Cum iti cresti in fiecare zi nivelul de energie: cateva sfaturi care te vor pregati pentru urmatoarea escapada turistica

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum iti cresti in fiecare zi nivelul de energie: cateva sfaturi care te vor pregati pentru urmatoarea escapada turistica


In ziua de astazi, oboseala cotidiana e principalul obstacol pe care trebuie sa-l depaseasca o persoana activa care trebuie sa imbine alergatura zilnica si un stil de viata mai alert.

Stresul si agitatia din timpul saptamanii pot fi remediate cu cateva zile de odihna in weekend, dar ce te faci daca esti printre acei oameni care prefera sa-si petreaca zilele libere calatorind, fie intr-un city-break, fie intr-un road trip decis in ultima clipa?

Solutia e sa-ti pastrezi tonusul si nivelul zilnic de energie la cote ridicate si poti face asta fara sa te antrenezi in fiecare zi ca pentru un maraton. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa-ti pastrezi cea mai buna conditie - si fizica, si psihica - in timpul saptamanii, pentru a fi pregatit de drum la finalul ei.

Fa o plimbare scurta in aer liber
Desi pare paradoxal, o plimbare in aer liber la momentul potrivit este una dintre primele si cele mai bune metode de a-ti creste nivelul de energie in mod natural. E ca la sala de forta: cu cat mergi mai mult, cu atat corpul tau se obisnuieste cu efortul si apatia te va cuprinde mai greu.

In plus, soarele si aerul proaspat - spre deosebire de atmosfera inchisa din birou - au un efect benefic pentru corpul tau, datorita vitaminei D pe care o obtii intr-un mod natural. Daca vrei sa imbini utilul cu placutul, poti sa-ti iei pranzul sau micul-dejun afara, pe o banca in parc. O alta idee buna este sa mergi mai mult pe jos dimineata (spre serviciu) sau seara (spre casa).

Prepara-ti o ceasca de cafea proaspata
Cafeaua este una dintre cele mai indragite bauturi de pe planeta, si pe buna dreptate: este ideala in acele dimineti in care ne trezim mai obositi decat ne-am culcat. Cu toate astea, cea de la automat e mai mereu de calitate inferioara, asa ca cel mai bun lucru pe care il poti face e sa-ti prepari acasa cafeaua, dupa toate regulile artei.

Asta inseamna inclusiv sa macini pe loc boabele de cafea. Daca alegi o cafetiera Philips cu rasnita incorporata, bautul acesteia se va transforma intr-un ritual numai bun pentru a incepe dimineata. Cu ocazia asta, poti incerca toate sortimentele, de la cafeaua Bourbon, la cafeaua columbiana: istoria cafelei poate fi o sursa de inspiratie care te va ajuta sa-ti schimbi perceptia despre aceasta bautura care nu e doar slaba, tare, indulcita sau neagra.

Odihneste-te o jumatate de ora la pranz
O ceasca de cafea iti poate incarca bateriile cu energie pentru cateva ore, dar nu poti bea ceasca dupa ceasca pe parcursul intregii zile. O repriza de somn de doar 30 de minute, daca e luata la momentul oportun, poate fi solutia ideala pentru organismul tau. Jumatatea aceea de ora e un repaus suficient si pentru minte, si pentru corp. Pentru ca nu vei apuca sa te adancesti in lumea viselor, nu iti va afecta programul obisnuit de somn din timpul noptii.

Pentru ca tot suntem la capitolul somn, nu uita ca cel de noapte este esential pentru organism, asa ca obisnuieste-te sa adormi in fiecare seara si sa te trezesti in fiecare dimineata la aceeasi ora. Potrivit specialistilor, corpul uman are nevoie de sapte-opt ore de somn pe timpul noptii, asa ca nu prelungi prea mult serile in fata televizorului, daca nu vrei sa resimti oboseala inca de a doua zi.

Alege o dieta bogata in magneziu
Magneziul este unul dintre mineralele cele mai importante pentru organismul nostru. E responsabil pentru sute de reactii chimice in corpul uman, iar deficitul poate duce, printre altele, la o stare de apatie si la oboseala. Asta se explica prin faptul ca organismul consuma mai multa energie atunci cand nu are suficient magneziu, iar cea mai buna sursa pe care o ai la dispozitie este alimentatia.

Potrivit specialistilor, cantitatea zilnica de magneziu pe care ar trebui sa o primeasca corpul uman (doza zilnica recomandata, daca vreti) este de 300 de miligrame de magneziu in cazul femeilor si de 350 de miligrame in cazul barbatilor. Cele mai bune alimente din acest punct de vedere sunt pestele, migdalele sau alunele si cerealele integrale.

La final, nu uita sa bei mai multa apa si sa reduci consumul de bauturi alcoolice, pentru ca nu fac decat sa te moleseasca si sa-ti consume energia, pe langa ca te deshidrateaza. În plus, daca vrei sa iti depasesti limitele organismului, nu se compara nimic cu un antrenament saptamanal sau doua la sala de sport. Sau, de ce nu, la alergare in parc.

Sursa foto: Shutterstock


815

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Spania  |  Olanda  |  Cehia  |  Franta  |  Germania  |  Romania  | 
Stiai ca?
China este cea mai mare tara aflata in intregime in Asia. (Rusia este mai mare decat China, dar se intinde pe doua continente, Europa si Asia). China are o suprafata de 9.640.011 km2, ceea ce reprezi... UK/ Anglia poarta si denumirea de "Albionul", iar Scotia se mai numeste "Taramul Nemuritorilor"....
Dictionar turistic
Baia turceasca - Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari