Cele mai frumoase plaje din Mallorca

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase plaje din Mallorca


MALLORCA

Cele mai frumoase plaje din Mallorca trebuie sa se afle pe lista ta de plusuri atunci cand decizi ca vrei sa iti petreci vacanta in aceasta insula mediteraneeana solara, unde priveliștile sunt spectaculoase, peisajele invită la visare, lumina îmbracă zilnic dealurile și coasta, iar tradițiile își păstrează încă semnificațiile străvechi.

Descoperă cele mai frumoase plaje din Mallorca într-un sejur care te poartă către cea mai întinsă și mai faimoasă dintre insulele spaniole, mai ales atunci când ești într-un travel mood de relaxare. Insula este recunoscută pentru oazele perfecte de la țărm, dar și pentru conacele și fermele (fincas) dintre dealuri, devenite acum refugii rafinate pentru călători, așezate poetic între livezi de măslini și migdali.

Dar nu uita, între orele de tihnă ce alternează cu cele pe care le petreci sărbătorind alături de localnici, motivul pentru care ai venit. Cele mai frumoase plaje din Mallorca și viața dulce de pe coastă sunt cele care au făcut din această destinație una dintre cele mai populare din Europa. Și sunt atâtea încât îți va fi dificil să alegi. Norocul face că poți petrece câte o zi pe o plajă diferită, dar ai la îndemână și câteva indicii ca să alegi în cunoștință de cauză.

Cele mai frumoase plaje din Mallorca pentru familiile cu copii

Spre exemplu, dacă ai copii, poți alege să vizitezi, în sud, Camp de Mar, într-un golf protejat de vânt și valuri, sau Santa Ponsa, cu umbră din plin și variante de sporturi acvatice. Și tot aici se află și Portal Vells, într-un golf cu nisip fin și ape de cristal, cu multe peșteri pe coastă și o sumedenie de iahturi strălucind în zare. Iar în nord te poți îndrepta spre Cala San Vincente, de unde se zăresc peninsula Formentor și muntele Cavall Bernat, sau spre foarte populara Playa de Alcudia, o alegere de top a familiilor cu copii. În est, Cala Millor oferă ape liniștite și puțin adânci, dar și o faleză ocupată de cafenele și restaurante.

Refugii izolate la țărm

În aceeași măsură în care este populară, Mallorca este cunoscută și pentru plajele sale izolate, unde te duci ca să scapi de agitația mulțimilor de turiști și să cauți liniștea atât de necesară. Și acestea abundă, trebuie doar să știi unde să le găsești. Son Serra de Marina, cu perspectiva sa spre golful Alcudia, atrage doar câțiva pasionați de kite surfing și windsurfing, dar și ceva nudiști care ocupă porțiunile cele mai retrase. Cala Tuent, în nord-vest, e înconjurată de versanții împăduriți ai munților Tramuntana și oferă oportunități de a face snorkeling, în vreme ce Cala Torta, în est, alături de Estreta și Mitjana, sunt greu accesibile în peisajul stâncos, dar cu atât mai tentante. În sud, Es Trenc, cu aerul său tropical, și în est Cala Varques, sunt solitare și fermecătoare. Și nici golfurile retrase și stâncoase precum Cala Formentor, Cala Llamp, Cala Estellencs sau Cala Mondrago nu sunt de ignorat.

Cele mai populare & cele mai frumoase plaje din Mallorca

Dar dacă nu cauți neapărat liniștea în vacanță și nu te deranjează să împarți plaja cu alți călători aflați în căutarea soarelui, Illetas (sud) are nu doar șarm estival, ci și două cluburi celebre, în vreme ce Puerto Pollensa (nord) privește către stâncile din Formentor și este preferată de pasionații de sporturi nautice. Playa de Palma și Playa de Muro (nord) atrag cu resorturile de lux. Iar Cala Mesquida este cunoscută pentru condițiile excelente pentru surf, în golful bătut de vânturi.

Dincolo de plaje, însă, o vacanță în Palma de Mallorca te ispitește și cu dealurile punctate de pini care se reflectă în mare, și pe care îți poți satisface pasiunea pentru hiking, cu peisajele de poveste, care i-au inspirat pe artiști ca Chopin sau Borges, dar și cu aromele mediteraneene inconfundabile. Aici tradiția culinară își păstrează mereu baza, perpetuu alimentată de capturile proaspete ale pescarilor, dar și continuu înnoită de inovații creative, în aproape orice bistro sau restaurant cu o terasă fermecătoare sub cerul liber.


1873

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Romania  |  Belgia  |  Franta  |  Cehia  |  Malta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o ... Desertul unde s-a inregistrat cea mai lunga perioada secetoasa este Atacama, unde ploaia a revenit dupa 400 ani? ...
Dictionar turistic
Turism de afaceri - Forma de turism practicata de angajati sau alte categorii de persoane, in interes de serviciu, in interiorul sau in afara tarii de resedinta, incluzand participarea la intalniri de afaceri, targuri si expozitii, conferinte si reuniuni.
7 recomandari