Cum sa fii in siguranta in vacanta in timpul pandemiei de coronavirus

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa fii in siguranta in vacanta in timpul pandemiei de coronavirus


Calatoriile se numara printre principalele noastre metode de relaxare. Din cauza pandemiei de coronavirus, multe vacante au fost anulate sau amanate in ultimele opt luni, insa nevoia de a vizita locuri noi nu a disparut.

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, agentia federala a Departamentului de Sanatate Publica al Statelor Unite ale Americii, a subliniat ca posibilitatea de a te infecta cu virusul SARS-CoV-2 si de a-l raspandi este mai ridicata in timpul calatoriilor. Și asta pentru ca poti fi infectat si, chiar daca te simti bine si nu ai simptome, ai putea sa transmiti virusul in comunitate timp de 14 zile de la infectare. A ramane acasa este, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, cea mai buna metoda de a te proteja de Covid-19.

Insa, persoanele care aleg totusi sa mearga in vacante in perioada aceasta trebuie sa respecte cateva reguli pentru a-si mentine sanatatea, dar si pentru a-i proteja pe cei cu care interactioneaza.

In primul rand, nu calatori daca esti bolnav sau ai intrat in contact cu o persoana al carei test Covid-19 a fost pozitiv in ultimele 14 zile. Totodata, nu este recomandat sa pleci in vacanta cu o persoana care este bolnava.

Optiuni de vacanta

Unele locuri si activitati prezinta riscuri mai mari de infectare cu noul coronavirus, in vreme ce altele sunt mai sigure.

Printre cele mai putin riscante se numara campingul cu familia, inchirierea unei cabane sau a unei case de vacanta pentru grupul alaturi de care calatoresti, precum si prepararea gustarilor. De aceea, este important ca atunci cand iti planifici vacanta sa alegi un loc de cazare care respecta toate regulile sanitare si care este dotat cu o bucatarie functionala. Avand printre dotari un frigider, un aragaz si un cuptor cu microunde, poti gati pentru grupul cu care calatoresti, astfel incat sa limitezi iesirile in spatiile publice aglomerate.

Printre activitatile care prezinta riscuri medii de infectare cu noul coronavirus se numara vizitarea unor plaje aglomerate - in special in zonele cu un numar crescut de infectari -, precum si mancatul in restaurante.

Cat despre activitatile cu risc crescut de contaminare, acestea sunt vizitarea unor parcuri tematice, participarea la concerte in spatii inchise, consumul de bauturi intr-un bar si calatoriile cu avionul in alte state.

Masuri de siguranta inaintea si in timpul calatoriei

Inainte de a face planuri pentru o calatorie intr-o alta tara, este important sa cunosti legile locale si restrictiile impuse de pandemia de coronavirus. Aceasta documentare te va ajuta sa iti faci planuri si sa iti imaginezi cum va arata vacanta.

Noul coronavirus este extrem de contagios si pot trece pana la 14 zile de la infectare pana cand primele simptome sa isi faca simtita prezenta. In unele cazuri, persoanele infectate sunt asimptomatice. Acest lucru inseamna ca, in zonele in care au fost confirmate multe cazuri de Covid-19, oamenii isi pot desfasura activitatea de zi cu zi fara sa stie ca sunt infectati. De aceea, este important ca atunci cand alegi un loc de vacanta sa te orientezi catre cele cu putine cazuri de Covid-19 confirmate, sa pastrezi distanta de cel putin doi metri fata de persoanele cu care te intalnesti, sa eviti spatiile aglomerate, sa porti masca (indiferent daca regulile din tara respectiva impun sau nu purtarea acesteia) si sa te speli frecvent pe maini cu apa si sapun (cel putin 20 de secunde).

Calatoriile in aceasta perioada in care toate tarile lumii se confrunta cu pandemia de coronavirus nu sunt lipsite de riscuri, insa se pot desfasura in siguranta daca sunt respectate regulile sanitare. Este important totusi sa alegi destinatii de vacanta mai putin aglomerate, sa optezi sa petreci mai mult timp in mijlocul naturii si sa limitezi interactiunea cu alti oameni.

Sursa foto: noina/ Shutterstock


189

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Cehia  |  Romania  |  Belgia  |  Italia  |  Germania  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Dumitru Brumarescu este inventatorul aeroplanului cu decolare verticala, a salvatorului de pe submarine, a cuplajului automat la vagoanele de cale ferata si a masinii de taiat stuful. ... New York este singurul oras din Statele Unite unde mai mult de jumatate din populatie nu detine o masina?...
Dictionar turistic
Inregistrarea plecarii - Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client.
7 recomandari