Cum sa calatoresti in jurul lumii fara sa iesi din casa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa calatoresti in jurul lumii fara sa iesi din casa


Mic dejun la Paris, pranz in Dubai, iar pentru cina optiunile sunt Viena si Barcelona. Asa ar putea arata o zi perfecta pentru orice persoana pasionata de calatorii, care si-a propus sa faca inconjurul lumii.

Chiar daca, in aceasta perioada, a calatori nu mai este o optiune viabila, din cauza restrictiilor impuse de majoritatea tarilor pentru a limita raspandirea coronavirusului, acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa renuntam la pasiunile noastre. Putem sa descoperim noi locuri de pe Glob, sa participam la concerte si sa revedem unele dintre cele mai frumoase muzee din lume, chiar daca suntem izolati la domiciliu. Optiunile sunt variate. De la jocuri educative, precum puzzle-uri si lego 3D cu monumente turistice, „Istoria Lumii“ si „Cine stie castiga“, pana la tururi virtuale in muzeul Luvru din Paris, concerte si spectacole de teatru live pe Facebook, dar si filme si carti despre calatorii.

Vizite fara timpi de asteptare
Muzee celebre din intreaga lume, precum Guggenheim din New York si Luvru din Paris pot fi vizitate cu ajutorul platformei Google Arts & Culture. Accesul este gratuit, iar partea cea mai buna este ca nu trebuie sa mai stai la rand pentru a putea vedea unele dintre cele mai frumoase opere de arta. In plus, accesul online in muzee iti permite sa vezi de aproape anumite opere de arta. Cand te gandesti cat de greu este sa iti faci loc prin multimea de turisti care vor sa vada pictura celebra a lui Leonardo da Vinci, „Gioconda“, aflata la Muzeul Luvru din Paris, un tur virtual suna destul de bine.

De asemenea, unele muzee te provoaca sa iesi din tipare. La Children''s Museum of Houston poti face experimente. Totodata, Cooper Gallery din orasul englez Barnsley ofera publicului ca varianta de petrecere a timpului liber rezolvarea de puzzle-uri. Zilnic, pe retelele sociale este lansata o provocare, folosind cate o lucrare de arta din colectia galeriei. Castiga cel care rezolva cel mai repede puzzle-ul. Astfel, vizitatorii isi vor tine mintea ocupata, dar vor afla si informatii mai putin stiute despre anumite opere de arta.

Concerte si spectacole cu locuri in primele randuri
Salile de concerte din intreaga lume incearca sa gaseasca noi solutii pentru a oferi publicului cele mai bune productii artistice, chiar daca a fost trasa cortina. „Show-ul trebuie sa continue“, astfel ca marile companii artistice s-au mutat in online si le ofera internautilor posibilitatea sa vada direct de acasa mari spectacole.

Royal Opera House din Londra prezinta, gratuit, mai multe spectacole de balet. The Metropolitan Opera prezinta in fiecare zi o opera diferita, iar show-urile de pe Broadway sunt, timp de sapte zile, disponibile tuturor in mod gratuit. In fiecare joi, Royal National Theatre din Marea Britanie difuzeaza un spectacol in premiera pe YouTube.

Totodata, mari artisti transmit online concerte direct de la ei de acasa ori din sali de spectacol sau spatii deschise fara public. Un exemplu in acest sens este Concertul de Paste, sustinut de tenorul Andrea Bocelli in Piata Domului din Milano.

Filme si carti de calatorie
Un alt mijloc prin care poti sa faci inconjurul lumii in aceste zile de izolare este prin intermediul filmelor si al cartilor de calatorie. „On the road“, „One week“ si trilogia „Before“ („Before sunrise“, „Before sunset“, „Before Midnight“) sunt doar cateva dintre filmele care iti arata cum o calatorie iti poate schimba viata. Si, daca iti place sa citesti, „Istanbul“ de Orhan Pamuk, si „Calatorind prin Europa de Est“ a lui Gabriel Garcia Marquez ar putea fi alegerile potrivite pentru aceasta perioada.

Timpul liber din perioada starii de urgenta determinata de pandemia de coronavirus este si ocazia perfecta de a face noi planuri de calatorie. Asadar, unde iti vei petrece primele zile fara restrictii de circulatie?
Sursa foto: MediaGroup_BestForYou/ Shutterstock


575

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Grecia  |  Malta  |  Belgia  |  Italia  |  Germania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Parul este una din cele mai rezistente parti ale corpului uman, degradandu-se extrem de lent. Mumiile care au fost descoperite in Egipt inca aveau par pe capete, desi trecusera intre timp mii de ani. ... Malta se mai numeste si "Tara cavalerilor"....
Dictionar turistic
Asociatie de turism - Organizatie oficiala guvernamentala sau neguvernamentala, specializata sau nu, care are ca obect de activitate promovarea turismului pe plan local, regional, national; favorizeaza punerea in valoare si conservarea patrimoniului turistic. Asociatiile de turism pot constitui federatii, extinzandu-si actiunea lor in cadru national si international.
7 recomandari