Cum să reduci din zgomotele prezente în pensiunea pe care o administrezi

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum să reduci din zgomotele prezente în pensiunea pe care o administrezi


ROMANIA

Trebuie să ai în vedere faptul că există mai multe tipuri de zgomote. Așadar, pot fi zgomote aeriene, ca vocile umane sau muzica la intensitate tare, zgomote de impact, cum este traficul turiștilor prin pensiune sau de la ușile trântite ale camerelor, precum și zgomote exterioare, provenite de la diverse șantiere de construcții, traficul auto din apropiere etc.

Modalitățile și amenajările pentru a reduce din zgomotele pensiunii pe care o administrezi pot fi după cum urmează:

Repartizarea corectă a camerelor
Trebuie să cunoști foarte bine caracteristicile și poziționarea fiecărei camere din pensiunea ta, astfel încât să faci o repartiție corespunzătoare și mulțumitoare pentru toți turiștii care îți calcă pragul.

Cea mai des întâlnită problemă este între o cameră în care se cazează o familie cu copii și o cameră în care se cazează un cuplu de tineri sau seniori. Repartizarea acestor tipuri de turiști în camere alăturate s-ar putea să nu fie o idee prea bună. Așadar, încearcă să cazezi familiile cu copii într-o anume zonă din pensiunea ta, pentru ca zgomotele celor mici să fie cât mai reduse posibil.

Uși și ferestre de calitate
Ușile și ferestrele întregii pensiuni sunt foarte importante din punct de vedere al izolației fonice. Dacă ai unele mai vechi sau de slabă calitate, care prezintă și semne de defecțiuni, te poți gândi la înlocuirea lor cu unele mai moderne.

În prezent, vei găsi materiale și tehnologii care să asigure o diminuare semnificativă a zgomotelor și, de cele mai multe ori, o astfel de investiție vine și cu alte beneficii la pachet, cum ar fi o eficiență termică superioară sau durabilitate foarte mare în timp.

Izolare fonică a încăperilor
Pentru pereți și tavan, de exemplu, izolarea fonică se poate face printr-un burete antifonic, fiind practic una dintre cele mai bune soluții în care poți investi. O izolare fonică nu înseamnă că designul încăperilor va avea de suferit, ci din contră, poți găsi alternative foarte interesante, cum ar fi tavane cu plăci fonoabsorbante care să aibă un design plăcut.

Poți testa inițial în zona de recepție, sala de servit masa sau bucătăria pensiunii, iar dacă feedback-ul este unul pozitiv poți continua în toate camerele pensiunii.

Sisteme de ventilație silențioase
Aparatele de aer condiționat au nevoie de revizie periodică pentru a funcționa la parametri optimi pe parcursul întregului an, mai ales dacă vorbim și de prezența unui echipament cu invertor. Tehnicianul poate observa anumite probleme de funcționare, respectiv zgomote anormale care produc disconfort acustic.

În caz contrar, dacă nu se poate face nimic din punct de vedere al silențiozității lor, la următoarele achiziții de aparate de aer condiționat trebuie să alegi nu doar unele care să producă mai puțini decibeli, cât și unele mai eficiente din punct de vedere energetic.

Înlocuirea minibarului din cameră
Multe aparate electrocasnice produc zgomote specifice, mai mult sau mai puțin deranjante. Dacă vrei să le asiguri turiștilor liniște pe timpul nopții, dar și opțiunea de a-și ține la rece băuturile preferate, verifică nivelul de zgomot pe care minibarul din cameră îl poate produce.

Cum acesta poate funcționa non-stop, mai ales vara, este posibil să creeze o neplăcere turiștilor tăi din pricina zgomotelor emise. Turiștii care caută liniște deplină cel mai probabil îl vor scoate din priză. Este o soluție, dar în același timp poate fi exista și nemulțumirea că nu pot folosi minibarul așa cum trebuie.

Impunerea unui regulament
Poți menționa, pe platformele online sau unde îți faci promovare, faptul că pensiunea nu acceptă turiști petrecăreți, respectiv că se pot organiza petreceri în sala de restaurant, însă care să nu depășească o anumită oră. În acest mod te asiguri că turiștii au luat la cunoștință aceste aspecte și poți evita momente nedorite cauzate de zgomotele specifice acestor împrejurări.


Cum viața cotidiană este plină de tot felul de zgomote, turiștii vor încerca să evadeze în locuri cât mai liniștite. Încearcă să le asiguri condiții de cazare cât mai bune și din acest punct de vedere!

Sursa foto: Shutterstock


63

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Formula 1 Abu Dhabi
Marele Premiu de la Abu Dhabi este o cursă de Formula 1 ce se desfășoară anual pe Circuitul Yas ..
Franta  |  Spania  |  Romania  |  Italia  |  Austria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Circa 99 % din energia electrica ce alimentează Norvegia este hidroenergie.... Inventatorul elicopterului si al motorului rotativ este romanul Grigore Briscu (1884-1965). Acesta a inventat un elicopter in anul 1909, iar motorul rotativ l-a brevetat la Oficiul Roman de Invent...
Dictionar turistic
Talon de imbarcare - Document eliberat calatorilor ce se deplaseaza pe cale aeriana sau maritima, pentru a fi prezentat la cerere sau care certifica existenta biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale aeroportului sau ale portului de imbarcare.
7 recomandari