Cele mai frumoase plaje de pe litoralul Turciei

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul Turciei


Milioane de turiști aleg anual să se bucure de vacanță, de plajă, soare și apa mării tocmai pe plajele din Turcia. Este o țară cu turism dezvoltat, gazde ospitaliere, atracții și vestigii, care le oferă visitatorilor numeroase oportunități de petrecere a timpului liber.

Fie că alegi Antalya, capitala turistică a Turciei, sau Belek, Alanya, Kemer, Marmaris, Fethiye, Oludeniz, Bodrum, Kusadasi sau Cesme, cu siguranță vei găsi în fiecare stațiune o plajă de care să te îndrăgostești.

De fapt o vacanta in Turcia îți oferă acces la peste 400 de plaje certificate ”Blue Flag”, pentru curățenie, calitatea apei și facilitățile disponibile.

Plaja Kleopatra - Alanya
Turiștii care ajung în stațiunea Alanya sunt atrași ca de un magnet de plaja Kleopatra, cea mai frumoasă din această zonă, învăluită în povești romantice legate de regina egipteană, a cărui nume îl poartă, și Marc Antoniu. Plaja se întinde pe circa 2,5 kilometri, aflată într-un golf, iar nisipul auriu se amestecă cu pietricele, având însă și porțiuni accidentate, zone în care pe mal și în apropierea lui se găsesc bolovani de mari dimensiuni.

Pe faleze există numeroase localuri, baruri și restaurante unde turiștii au la îndemână tot ce își doresc. Fiind o plajă accesibilă și relativ aproape de centrul orașului este una din plajele promovate, deci este populată și vie, dar nu neapărat aglomerată.

Plaja Konyaalti - Antalya
Un sejur in Antalya 2022 vă va ajuta să descoperiție o linie de coastă de aproximativ 8 km lungime și 50 m lățime. Acolo găsiți plaja Konyaalti. Această plajă a primit de multe ori Blue Flag, deci este o zonă curată, prietenoasă cu mediul, sigură, amenajată și atent monitorizată de salvamari.

Este o plajă formată din pietricele de mici dimensiuni, cu intrare lină în mare, dar cu apă adâncă la doar câțiva metri de mal. Apa este foarte curată și calmă, fundul mării fiind de asemenea acoperit cu pietriș. Este o plajă amenajată corespunzător, ușor accesibilă și gratuită, motiv pentru care este și aglomerată.

Plaja publică Belek
Plaja din Belek, deși este publică, pare una privată. Este accesibilă doar din centru și este un loc foarte bine întreținut, cu dușuri și toalete, cu șezlonguri oferite de hotelurile la care turiștii se cazează, fiind apreciată de milioane de turiști.

Plaja de 1,5 kilometri lungime, cu nisip galben fin, amestecat cu pietricele este un loc viu, o zonă în care poți să te relaxezi, să te odihnești, dar nu poți să te plictisești. În parcul spațios amenajat pe plajă, se găsesc numeroase restaurante, baruri, cafenele, și chiar o piață.

Turiștii au la dispoziție echipamente de fitness, locuri de joacă, pistă de karting, echitație, dar și facilități pesntru sporturi nautice: jet ski, banană, parasailing și windsurfing.

Butterfly Valley - Fethiye
Denumirea unei plaje din zona Fethiye, „Valea Fluturilor” te duce cu gândul la ceva magic. Este practic o plajă naturală situată între două stânci, pe care se ajunge dinspre mare, cu diferite ambarcațiuni, sau pe trasee stâncoase, destul de pitorești.

Valea muntoasă de peste 86.000 m pătrați se deschide la mare cu o plajă spectaculoasă, așa că guvernul turc a declarat-o zonă de conservare încă din 1987, pentru a proteja natura și cele peste 100 de specii de fluturi care trăiesc aici, în habitatul lor natural.

Albastrul mării, albul strălucitor al plajei și coloritul pământiu al stâncilor te vor transpune într-un film de vacanță în care tu ești actorul principal.

Turcia este binecuvântată cu plaje una și una. Tot ce vă lipsește este geanta de plajă și voia bună!


22

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Stiai ca?
Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate?... Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV....
Dictionar turistic
Catering - Serviciul de asigurare a mancarii si bauturilor necesare pasagerilor pe timpul voiajului in mijloacele de transport si de vanzare a unor produse catre pasageri.
7 recomandari