Cele mai frumoase catedrale din Europa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase catedrale din Europa


PARIS

Stilul gotic a aparut prima oara in Franta, in secolul XII si s-a raspandit rapid si in restul Europei, pana a fost incadrat in stilul renascentist. Desi arhitectura gotica este folosita la multe palate, castele si primarii, doar catedralele din Europa reusesc sa surprinda adevarata frumusete a stilului gotic.

Catedrala St Stephen, AustriaCatedrala St Stephen este cel mai frumos edificiu gotic al Austriei. Stephansdom dateaza din anul 1147 si este o imensa catedrala. Turistii au acces in doua turnuri ale lacasului de cult. In turnul de Sud trebuie sa urcati 343 de trepte, dar efortul este rasplatit prin panorama incredibila de deasupra Vienei. Daca vreti totusi sa ajungeti rapid si sa va salvati energia, puteti lua liftul din turnul de nord, platind 4 euro, cu un euro mai mult fata de biletul de acces din celalalt turn.

Catedrala Burgos, SpaniaBurgos este o catedrala medievala aflata in orasul Burgos, din Spania. Catedrala Burgos a fost ridicata in cinstea Fecioarei Maria si este faimoasa pentru dimensiunea vasta si stilul gotic unic. Constructia catedralei a inceput in 1221 si a durat pana in 1567. In 1919, Catedrala Burgos a devenit locul de odihna al legendarului erou spaniol Rodrigo Díaz de Vivar si al sotiei sale, Doña Jimena.

Catedrala din Reims, FrantaCatedrala din Reims este una dintre cele mai frumoase catedrale din Franta, fiind locul in care numerosi monarhi au fost incoronati. Basilica a fost ridicata in locul in care Clovis a fost botezat de catre Sfantul Remi, episcopul de Reims in anul 496. Constructia catedralei a fost terminata la sfarsitul secolului XIII, iar fatada vestica a fost adaugata in sec. XIV. Turnurile, care au o inaltime de 81 de metri inaltime, au fost proiectate initial pentru a atinge inaltimea de 120 de metri.

Domul, ItaliaDomul din Milano (Duomo di Santa Maria Nascente) este simbolul orasului, fiind al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca marime din lume, dupa Bazilica San Pietro din Roma si Catedrala din Sevilla. Domul are o inaltime de 157 m, iar cele 135 turle ii ofera un aspect ravasitor. Constructia Catedralei a inceput in 1386 si a fost incheiata in 1887. Accesul in Catedrala este gratuit. Daca doriti sa admirati orasul Milano de pe acoperisul Domului, va trebui sa achitati 4 euro (daca urcati pe scari) si 6 euro (daca optati pentru lift). Catedrala este deschisa zilnic, intre orele 6.50 – 19.00, acoperisul: 07.00 – 19.00.

Catedrala din Sevilia, SpaniaCatedrala din Sevilia a fost ridicata in locul moscheei Almohad si a fost construita pentru a arata lumii puterea Seviliei dupa Reconquista. Catedrala a fost terminata in secolul XVI, la momentul respectiv fiind cea mai mare catedrala din lume si depasind Hagia Sofia din Istanbul. Catedrala din Sevilia este in continuare cea mai mare catedrala gotica din lume si a treia biserica ca marime din lume. Constructia catedralei a pastrat cateva elemente din moschee, cel mai faimos fiind turnul Giralda. Catedrala din Sevilia este locul in care este inmormantat Cristofor Columb.

Catedrala York, AngliaAlaturi de Catedrala Cologne din Germania, York este cea mai mare catedrala din nordul Europei. Catedrala York incorporeaza toate elementele arhitecturii gotice, iar constructia sa a inceput in 1230 si a fost terminata in 1472. In capatul vestic al catedralei se afla cea mai mare fereastra-vitraliu din lume, construita in anul 1338, in partea ei superioara formandu-se o inima.

Notre Dame de Paris, FrantaNotre Dame de Paris este o frumoasa catedrala gotica, aflata in arondismentul 4 din Paris. Constructia catedralei a inceput in 1163 si a fost completata in 1345. Una dintre cele mai faimoase catedrale gotice din Franta, Notre Dame este un frumos exemplu de arhitectura gotica, sculpturi impresionante si vitralii impecabil realizate. In timpul Revolutiei Franceze din 1790, multe sculpturi si comori au fost distruse. Pe 2 decembrie 1804, Napoleon Bonaparte a fost incoronat rege al Frantei.

Catedrala Cologne, GermaniaCu usurinta cea mai mare si frumoasa catedrala gotica din Germania, catedrala Cologne este unul dintre simbolurile de marca ale tarii. Odata cea mai inalta cladire din lume, Kölner Dom are in continuare cea mai mare fatada din lume. Faimoasa catedrala se afla pe locul unui fost templu roman. Constructia catedralei a inceput in anul 1248 si a durat 600 ani pentru a fi gata. Catedrala Cologne este dedicata Sfantului Petru si Fecioarei Maria.

Santa Maria del Fiore, ItaliaDuomo / Santa Maria del Fiore se afla in centrul orasului Florenta si este a patra cea mai mare catedrala din lume. Constructia sa a inceput in 1334, dupa schitele arhitectului Giotto si a fost terminata in 1359. Chiar si acum, dupa 600 ani, Catedrala Florentei, asa cum mai este cunoscuta, este cea mai inalta cladire din oras si unul dintre simbolurile Florentei. Pentru a admira orasul de pe platforma Duomo-lui, va trebui sa urcati 463 trepte. Privelistea este uimitoarea, iar efortul este meritat.

Catedrela Chartes, FrantaCatedrala Chartes se afla in orasul Chartes, in apropiere de Paris. Catedrala este un exemplu deosebit de arhitectura gotica si si-a pastrat forma intacta inca din secolul XIII. Ferestrele-vitralii au supravietuit glorios in lupta cu nemiloasa trecere a anilor.

Sursa articol


16825

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fiesta de San Isidro - Madrid
Fiesta de San Isidro este un eveniment organizat anual pe 15 mai, in cinstea patronului spiritual al..
Ungaria  |  Italia  |  Germania  |  Grecia  |  Irlanda  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o ... Cel mai inalt vulcan peste fundul mării este Mauna Loa din Hawaii. Chiar daca are doar 4170 m peste nivelul marii, Mauna Loa se sprijină pe fundul mării. Măsurat de acolo, el este nu numai cel m...
Dictionar turistic
Calatorie - Deplasare colectiva sau individuala, organizata de o agentie de turism, pentru un pret fix, determinat; programul de calatorie poate fi oferit de agentie sau stabilit la cererea clientului.
7 recomandari