Cum asiguri oaspetilor cele mai bune conditii daca detii o pensiune

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum asiguri oaspetilor cele mai bune conditii daca detii o pensiune


O pensiune intr-o zona de munte are avantajul de a fi la fel de solicitata si vara, si iarna, dar in functie de sezon gazdele trebuie sa se orienteze astfel incat sa ofere oaspetilor serviciile de care acestia au nevoie. Este dovedit ca, atunci cand aleg o pensiune, primele optiuni ale potentialilor clienti sunt locurile deja cunoscute, unde s-au mai cazat si cu alte ocazii, iar fidelitatea acestora pentru un loc sau altul depinde, in cea mai mare masura, de conditiile oferite, abia apoi de costuri.

Confortul este esential
Indiferent daca este un concediu sau o escapada de weekend, conditiile de cazare si confortul, in general, sunt esentiale pentru turisti. Ospitalitatea gazdelor trebuie sa fie vizibila si palpabila din primul moment. Desi poate parea secundar, asigurarea locurilor de parcare, fara costuri suplimentare si fara alte complicatii, este un detaliu primordial. Turistul cazat la o pensiune nu trebuie sa-si puna problema „unde las masina”. Daca vara problema este mai simpla, iarna, cand una din atractiile unei pensiuni din zona de munte este zapada, asigurarea unui loc de parcare curat, sigur si accesibil este mai mult decat importanta. Pentru proprietarii de pensiuni este esential sa aiba freze pentru zapada. Suprafete mari se pot curata rapid cu ajutorul lor, fara efort, de fiecare data cand este nevoie.

Tot la capitolul confort care garanteaza succesul afacerii trebuie mentionate si camerele curate, luminoase, aerisite si, foarte important, cu temperatura optima, atat iarna, cat si vara. Uneori, cateva grade in plus sau in minus, in functie de sezon, sunt detaliul care fac dintr-o pensiune locul perfect unde oaspetii revin mereu cu placere. Confortul termic este unul din amanuntele extrem de importante pe care proprietarii de pensiuni care au succes stiu sa-l foloseasca, fiind secretul starii de bine oferite clientilor.

Meniu inteligent
Iti poti fideliza oaspetii oferindu-le un meniu care sa contina exact acele feluri de mancare pe care nu le refuza nimeni, dar pe care in mod obisnuit oamenii le pregatesc mai rar acasa. Un alt atu pe care proprietarii de pensiuni il pot specula este acela al alimentelor curate, sanatoase, iar mancarea preparata cu ingrediente bio are mereu succes. Nu intamplator, in meniul pensiunilor de succes vei gasi ceea ce generic a devenit cunoscut drept „meniu traditional”, adica preparate facute in casa, de la sarmale la cozonac, adaptate la variatiile gastronomice specifice fiecarui sezon in parte.

Activitati in aer liber
Oraseanul care alege o pensiune pentru concediu sau pentru a se relaxa la final de saptamana va cauta in mod special sa stea in aer liber. Peste 75% din durata unei zile obisnuite ne-o petrecem in interior, iar o oferta bogata de activitati exterioare trebuie sa fie una din prioritatile proprietarilor de pensiuni, indiferent de anotimp.

Desi vara pare mai simplu, pentru ca posibilitatile de a petrece timpul in aer liber sunt numeroase, si iarna vine cu multe activitati ce se pot desfasura in curtea pensiunii. Freza de zapada se va dovedi din nou utila. Spatiul curatat de zapada poate fi folosit pentru a amenaja un bufet rece sau pentru a face un gratar, un foc de tabara sau pur si simplu pentru a sta la soare.

Petrecerile in aer liber pe timp de iarna sunt o varianta de luat in calcul, pentru ca sunt extrem de populare si de placute, tocmai prin caracterul lor inedit. Temperatura exterioara poate fi indulcita cu una sau mai multe vetre de foc pentru exterior, cu scaune imbracate cu paturi si cateva rogojini puse pe jos, pe zapada. Despre vin si tuica fiarta nu mai vorbim!

Atmosfera generala
Avantajele unei pensiuni vin din atmosfera speciala, de „acasa, ca la mama”, pe care unii proprietari reusesc sa o ofere oaspetilor. A le satisface acestora toate necesitatile, chiar daca unele par ciudate sau exagerate, a le oferi intimitatea si linistea de care au nevoie, a le sugera activitati si a-i stimula sa participe la acestea sunt strategii care ii vor face sa revina.

Unele activitati, asa zise de odihna activa (de la mici treburi in bucatarie la taiatul lemnelor, de la hranirea animalelor din gospodarie pana la a face focul pentru gratar), pot fi extrem de tentante pentru oaspeti si fac dintr-un sejur petrecut intr-o pensiune o vacanta frumoasa, generatoare de amintiri placute.

O pensiune de succes, unde musafirii revin cu drag, este cea in care gazdele reusesc sa creeze atmosfera de familie si unde fiecare primeste atentia de care are nevoie.

Sursa foto: shutterstock.com


513

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dos de Mayo (2 Mai)
In fiecare an Madridul comemoreaza revolta care a avut loc pe 2 mai 1808 impotriva fortelor de ocupa..
Austria  |  Italia  |  Spania  |  Cehia  |  Grecia  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete?... Sahara este cel mai mare desert de pe Pamant, cu o suprafata de 7.000.000 km2?...
Dictionar turistic
Asociatie de turism - Organizatie oficiala guvernamentala sau neguvernamentala, specializata sau nu, care are ca obect de activitate promovarea turismului pe plan local, regional, national; favorizeaza punerea in valoare si conservarea patrimoniului turistic. Asociatiile de turism pot constitui federatii, extinzandu-si actiunea lor in cadru national si international.
7 recomandari