Cele mai frumoase 8 insule de piatra din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase 8 insule de piatra din lume


De obicei, o insula de piatra este o formatiune stancoasa, situata langa coasta, nepopulata, avand putina vegetatie. Insulele de piatra nu arata la fel, unele sunt sculptate de natura in diverse forme, altele sunt create de om. Unicitatea acestor mici insule este foarte populara printre vizitatori, turisti straini si fotografi din intreaga lume.

1. New Eddystone Rock, Alaska, USAAceasta insula din Alaska, numita New Eddystone Rock este o coloana de basalt. Bazaltul vine din craparea Canalului Behm (canal natural in Alaska). Textura acestei coloane de bazalt ne indica, ca New Eddystone Rock a facut parte dintr-un crater vulcanic unde magma a ajuns in repetate randuri la suprafata pamantului. Capitanul George Vancouver a numit aceasta roca dupa Farul Eddystone, de langa Cornwall, Anglia, atunci cand a navigat in aceasta zona in anul 1793. Inaltime: 72 metri.

2. Fastnet Rock, IrlandaFastnet Rock sau pur si simplu Fastnet este o mica insula in Oceanul Atlantic, in cel mai sudic punct al Irlandei. Din cauza acestei locatii, Fastnet era cunoscuta drept “Lacrima Irlandei” pentru ca acest loc a fost ultimul loc vazut de catre emigrantii irlandezi inainte de a calatori spre SUA in secolul 19. Fastnet Rock este un sist argilos cu filoane de cuart. Se inalta la aproape 30 de metri deasupra nivelului apei si este separat de Little Fastnet de un canal lat de 10 metri. Farul insulei a fost construit initial in 1854, dar a fost daramat in 1865. A fost reconstruit in 1906 cu roci de granit importate din Cornwall si dispune si de un heliport.

3. Turnip Rock, Michigan, USATurnip Rock, o insula in forma de nap, este situata pe langa coasta Michigan in Lacul Huron. Forma sa unica este rezultatul a mii de ani de eroziune cauzata de valuri. Turnip Rock are o inaltime de 6 metri, in varful acestei insule au crescut copaci si vegetatie. Suprafata inconjuratoare este proprietate privata deci turistii pot vedea insulita doar de pe vapor, iar pe timpul iernii pe suprafata lacului inghetat.

4. Dunbar Rock, HondurasPe suprafata acestei mici insule din Honduras, se afla un minunat resort. Acesta este unul dintre cele mai interesante resorturi de scufundari din Caraibe. Este bine de stiut ca apare in anunturile de turism ale Guvernului din Honduras si pe cartile postale.Vila Dunbar opereaza ca un binecunoscut resort de scufundari, cu excelente activitati de scufundari si pescuit, chiar langa doc. Reciful de corali este 100% privat, insula in sine oferind intimitatea unei insule private. Insula are o mica padure de stejari ce ofera umbra pe parcursul zilelor calduroase.

5. Stenčica (Little Rock), SerbiaIn mijlocul raului Drina este situata insulita Stenčica, unde se afla o casuta, langa orasul Bajina Basta, Serbia. Mai precis, acest oras se intinde de-a lungul vaii raului Drina, in partea estica a Parcului National Tara. In 1968, a aparut prima structura a acestei insulite, ca un refugiu si fara sa se poata construi ceva pe suprafata acesteia. Nu numai asezarea este deosebita, dar si faptul ca este situata pe frontiera dintre doua tari (Serbia si Bosnia & Herzegovina), teritoriu considerat tip duty free. De fiecare data dupa o furtuna sau o inundatie, dupa ce casa de pe insula este distrusa, Milija Mandic Gljiva (unul din constructorii initiali ai casei) o reconstruieste.

6. Mitsukejima, JapanMitsukejima este o insula nepopulata din Suzu, Ishikawa, Japonia. Din cauza formei sale, este cunoscuta si drept Gunkanjima (insemnand Insula “Nava de lupta”), aceasta denumire este de asemenea comuna si pentru Insula Hashima din Nagasaki. Conform folclorului, insula a fost denumita astfel, Mitsukejima, de un calugar, carturar si artist, Kūkai, care a descoperit-o in timpul calatoriei sale din Insula Sado, Niigata. Mitsukejima are o lungime de aproximativ 150 de metri, 50 de metri latime si 30 de metri inaltime deasupra nivelului apei. Insula este compusa din diatomit (roca sedimentara silicioasa formata in cea mai mare parte din resturile cochiliilor de diatomee), aceasta roca fiind materie prima pentru shichirin (un cuptor de gatit portabil din argila, un produs special din zona Suzu). Mitsukejima este cunoscuta si ca parte a Parcului National Notohantō.

7. Clingstone, Rhode Island, USAVila Clingstone are o vechime de 105 ani, fiind situata pe o bucata de piatra in Golful Narrangansett, Rhode Island, SUA. Piatra este asa mica incat poate fi numita micro-insulita. Acest conac, cu cele 3 etaje ale sale, gazduieste 23 de camere cu 10 dormitoare si a fost construit in 1905 de J.S. Lovering Wharton in colaborare cu artistul William Trost Richards. Desi casa a fost construita astfel incat sa reziste la uragane, in 1938 a fost zdravan avariata de un uragan si a ramas libera pentru 20 de ani. In anul 1961 a fost cumparata de arhitecul Henry Woodm un var indepartat de-al lui Wharton, care a renovat casa si o intretine cu ajutorul a 71 de prieteni si rude de-ale lui, pe care ii invita in fiecare an sa stea cu el si sa-l ajute la reparatii, incluzand si curatarea celor 65 de ferestre. Conacul este cunoscut in imprejurimi ca si “Casa de pe piatra”.

8. The Rock, TanzaniaPe aceasta insulita de pe langa coasta frumoasei plaje Michanwi Pingwe (Zanzibar), este situat Restaurantul “Rock”. Depinzand de flux si reflux este posibil sa puteti intra in apa sau daca nu puteti merge cu barca de pe mal pana la baza insulitei. Proprietarii nu fac reclama restaurantului si nu pun semne pentru a-i conduce pe oameni spre acest local. Ei doar asteapta ca oamenii sa-i gaseasca. In mod firesc, restaurantul serveste o gama larga de fructe de mare.

Sursa


6043

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Austria  |  Spania  |  Germania  |  Italia  |  Grecia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Nu exista nici o harta care sa prezinte intregul Mare Zid Chinezesc?... Targu Jiu este supranumit si "orasul lui Brancusi"....
Dictionar turistic
Croaziera - Calatorie turistica pe mare (ocean) cu vapoare dotate cu cele mai moderne spatii de cazare si care ofera servicii de inalta calitate. Itinerariul este stabilit de agentia de voiaj si este prevazut cu escale pentru vizitarea unor obiective.
7 recomandari