Cum difera placile video pentru gaming de cele normale? 4 exemple

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum difera placile video pentru gaming de cele normale? 4 exemple


Pentru o experiență de top în timpul activității tale preferate, vei avea nevoie de o placă video adecvată gamingului. Dacă nu știi de unde să începi, am pregătit un articol cu cele mai importante caracteristici pe care le vei întâlni la plăcile video destinate gamingului.

Indiferent dacă îți cumperi un calculator gata configurat sau dacă vrei să ți-l construiești singur, trebuie să ai în vedere faptul că placa video este mai importantă chiar decât procesorul. O placă video pentru gaming va putea încărca jocurile cu viteză, iar tu nu vei avea de suferit din cauza lag-urilor.

Cum diferă plăcile video de cele normale
Sigur că te poți juca pe aproape orice tip de calculator, indiferent de placa video pe care o are montată, de performanțele monitorului și chiar dacă nu ai o tastatură și un mouse speciale pentru gaming. Cu toate acestea, dacă ești pasionat de acest hobby, trebuie să știi că specificațiile plăcilor video de gaming diferă față de cele normale, iar asta contează la fel de mult ca restul componentelor și perifericelor pe care le ai montate la calculator.

1. Cerințele de alimentare
Cu siguranță, cerințele de energie ale unei plăci video pentru gaming sunt mai ridicate decât ale unei plăci normale, dar putem spune același lucru și când vine vorba despre performanțe.

2. Puterea procesorului
Atunci când alegi cea mai bună placa video pentru gaming, vei avea nevoie și un procesor pe măsură. Altfel, calculatorul nu va merge așa cum îți dorești și toată investiția nu se va justifica.

3. Prețul
Dacă te întrebi de ce plăcile video pentru gaming sunt mai scumpe decât cele normale, trebuie să ai în vedere detalii precum overclocking, sistemele de răcire sau designul deosebit.

4. Viteza de rulare a jocurilor
Dacă îți dorești să rulezi jocuri la 4k, vei avea nevoie de mai multă memorie video, de cel puțin 8 GB.

Care sunt cei mai buni producători de plăci video pentru gaming?
Oferta de plăci video destinate gamingului este foarte generoasă, dar vei găsi doar două companii pe care te poți baza pentru o achiziție inteligentă. Este vorba despre Nvidia și AMD, pe care trebuie să le iei în considerare, chiar dacă prețurile sunt mai ridicate.

Orice model de placă video care nu se ridică la progresele tehnologice pe care le aduce în fiecare an industria de gaming îți poate compromite total experiența de joc. Atunci când alegi o placă video pentru gaming, trebuie să ai în vedere câteva detalii, cum ar fi scalarea inteligentă a rezoluției sau accelerarea ray-tracing-ului.

Care este cea mai bună placa video pentru gaming?
Alegerea celui mai bun model de placă video pentru gaming ține de multe detalii subiective, cum ar fi jocurile preferate, rezoluția la care obișnuiești să te joci, dacă îți dorești funcții de genul ray tracing sau DLSS. Pentru a te putea juca cele mai noi jocuri la 1080p, iar setările să fie la maxim, poți alege un Nvidia GeForce RTX 3060 sau un AMD Radeon RX 6600 XT. Pe de altă parte, dacă vei dori să ai un ray tracing la 4K, cu siguranță vei avea nevoie de ceva de genul RTX 3080 Ti.

Adevărul este că alegerea unui plăci video pentru gaming, este o misiune destul de dificilă. Exceptând situația în care găsești sub pernă cel mai recent RTX, va trebui să îți faci temele foarte bine pentru a înțelege ce specificații trebuie să cauți.

Placa video este responsabilă pentru toate imaginile minunate pe care dorești să le vezi pe monitor, dar și pentru viteza și acuratețea cu care acestea se mișcă în joc.

Va trebui să ai în vedere faptul că nicio altă componentă de hardware nu va impacta la fel mult experiența de gaming, așa cum o face placa video.

Foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jseut


92

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Stiai ca?
In judetul Salaj au fost descoperite cele mai vechi piese de plastica mica. Acestea au peste 4000 de ani, dateaza din epoca Neoliticului si sunt idoli mici, reprezintand oameni si animale.... Cele mai multe zile consecutive cu peste 37,8 °C (100 °F) au fost inregistrate in Marble Bar, Western Australia de la 31 octombrie 1923 la 7 aprilie 1924 (160 zile). Cele mai multe zile consecuti...
Dictionar turistic
All inclusive (AI) - Pachet turistic oferit de hoteluri (in special cele din Turcia) care include toate cele 3 mese ale zilei, gustari si bauturi. Mesele sunt servite pe principiul bufetului suedez, in felul acesta turistii putand sa isi umple farfuria de cate ori doresc. Bauturile oferite de hotelieri sunt: apa plata si minerala, ceai, cafea, suc de fructe natural, sucuri cu acid, apa tonica, cappuccino, espresso, ciocolata calda, ceai, bere, vin local, bauturi alcoolice locale, gin, vodka, coniac, lichior; In pachetele All Inclusive intra si urmatoarele servicii: Internet, sala de fitness, aerobic, sauna, biliard, cinema, volei, baschet, mini fotbal, minigolf, teren de tenis, umbrele, sezlonguri, prosoape de plaja, jocuri de societate, canoe, animatie, mini club, seif. In general nu sunt incluse: bauturi importate, doctor, spalatorie, restaurant a la Carte, masaj, minibar, toate sporturile cu combustibil, scufundari, coafor, solar, jaccuzzi.
7 recomandari