Cum sa iti protejezi locuinta in timpul concediului

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa iti protejezi locuinta in timpul concediului


De multe ori, oamenii se concentreaza atat de mult asupra organizarii vacantelor, incat uita un lucru important: sa isi protejeze locuinta de eventualii hoti. Inainte de a pleca in vacanta, exista cateva masuri de precautie care trebuie luate.

Echipamentele pentru securizarea casei

Camere de supraveghere pentru exteriorul locuintei
Inainte, acestea erau rezervate profesionistilor, insa, in prezent, exista o bogata oferta de camere de supraveghere care pot fi instalate de oricine, nefiind necesare cunostinte avansate in domeniu. Astfel de dispozitive, chiar si cele de o calitate medie, pot oferi imagini de inalta definitie, avand obiectiv cu infrarosu pentru noapte sau perioadele cu luminozitate redusa, sistem de declansare la detectarea prezentei cuiva si posibilitatea de transmitere a datelor prin IP (Internet Protocol) pe un terminal precum telefon inteligent, computer sau tableta. Desigur, camerele de supraveghere pentru exterior trebuie sa fie rezistente la intemperii precum ploaia ori praful, la variatii mari de temperatura (unele functioneaza de la minus 40 de grade Celsius la plus 60 de grade Celsius), dar si la eventuale acte de vandalism.

Alarme
Ca si la camerele de supraveghere, exista pe piata numeroase tipuri de alarme care pot fi instalate in locuinte. Scopul principal al unui sistem de alarma este de a detecta prezenta unui individ (sau mai multi) care intra prin efractie la tine acasa.

Sistemele de alarma antiefractie sunt compuse, in general, dintr-o centrala principala, la care sunt conectate mai multe detectoare, in functie de cat de mare este locuinta. Exista, de asemenea, mai multe tipuri de detectoare, care pot semnaliza momentele in care se deschid ferestrele sau usa de la intrare, care transmit o alerta atunci cand un geam este spart sau atunci cand inregistreaza o miscare suspecta in casa.

Masuri de protectie alternative
O solutie care nu implica niciun fel de investitie financiara suplimentara este aceea de a face astfel incat eventualii hoti sa creada ca esti acasa. Daca ai vecini in care ai incredere sau prieteni disponibili, ii poti ruga sa goleasca din cand in cand cutia postala. O cutie postala plina indica faptul ca proprietarul este absent.
Aceleași persoane s-ar putea ocupa sa vina sa mai deschida ferestrele, pentru a aerisi, dar si pentru a da senzatia ca acea locuinta nu este una temporar goala.
Daca locuiesti intr-o casa cu curte si lipsesti mai mult, roaga un vecin sa se mai ocupe de gradina.

Inainte de a pleca in vacanta
Foarte multe persoane se lauda cu vacantele lor. Nimic mai gresit. Este cea mai buna metoda de a anunta ca locuinta va fi goala o anumita perioada. In general, trebuie sa fii discret inainte de a pleca in vacanta. Anunta o ruda, un prieten, un vecin care ar putea avea grija de casa cat vei fi plecat in vacanta si atat.

Acelei persoane de incredere ii vei lasa si un rand de chei pentru a verifica locuinta si a se asigura ca totul este in ordine.

Ascunde obiectele de valoare. Nu lasa bani pe masa din bucatarie, la vedere, sau bijuterii pe noptiera. Daca nu ai un seif, le poti pune intr-o cutie pe care sa o ascunzi undeva intr-un dulap. Evident ca bunurile de valoare si sumele mari de bani pot fi duse la banca.

Inainte de a pleca, trebuie sa verifici daca usile si ferestrele sunt inchise cum trebuie. Daca vei constata vreo defectiune, este cazul sa te ocupi de ea.

Printre alte masuri de siguranta se mai numara, dupa caz si buget, incuietorile suplimentare, o usa blindata, geamurile antiefractie sau lacatele.

Nu in ultimul rand, indeparteaza obiectele care i-ar putea ajuta pe hoti sa escaladeze zidurile, precum scari, pubele etc.

Toate aceste masuri de siguranta te vor ajuta sa profiti din plin de vacanta, fie ea de cateva zile sau cateva saptamani, si sa revii acasa cu sufletul usor, fara teama de incidente neplacute.

Sursa foto: Pexels.com


471

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Romania  |  Italia  |  Cehia  |  Belgia  |  Spania  |  Germania  | 
Stiai ca?
Bancnotele au fost introduse de negustorii chinezi de ceai, la inceputul secolului al X-lea, care incheiau mari tranzactii cu bilete la ordin, cu scopul evitarii transportului monedelor metalic? Admin... Piramida din fata muzeului Luvru este un tribut pentru Egiptul antic si fascinanta lor lume?...
Dictionar turistic
Delta - Forma de relief rezultata din depunerea de mal si de nisip la varsarea unei ape curgatoare intr-un lac, mare sau ocean, pe un teren de panta lina, in conditiile lipsei mareelor si a actiunii curentilor litorali.
7 recomandari