TurisMALL
powered by

Craciunul in Grecia


Cine a spus că trebuie să sărbătorești Crăciunul într-un loc în care a nins mult sau în care este foarte frig? Poți schimba macazul și tradiția și poți alege o destinație mai puțin obișnuită pentru perioada asta a anului, adică să pleci într-o vacanță ieftină în Grecia. Cum sună asta? Te gândești că nu prea vei avea ce face, că soarele va lipsi cu desăvârșire și că nici la plajă nu vei putea merge, dar nici de un săniuș ca la carte nu te vei putea bucura? Nimic mai neadevărat, pentru că motivele să pleci de Crăciun în țara zeilor sunt nenumărate. Noi îți prezentăm doar câteva dintre acestea, așa că citește mai jos ce poți găsi în minunata Grecie, chiar și atunci când nu are să-ți ofere plaje impresionante.

Mâncarea tradițională
Grecii fac parte din religia ortodoxă, deci postesc înainte de Crăciun. Rar vei putea găsi în bucătăriile lor ceva de mâncare de origine animală. Dar atunci când postul se încheie, dau iama în bucatele alese și știu să pregătească platouri și mâncăruri delicioase și din abundență. Cărnurile preferate ale grecilor sunt cea de oaie și cea de porc, fripte la proțap sau gătite cu atenție și răbdare la cuptor. Te vei putea bucura de adevărate festinuri cu aceste tipuri de carne sau de cunoscutele lor spanakopita, adică o plăcintă cu spanac și brânză. La desert, grecii te vor cuceri cu baklava sau cu melomakarono, o prăjitură cu alune, ulei de măline și multă miere.

Temperaturi mai blânde
Diferențele de temperatură sunt foarte mari între zonele montane sau chiar orașele din România și Grecia, așa că dacă fugi de frig și preferi să-ți încălzești corpul cu câteva raze de soare, alege această destinație pentru un Crăciun mai blând. Cel mai probabil nu vei avea nevoie de mănuși, dar ia cu tine și haine mai groase, pentru că apropierea de zone întinse de apă va face ca vântul să bată mai tare decât pe continent. Nu uita de ochelarii de soare și de aparatul foto, pentru că vei avea cu ce amintiri să te întorci din vacanță.

Istorie
Dacă tot nu ajungi să faci plajă în decembrie, cu siguranță vei avea timp să te rătăcești prin zonele care mustesc de istorie și care s-au păstrat într-o stare de invidiat. Vei avea vreme să asculți indicațiile unui ghid turistic și să te bucuri de povești scrise acum mii de ani de către oameni care își puneau speranța în zei și ridicau clădiri imense din marmură. Poți călca pe urmele spartanilor sau poți admira ruinele templelor din Acropolis, dacă ajungi în capitala Greciei.

Dacă ajungi să vezi această parte de lume în preajma Crăciunului, să nu te mire faptul că nu prea vei vedea brazi împodobiți, pentru că grecii nu pun mult preț pe pomul de Crăciun. La câți palmieri le fac umbră în verile aride e și normal. Alege această destinație și bucură-te alături de prieteni sau de familie de un Crăciun mai altfel decât cele pe care le-ai sărbătorit până acum. Vacanță plăcută!


323

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Grecia  |  Italia  |  Belgia  |  Austria  |  Franta  |  Germania  | 
Stiai ca?
In Egipt, inca exista pomi plantati inainte de construirea piramidelor? ... Numele Insulelor Canare din Oceanul Pacific are legatura cu cateii si nu cu canarii? Numele latin este INSULARIA CANARIA care inseamană insula cateilor?...
Dictionar turistic
Statiune balneara - Localitate care dispune de factori terapeutici (ape minerale, mofete, namoluri terapeutice) si amenajari (cazare, balneatie, alte servicii) care permit valorificarea factorilor terapeutici pentru tratarea anumitor afectiuni.
7 recomandari