Costuri ascunse care pot aparea cand pleci in vacanta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Costuri ascunse care pot aparea cand pleci in vacanta


Vacanta este o perioada de relaxare, in care vrei sa iti petreci timpul linistit si fara griji. De aceea, iti planifici dinainte itinerariul, activitatile si bineinteles bugetul. Totusi, oricat de bine ai pune totul la punct, exista situatii neprevazute care pot sa apara in vacanta, mai ales cand esti intr-o tara straina. Iata o lista cu cele mai frecvente costuri ascunse care pot sa apara in vacanta.

Costuri cu transportul
Stii ca ai de parcurs un anumit numar de kilometri si ai calculat banii de combustibil, facand o medie. Dar poti avea surpriza ca in anumite tari combustibilul sa fie mai scump decat ai anticipat. Mai mult, daca traversezi mai multe tari, trebuie sa iei in considerare faptul ca in unele este suficient sa platesti vinieta, dar in altele, pentru a merge pe drumurile mai rapide (autostrazi), va trebui sa platesti diferite taxe. In unele tari, aceste taxe se platesc la fiecare tronson de autostrada si poti avea surpriza sa platesti 10-20 de euro pentru cateva sute de kilometri parcursi.
Tot in aceasta categorie intra si cheltuielile cu mentenanta masinii. Chiar daca ai facut o revizie inainte de plecare, se poate intampla sa se strice ceva. Fie ca este vorba de o pana, fie ceva mai complicat, intr-o tara straina iti va fi mult mai greu sa gasesti un service ieftin si vei fi nevoit sa platesti pretul cerut de localnici pentru turisti.

Costuri in aeroport
Si daca te hotarasti sa pleci cu avionul poti fi surprins de anumite cheltuieli. Pe de o parte, preturile din aeroport atunci cand vine vorba de apa, suc sau mancare pot fi piperate, iar daca zborul are o intarziere vei fi nevoit sa le platesti pentru a-ti potoli foamea si setea. Si in avion trebuie sa cheltuiesti destul de mult ca sa beneficiezi de anumite servicii. Fie ca vrei un loc special, la geam, fie ca vrei un sandwich si o cafea, de cele mai multe ori trebuie sa platesti. Pe de alta parte, pot aparea costuri legate de bagaje. Multe dintre companiile aeriene taxeaza in plus bagajele care depasesc in dimensiuni sau greutate standardele. Daca iei in considerare si tentatiile din magazinele duty-free, s-ar putea ca bugetul tau sa fie serios avariat chiar de la plecarea in vacanta.

Costuri cu cazarea
Chiar daca ai achitat deja cazarea in avans, vor fi costuri suplimentare la care poate ca nu te-ai gandit. Multe hoteluri din strainatate practica taxa de oras, pe care trebuie sa o achiti la receptie. In plus, trebuie sa lasi bacsis valetului care te ajuta cu bagajele si cameristei care face ordine in camera. Sau poate ca ai consumat mai multe produse de la mini-bar, pe care va trebui sa le platesti la check out.
Exista si situatii mai neplacute, cand tu sau unul dintre copii stricati ceva in camera de hotel si esti nevoit sa achiti despagubiri. Multe hoteluri taxeaza pentru pierderea cardului de acces sau pentru deteriorarea telecomenzii de la aerul conditionat sau TV.

Toate acestea sunt costuri pe care multi dintre turisti nu le iau in considerare atunci cand isi fac bugetul de vacanta. Si, desi par sume mici, adunate pot insemna un procent ridicat din costul total al excursiei. In astfel de situatii neprevazute este bine sa ai o sursa suplimentara de bani pe care sa o poti folosi la nevoie. O solutie la indemana ar fi un credit cu buletinul de la viaconto.ro. Te poti conecta la internet chiar din vacanta, trimiti o poza cu buletinul tau si ai banii imediat in cont, ca sa poti plati rapid cheltuielile neprevazute. De returnat, ii poti returna atunci cand revii acasa, la primul salariu.

Foto: https://pixabay.com/photos/workplace-communication-mac-travel-3705534/


62

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Fotografiei - Roma (Fotografia - Festival Internazionale di Roma)
Roma gazduieste in muzee, galerii, spatii publice si private mostre de fotografie, in fiecare an cu ..
Cehia  |  Austria  |  Germania  |  Belgia  |  Romania  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Thomas Edison si Nikola Tesla, desi au fost nominalizati ca potentiali laureati ai premiilor Nobel din anul 1915, niciunul dintre ei nu a fost laureat, in ciuda contributiilor stiintifice majore ale f... Orasul Giza din Egipt este cel mai vechi oras din lume?...
Dictionar turistic
Talasoterapie - Tratament terapeutic care consta in bai de mare asociate cu aer marin, folosit in boli ca reumatismul cronic, sinuzita etc.
7 recomandari