Cum sa ai o gradina ingrijita cu ajutorul unui aspersor

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa ai o gradina ingrijita cu ajutorul unui aspersor


Spatiu atat de important pentru orice om care locuieste la curte, gradina este ceea ce da culoare vietii traite intr-un astfel de mediu. Nimic nu se compara cu senzatia pe care o simti atunci cand poti sa te plimbi in diminetile racoroase de primvara prin gradina ta, sau cand iti poti intinde sezlongul in dupa-amiezile calduroase de vara pentru a te bronza sau relaxa. Insa o gradina ingrijita presupune un efort destul de mare, iar cea mai buna solutie este sa recurgi la ustensilele specializate.

Cel mai important aspect atunci cand vine vorba despre sanatatea plantelor, a gazonului si a pomilor din gradina sau curtea ta este un proces de irigare efectuat la timp si intr-o maniera eficienta. Atunci cand dispui doar de o gradina sau curte de dimensiuni reduse, poti sa te ocupi in mod manual de proces. Tot ce iti trebuie este o galeata sau o stropitoare, rabdare si ceva putere de munca. In schimb, daca ai de aface cu o gradina ori de dimensiuni generoase, este aproape imposibil sa faci fata fara ajutor. Iar cea mai buna metoda de a uda eficient este sa apelezi la un aspersor. Iata cum sa alegi unul de calitate.

Ce este un aspersor si cum il alegi pe cel potrivit
Aspersorul este o unealta foarte eficienta atunci cand ai nevoie sa asiguri o irigare corespunzatoare gradinii sau curtii tale. El este un accesoriu care poate fi utilizat in cadrul unui sistem de irigare. Rolul sau este acela de a dispersa apa pe suprafete mai mici sau mai mari, in asa fel incat aria pe care o vrei udata sa primeasca o cantitate suficienta de apa, fara a fi nevoie ca actiunea sa fie in mod direct controlata de tine sau de o alta persoana.

Cele mai bune aspersoare pe care le poti achizitiona de pe piata sunt cele ajustabile, cu mai multe brate si care au o presiune suficient de mare pentru a acoperi o suprafata cat mai larga. Desigur, este de preferat ca acest lucru sa poata fi ajustat, tocmai in ideea de a putea folosi aspersorul si la intensitate mai mica, pentru suprafete mai restranse. Nu de fiecare dată vei dori să uzi toată grădina sau toată curtea.

Inaltimea aspersorului trebuie sa fie suficient de mica pentru ca acesta sa nu lase in jurul sau o suprafata prea mare pe care sa nu ajunga apa. De regula, inaltimea optima a unui aspersor este de 10 milimetri, insa este vorba doar despre inaltimea de la suprafata. In ceea ce priveste presiunea generata de aspersor, aceasta trebuie sa fie in jurul valorii de 0,3 bari, pentru ca aparatul sa poata stropi pe o raza de pana la 10 metri. Presiunea este foarte importanta, deoarece este cel mai important factor ce influenteaza puterea aspersorului.

De asemenea, conteaza si tipul aspersorului, care poate fi stationar, rotativ, oscilant, cu picurator sau telescopic. Cel mai iesit din comun este cel oscilant, ideal pentru gradinile si curtile in forma de patrat sau dreptungi. El este extrem de popular gratie pretului accesibil pe care il are. Ca mod de functionare, el are forma unui ax, pe care sunt mai multe orificii din care tasneste apa in sus si in lateral. Cele mai interesante modele sunt cele care au mai multe brate, in asa fel incat sa fie ajustabile pentru orice fel de gradina sau curte.

De unde sa-ti iei un aspersor de calitate
Daca esti interesat de un model de aspersor eficient pentru gradina ta si adaptabil, magazinul Topstrong.ro iti pune la dispozitie o gama variata de optiuni din care poti alege. Aspersorul potrivit iti va iriga in mod corespunzator gradina si o va face sa arate mereu bine si ingrijita.


11

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Italia  |  Cehia  |  Romania  |  Austria  |  Turcia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Temperaturile extreme inregistrate in Romania au fost: Temperatura maxima absoluta: +44.5°C la Ion Sion (județul Brăila), pe 10 august 1951. Temperatura minima absoluta: -38.5°C, la Bod (jud... Cea mai apropiata capitala de Ecuator din lume este Quito (0°14'' latitudine sudica), capitala Ecuadorului. Quito este caracterizat si de un al doilea superlativ geografic: este singura capitala d...
Dictionar turistic
Bufet suedez - Masa principala la care se servesc mai multe tipuri de mancare, aperitive calde sau reci, mancare gatita sau fast-food, salate proaspete, fructe, prajituri, fursecuri si torturi, bauturi alcoolice sau racoritoare. La acest tip de masa, clientii isi pot umple farfuria de cate ori poftesc.
7 recomandari