faimoase statui din lume


COPENHAGA

Statuile au fost create de oameni inca din perioada preistorica. Una dintre primele statui a fost creata acum 32.000 ani, se numea Omul Leu si avea o inaltime de 29.6 cm. Primele 7 Minuni ale Lumii includeau 2 statui: Colosul din Rhodos si Statuia lui Zeus din Olympia. In prezent, fiecare oras din lume are statui reprezentative, ridicate din diferite motive: religioase, istorice sau care amintesc de oameni importanti.

Mica Sirena, CopenhagaMica Sirena (Den Lille Havfrue) este unul dintre cele mai cunoscute personaje din basmele legendarului scriitor danez Hans Christian Andersen. Statuia Mica Sirena se afla in portul Langeline si a fost instalata pe stanca in urma cu 100 de ani.

Leii lui Delos, MykonosInsula Delos se afla in apropiere de Mykonos si este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Timp de un mileniu, inainte de nasterea lui Apollo si Artemis, Delos era considerat un sanctuar si un loc sfant. Terasa Leilor a fost construita in jurul anului 600 I.Hr si i-a fost dedicata lui Apollo. Initial, Calea Sacra avea intre 9 si 12 lei, doar 5 mai rezistand pana in prezent. Originalele ponosite au fost mutate la Muzeul Arheologic din Delos in 1999.

Patria Mama te cheama, RusiaDupa batalia de la Stalingrad, in Rusia au fost ridicate 4 statui in memoria luptei. Patria Mama te cheama este cea mai inalta dintre ele, 87 m. In 1967, la momentul inaugurarii, Patria Mama era cea mai inalta statuie din lume.

Capul lui Olmec, MexicOlmec a fost o civilizatie pre-columbiana ce traia in padurile tropicale din sud-centrul Mexicului, in care astazi se afla orasele Veracruz si Tabasco. Civilizatia Olmec a inflorit brusc intre anii 1400 I.Hr si 400 I.Hr. Cel mai usor de recunoscut aspect al Olmecilor sunt capetele enorme, acoperite de casti. Se crede ca aceste statui reprezinta portrete ale conducatorilor. Nici o statuie nu seamana cu alta, iar castile au semne distinctive. Aici se afla 17 statui colosale, care difera in inaltime: de la 1.47 m pana la 3.4 m.

Muntele Nemrut, TurciaNemrut este un munte inalt de 2.134 metri, situat in partea de sud-est a Turciei, in apropiere de orasul Adiyaman. In anul 62 I.Hr, regele Antiochus I Theos al Commagene a construit in varful muntelui un mormant-sanctuar flancat de statui imense cu propriul chip, 2 lei, 2 vulturi si diversi zei greci si persani. Varful muntelui ofera privelisti minunate ale muntilor din jur. Atractia principala este apusul care poate fi admirat de la terasa special amenajata aici.

David, FlorentaDavid este o capodopera din perioada renascentista si a fost sculptata de Michelangelo intre anii 1501 – 1504. Statuia este realizata din marmura si are o inaltime de 5.17 metri si il portretizeaza pe regele David nud. Spre deosebire de alte opere care il infatisau pe David dupa victoria asupra lui Goliat, Michelangelo a ales sa il reprezinte inainte de batalie. Pentru a fi protejata de deteriorare, faimoasa statuie a fost mutata in 1873 la Galeria Accademia din Florenta. O replica se afla in Piazza della Signoria, locatia originala.

Sfinxul, EgiptUnul dintre cele mai impresionante monumente din Egipt este Sfinxul. Construit in urma cu 4.000 ani, din calcar, Sfinxul are o inaltime de 22 metri si o inaltime de 50 metri. Desi si-a pierdut nasul in timpul ocupatiei franceze din secolul XVIII, Sfinxul ramane un simbol remarcabil al Egiptului. Sfinxul sta de paza in fata Piramidelor din Giza, iar forma sa ciudata, cu trup de leu si cap de femeie, ascunde o identitate mistica.

Statuia Libertatii, New YorkStatuia Libertatii este un cadou de la poporul francez care a avut ca scop celebrarea a 100 ani de la semnarea Declaratiei de Independenta a SUA. Statuia Libertatii se afla pe insula Liberty si este unul dintre cele mai faimoase simboluri din lume. Statuia reprezinta o femeie imbracata intr-o stola, sandale, o coroana stralucitoare, care calca in picioare un lant rupt. Cu mana dreapta ridica o torta, iar in mana stanga tine o tableta. Constructia statuii a fost terminata in Franta, in iulie 1884 si a ajuns in New York in urmatorul an.

Iisus Hristos Mantuitorul, Rio de JaneiroCel mai cunoscut obiectiv turistic din Rio de Janeiro este Statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul. Monumentul a fost ridicat cu ajutorul Vaticanului si al Frantei, memorand 100 de ani de la declararea independentei Braziliei. Inconjurat de Gradina Botanica, edificiul ofera o priveliste impresionanta asupra orasului, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. O excursie de 4 ore la vestita statuie a Mantuitorului costa 27 euro/persoana.

Moai, ChileInsula Pastelui este una dintre cele mai frumoase locuri din lume, misterul insulei starnind curiozitatea turistilor. Punctul de atractie al insulei il reprezinta Parcul National Rapa Nui. Aici, au fost descoperite 887 de monoliti, statui uriase sculptate din piatra vulcanului Rano Raraku. Monstrii din piatra au o inaltime de pana la 20 m, greutatea lor depasind, in multe cazuri, 80 de tone. Din pacate, nimeni nu a reusit sa desluseasca misterul acestor statui. Nici locuitorii care locuiesc acum pe Insula Pastelui nu cunosc insemnatatea constructiilor, de ce unele au fost pozitionate cu fata spre cer, de ce unele au ochii inchisi sau deschisi.

Sursa articol. Sursa foto


8357

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Grecia  |  Austria  |  Italia  |  Spania  |  Franta  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Cea mai grea insecta din lume este Gandacul Goliat din Africa. El cantareste cca. 100 gr.... Georgia: Țara kartvelilor. Georgienii își spun Kartvelebi (ქართველები), își numesc țara Sakartvelo (საქართველო, Țara kartvelilor), iar limba Kartuli (ქ...
Dictionar turistic
Bac aerian - Avion echipat pentru transportul autovehiculelor si bicicletelor, impreuna cu conducatorii sau pasagerii lor, de la un aeroport la altul.
7 recomandari