Cele mai importante lucruri pe care sa le faci intr-un city break

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai importante lucruri pe care sa le faci intr-un city break


Dacă înainte vacanțele erau petrecute la munte sau la mare, de ceva timp încoace, în vogă au devenit city break-urile prin orașele europene. Vezi și tu care sunt cele mai importante lucruri pe care poți să le faci într-o escapadă urbană:

1. Lasă-te purtat cu autobusul pentru turiști – Dacă ești pentru prima dată în oraș și nu ai un ghid sau însoțitor cunoscător, lasă-te primblat de autobusele pentru turiști. Așa vei reuși să faci cunoștință cu cele mai importante locații turistice din oraș și vei avea parte de istorii interesante de la cei mai buni ghizi.

2. Savurează din mâncarea tradițională – Precum istoria, mâncarea vorbește mult despre tradiția locului și despre obiceiurile localnicilor. În Paris delectează-te cu un mic dejun franțuzesc într-o cafenea de lângă Champ-Elisees. În Berlin savurează un cârnăcior gătit la grătar. În Roma alintă-te cu o porție de spaghete italienești. Permite-ți să savurezi experiența escapadei și cu papilele gustative.

3. Vizitează muzeele locale – De la pictori renumiți, la primele cartușe pentru imprimantă – pe toate le poți vedea cutreierând muzeele din orașele europene.

4. Primblarea prin oraș în zori – În liniștea zorilor poți simți vibrațiile autentice ale unui oraș. Vezi oamenii care abia ies pentru a-și face jogging-ul de dimineață sau pe cei care își încep activitatea mai devreme. În liniștea zorilor le poți observa expresiile feței, iar uneori chiar ai senzația că-i cunoști, de parcă ești și tu unul de-al orașului. Așa începi să înțelegi și să simți ritmul urbei ale cărei străzi le vei hoinări în ziua ce urmează.

5. Plimbările de seară prin oraș – Seara cunoști un cu totul alt oraș! Pe chipurile oamenilor nu mai vezi grijile unor noi începuturi, ci satisfacția unei liste de activități realizate. Trecând pe lângă terasele deschise vei avea ocazia să vezi tineri râzând cu poftă, familii cinând împreună, câte un cuplu la primul randez-vous. De asemenea, vei avea ocazia să savurezi din jocul de lumini ale orașului: mașini în fugă, felinare aprinzându-se pe rând și cabarete care abia-și încep spectacolul.

6. Vizitează gheretele de suveniruri – Vei fi cucerit de amalgamul de suveniruri cu imagini și simboluri locale. În aceste gherete îți vei putea umple bagajul cu mici cadouri pentru cei de acasă la un preț avantajos. Important e să negociezi, altfel riști să rămâi cu buzunarul gol.

7. Rătăcește-te pe străduțele mici – Îndrăznește și te abate de la itinerarul prestabilit și hoinărește pe străduțele mici. Aici vei vedea, de cele mai multe ori, căsuțele vechi ale orașului și vei avea ocazia să-i cunoști cu adevărat pe localnici: îți zâmbesc sau nu, te ajută să găsești drumul corect sau poate îți răspund ursuz și nepoliticos.

Un city break îți poate oferi experiențe de neuitat, dar numai atunci când ești dispus să savurezi, explorezi și să faci multă mișcare.

P.S. Nu uita să te înarmezi cu o hartă și mult spațiu în telefon pentru poze.


119

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Franta  |  Ungaria  |  Malta  |  Grecia  |  Austria  |  Italia  | 
Stiai ca?
In Franta, in unele restaurante un pahar de vin este gratuit, in timp ce berea este considerata un lux si este bauta doar la ocazii speciale?... Vulpea Zburatoare este cea mai mare specie de liliac. Traieste in Asia si are o anvergura a aripilor de 1,7 metri....
Dictionar turistic
Turism rural - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unei zone turistice dintr-o zona rurala.
7 recomandari