Cum sa aplici la universitatile din Marea Britanie?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa aplici la universitatile din Marea Britanie?


Universitățile din Marea Britanie se poziționează în topul instituțiilor de învățământ superior din lume, astfel încât urmarea cursurilor unei facultăți din Regatul Unit garantează succesul profesional ulterior. Cu toate acestea, întrebarea dificilă a alegerii unei instituții de învățământ rămâne: cum te asiguri că nu cheltuiești banii degeaba, astfel încât formarea să răspundă pe deplin nevoilor tale, dar și planurilor pentru viitor?

De la bun început e necesar să ai în vedere faptul că fără o bună cunoaștere a limbii engleze îți va fi greu, dacă nu imposibil să ai acces la o facultate din Anglia. Din acest punct de vedere, cursurile de limba engleză, dar și un certificat internațional, ca de exemplu Cambridge English, sunt punctul de plecare în drumul tău spre studii în străinătate. Verifică oferta centrului lingvistic Twinkle Star și înscrie-te la cursurile pregătitoare pentru examenul Cambridge: www.twinklestar.ro/cursuri-engleza

Aplicarea la facultate este un pas important în viața oricărui tânăr, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie și o etapă stresantă. Vom vedea în continuare care sunt pașii pe care este necesar să îi urmezi pentru a depune cererea de înscriere la o universitate britanică.

1. Alege unde vrei să mergi și ce vrei să studiezi
Universitatea este o investiție importantă de timp și bani, așa că vei dori să te asiguri că faci alegerile corecte.

Pentru a te asigura că selectezi corect domeniul de studiu, poți lua în considerare câteva aspecte care îți vor ușura decizia. Printre acestea se numără: tipul de specializare pe care vrei să o studiezi; modul în care va fi predat cursul; modul în care se face evaluarea și dacă facultatea are cerințe speciale privind notele de promovare.

Este necesar să ai în vedere faptul că nu există un program național pentru cursurile universitare. Acest lucru înseamnă că este important să verifici pe cont propriu dacă modulele sau materiile care te interesează sunt acoperite de programa facultății.

De asemenea, e important să identifici cursuri care includ și o componentă de practică profesională, deoarece astfel vei avea un avantaj în plus după absolvire. De asemenea, verifică dacă ai posibilitatea de a te înscrie la diverse activități extracurriculare, deoarece acestea reprezintă o parte extrem de importantă a dezvoltării personale.
Atunci când alegi o universitate, ar trebui să iei în considerare și factori precum locația acesteia, cât costă să locuiești în acea zonă și dacă este disponibil sau nu un campus. 

De asemenea, este foarte util să participi la zilele porților deschise (evenimente organizate în format fizic sau virtual) pentru a-ți putea face o idee mai clară despre cum este o universitate.

Bineînțeles, dacă ai posibilitatea, cere opinia foștilor sau actualilor cursanți. Poți să citești recenzii, să cauți grupuri pe Facebook, astfel încât să îți poți contura o idee cât mai exactă despre o facultate anume.

2. Asigură-te că ești la curent cu datele din calendarul de admitere
Notează-ți în agendă toate date-cheie, astfel încât să te asiguri că nu ratezi niciun termen limită.

Pentru majoritatea cursurilor de licență, va trebui să depui cererea de înscriere până în data de 26 ianuarie. Toți cei care aplică până la această dată vor fi luați în considerare în mod egal, indiferent dacă își trimit cererea mai devreme sau așteaptă până în ultimul moment.  

Dacă nu respectați acest termen limită, vestea bună este că poți aplica în continuare - singura diferență va fi că universitățile și colegiile nu vor fi obligate să ia în considerare cererea ta dacă, de exemplu, au deja un număr mare de candidați înscriși pentru cursuri.

3. Verifică toate cerințele de admitere
Cerințele de admitere sunt criteriile stabilite de fiecare universitate în parte, pe care studenții trebuie să le îndeplinească pentru a fi luați în considerare pentru un loc la curs. Acestea vor varia în funcție de universitate și de specializarea pe care o alegi, unele cerințe de admitere fiind mult mai stricte decât altele. 

În mod normal, vei găsi pe site-ul fiecărei universități toate informațiile legate de procesul de admitere. În linii mari, cerințele de admitere includ anumite calificări, cum ar fi GCSEs, A-levels, Highers și Btecs; portofolii de lucrări; teste de admitere.

4. Începerea procesului de aplicare
După ce ai ales specializarea și universitatea, este timpul să aplici. 
Mai întâi de toate, va trebui să te înregistrezi la Ucas. Ucas este serviciul de admitere a universităților și colegiilor este o organizație cu sediul în Marea Britanie al cărui rol principal este de a gestiona procesul de aplicare pentru universitățile britanice. 

Vei putea alege până la cinci universități la care să te înscrii. Va fi nevoie să completezi datele personale, inclusiv istoricul tău educațional și toate calificările obținute de-a lungul timpului. Va trebui, de asemenea, să incluzi o recomandare în cererea de admitere.  

5. Scrisoarea de intenție
Scrisoarea de intenție este o parte foarte importantă a cererii de înscriere și reprezintă, de altfel, o bună ocazie de a arăta că ești un candidat excelent. Ține cont de faptul că această scrisoare nu este o simplă formalitatea, ci ar putea fi chiar un factor decisiv de departajare dintre tine și alți candidați.

Declarația personală este singura parte a aplicației asupra căreia ai control direct. Alocă timp și răbdare pentru scrierea acestei scrisori pentru a putea demonstra pasiunea, curiozitatea și dorința de a urma specializarea pentru care ai optat.

Această scrisoare ar trebui să includă aspecte precum motivul pentru care vrei să urmezi facultatea, orice activități extracurriculare în care ai fost implicat și care sunt relevante pentru cererea ta și abilitățile sau calitățile pe care le posezi și care te fac potrivit pentru specializarea aleasă.

6. Pasul cel mai dificil: așteptarea ofertelor!
Nu există o dată fixă până la care vei primi răspuns de la universitățile la care ai aplicat, deși dacă îți depui candidatura până la termenul limită, atunci cel mai probabil vei primi un răspuns până la mijlocul lunii mai.

În această perioadă de așteptare poți să-ți faci temele pentru a fi la curent cu toate aspectele vieții de student în Anglia. Află care sunt costurile legate de cazare, mâncare, transport. De asemenea, este foarte important să te pregătești pentru interviuri, deoarece procesul de înscriere la facultate poate implica și o discuție cu o comisie de admitere.

Așa cum ai putea deduce, toți pașii de mai sus, fie că vorbim de partea de informare sau de încărcarea documentelor necesare, se desfășoară în limba engleză. Drept urmare, dacă încă nu ai un nivel de la foarte bun la excelent, pasul logic este să te pregătești din timp prin înscrierea la cursuri de limba engleză. Verifică oferta centrului lingvistic Twinkle Star și alege modulul potrivit nevoilor tale: www.twinklestar.ro


114

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Stiai ca?
Stiati ca in traditiile antice, ouale simbolizeaza viata sau inceputul vietii. In Europa medievala, ouale erau primul fel de mancare care se consumau dupa post. Ouale au inceput sa fie vopsite, pentru... Cel mai mare parc national din Asia este Issyk Kul din muntii Tian Shan. El are o suprafata de 750.000 de ha....
Dictionar turistic
Turism rural - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unei zone turistice dintr-o zona rurala.
7 recomandari