Corpurile de iluminat, elemente esentiale in design-ul unei locuinte

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Corpurile de iluminat, elemente esentiale in design-ul unei locuinte


ROMANIA

Amenajarea propriului camin este un proces care presupune de cele mai multe ori o varietate de decizii si investitii care mai de care mai importante, motiv pentru care totul trebuie foarte bine analizat inante. Estetica de ansamblu a unei locuinte, dar si functionalitatea acesteia sunt aspecte puternic influentate de alegerile facute de catre noi, din postura de proprietari. De multe ori ne focusam atentia inspre produsele de mobilier, considerand ca acestea au cel mai mare impact asupra esteticii unei incaperi, in realitate, fiecare mic detaliu contribuie la personalitatea unei camere. Iluminatul sau mai bine spus corpurile de iluminat sunt elemente absolut esentiale in design-ul oricarei locuinte, indiferent ca vorbim despre interior sau exterior. De cele mai multe ori insa, alegerea corpurilor de iluminat potrivite este un capitol care imbraca forma unei reale provocari dat fiind faptul ca vorbim la ora actuala de posibilitati aproape nelimitate in acest sens.
Iluminatul a avut dintotdeauna un rol functional foarte bine stabilit, insa trebuie sa recunoastem ca in momentul actual, corpurile de iluminat sunt o parte componenta deosebit de importanta a unei incaperi si din punct de vedere al design-ului. Pentru a inteleg mult mai bine esentialitatea alegerii unor corpuri de iluminat deosebite pentru locuinta, am pregatit pentru tine cateva informatii interesante in acest sens.

Corpurile de iluminat completeaza estetica de ansamblu a unei incaperi.
Unul dintre motivele principale pentru care alegerea corpurilor de iluminat nu este un capitol care sa fie trecut pe un plan secundar reiese din faptul ca un corp de iluminat este elementul care reuseste sa completeze intr-un mod inedit esetica oricarei incaperi. Indiferent ca vorbim despre mult indragitul living, despre bucatarie sau despre dormitor, un lucru este cert si anume faptul ca un corp de iluminat, oricat de simplu, poate schimba in totalitate atmosfera unei incaperi.

Un corp de iluminat bine ales se poate integra perfect in orice tip de decor.
Indiferent daca esti un adept al stilului modern sau iti doresti ceva mai clasic in materie de decor, cert este faptul ca in momentul actual ai o multime de posibilitati in materie de corpuri de iluminat. Un exemplu elocvent este reprezentat de candelabre care in functie de optiunile noastre, se pot regasi cu usurinta fie modele potrivite pentru stilul de amenajare clasic, fie modele ideale pentru un stil de amenajare modern. Tot ce trebuie sa stii este stilul de amenajare pe care doresti sa il abordezi in incaperea cu pricina.

O lumina de calitate ne poate influenta starea de spirit.
Importanta alegerii unor corpuri de iluminat potrivite reise si din faptul ca in functie de calitatea luminii, ne este influentata si starea generala de spirit. Exista pe piata la ora actuala o gama larga de corpuri de iluminat care ne pot furniza lumina necesara, insa ar fi ideal daca ne-am asigura ca am optat si pentru o lumina de calitate, care sa nu ne oboseasca ci din contra sa ne ajute sa ne relaxam mult mai usor. Pentru a putea face o alegere corecta in acest sens, trebuie cam ai inainte de toate sa luam in calcul modul in care vom utiliza spatiul in care urmeaza sa amplasam corpul/corpurile de iluminat.


15

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Germania  |  Belgia  |  Spania  |  Franta  |  Malta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Balonul Mihai Bravul a fost primul aparat de zbor al României.... Italia are mai multe camere de hotel decat orice tara din Europa?...
Dictionar turistic
Brevet de turism - Document oficial acordat de o autoritate prin care se atesta capacitatea profesionala a persoanelor care asigura conducerea unor tipuri de unitati operationale din domeniul turismului.
7 recomandari