Cum alegi culorile usilor de interior

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum alegi culorile usilor de interior


Chiar daca stii cum sa montezi o usa de interior, trebuie sa te pricepi si la alegerea modelului potrivit. Aceasta nu se face tinand cont doar de detaliile tehnice, cum ar fi dimensiunile si materialul, ci si de considerentele estetice, alt aspect esential, atunci cand iti alegi modelul potrivit.

Intotdeauna, cel mai greu este sa te decizi asupra culorii, iar pentru a te ajuta sa iesi din incurcatura, iti oferim cateva sfaturi practice.

Care sunt nuantele cele mai potrivite
Pentru a-ti fi usor sa faci alegerea cea mai buna, comanda o usa de interior in nuante naturale, pentru ca acestea se asorteaza, cel mai bine, cu mobilierul sau pardoseala. Cele mai des intalnite nuante naturale sunt lemnul de stejar, lemnul de fag sau cel de cires. Cerceteaza, cu atentie, oferta magazinelor sau producatorilor si alege o culoare care sa fie in ton cu mobila din casa sau cu nuanta pardoselii.

Tine cont de designul interior
Alegerea culorii potrivite pentru usi se face si functie de modul in care ti-ai amenajat locuinta. Astfel, daca ai optat pentru un design sobru, armonios, bine proportionat, usa trebuie sa se incadreze perfect in peisaj si sa nu faca nota discordanta. Culoarea trebuie sa se asorteze cu mobilierul sau alte elemente importante care domina, vizual, incaperea.

Daca locuinta este decorata intr-un stil mai nonconformist sau exotic, usa poate fi evidentiata ca obiect de sine statator, si poate sa aiba o culoare care sa o „arunce” in prim plan. Nu este neaparat sa se asorteze cu ceva anume si nici sa aiba o culoare unitara, insa, evita tonurile prea tipatoare.

De ce se recomanda asortarea cu parchetul
Cei mai multi designeri recomanda ca alegerea culorii usilor sa se faca functie de nuanta pardoselii, astfel incat sa se asorteze cu aceasta. Varianta are mai multe avantaje, fiind considerata si una mai economica. De regula, mobila se schimba mai des decat parchetul, iar tinand cont de asta, este mai bine ca usile sa se asorteze cu pardoseala, pentru a nu fi nevoit sa le schimbi odata cu obiectele de mobilier. Usile nu trebuie sa fie, neaparat, aceeasi nuanta cu parchetul, pentru a se asorta foarte bine. Astfel, o usa alba se potriveste cu un planseu de o nuanta deschisa, in timp ce tonurile mai inchise „merg“ frumos, cu un parchet roscat.

Cum se asorteaza usile cu mobilierul
Daca, totusi, vrei sa asortezi culoarea usilor cu mobilierul, tine cont si de alte reguli. Spre exemplu, mobila si usa de interior trebuie sa se completeze, ca niste piese de puzzle. Totusi, nu ar fi indicat ca ambele elemente sa aiba aceeasi culoare. Regula este ca, atunci cand mobila are o culoare inchisa, usa sa fie intr-o nuanta cu doar cateva tonuri mai deschisa. Pentru o mobila deschisa la culoare, se potriveste o usa intr-o nuanta mai inchisa.

Culorile neutre, potrivite pentru stilul minimalist
Pentru locuintele moderne, amenajate in stil minimalist, designerii de interior recomanda folosirea usilor vopsite in culori neutre, cu nuante reci. Acestea trebuie sa aiba un design simplu, fara decoratiuni, pentru a se incadra perfect in atmosfera intregii locuinte.

Totodata, pentru locuintele amenajate in stil clasic, sunt potrivite usile albe, simple, dar si cele din lemn, in nuante mai inchise, cu diverse incrustatii si elemente decorative.

Tine cont, intotdeauna, de faptul ca usa de interior nu este un simplu accesoriu care blocheaza sau permite accesul intr-o incapere, ci face parte din intreg ansamblul locuintei. De aceea, ea trebuie se armonizeze perfect cu toate celelalte elemente.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/coridorul-culoar-hol-trece-prin-670277/


23

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Grecia  |  Ungaria  |  Malta  |  Spania  |  Romania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
New York este singurul oras din Statele Unite unde mai mult de jumatate din populatie nu detine o masina?... In Alaska, este legal sa impusti ursii polari. Insa este interzis sa trezesti un urs pentru a-i face o poza?...
Dictionar turistic
Turism extrem - Turism de aventura practicat in zone muntoase. Sporturile care pot fi practicate sunt: mountainbiking, zborul cu parapanta, raftingul, cursurile de supravietuire in munti, excursiile subacvatice la epavele de pe fundul marii, etc.
7 recomandari