De ce iti trebuie veste reflectorizante in masina si de unde poti sa le cumperi

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

De ce iti trebuie veste reflectorizante in masina si de unde poti sa le cumperi


Din pachetul obligatoriu de accesorii care nu au voie sa lipseasca din niciun autoturism fac parte si vestele reflectorizante. Aceste elemente nu doar ca sunt impuse prin lege si fac parte din viata conducatorilor auto inca timp timpul scolii de soferi, ci sunt si extrem de utile in cazul unor situatii neprevazute. O astfel de vesta iti poate salva viata atunci cand conditiile de vizibilitate sunt proaste, iar tu trebuie sa te opresti pe marginea drumului din cauza unui accident.

Avantajul unei veste reflectorizante este ca poate fi achizitionata la preturi foarte accesibile, insa este necesar sa te asiguri ca nu investesti intr-un echipament de calitate precara. Cu ajutorul acestui material vei afla la ce este utila o vesta reflectorizanta, ce caracteristici are si cum sa gasesti solutia potrivita din punct de vedere al raportului calitate-pret.

De ce este necesar sa ai veste reflectorizante in masina
Atunci cand merg la scoala de soferi, toti viitorii conducatori auto sunt instruiti cu privire la echipamentele care nu trebuie sa le lipseasca din masina atunci cand pornesc la drum. Printre aceste instrumente se numara si un set de veste reflectorizante. Alaturi de trusa medicala, extinctorul si triunghiurile reflectorizante, vesta face parte din ustensilele care te pot ajuta in situatii critice.

In toata tarile Uniunii Europene exista obligativitatea pastrarii in autoturism a cel putin unei veste reflectorizante. Aceasta se utilizeaza in cazul in care masina trebuie oprita de urgenta la marginea drumului, iar persoanele din interiorul sau se angajeaza in reparatii sau miscari in jurul vehiculului. Altfel spus, daca ai o pana, atunci cand iesi din masina pentru a inlocui roata, trebuie sa te asiguri ca ai pe tine vesta reflectorizanta. Acest detaliu ii va ajuta pe ceilalti participanti la trafic sa te zareasca si sa te ocoleasca, pentru a evita un accident.

Ce caracteristici are o vesta reflectorizanta
O vesta auto reflectorizanta are capacitatea de a creste vizibilitatea persoanelor care o poarta. Tocmai de aceea, atunci cand soferul sau pasagerii unui autoturism ies in apropierea masinii care stationeaza pe timp de noapte, ei trebuie sa poarta aceasta vesta care devine extrem de vizibila atunci cand se afla in raza de actiune a farurilor celorlalte autoturisme inscrise in trafic. De regula, vestele reflectorizante sunt produse 100% din poliester, material rezistent si usor de depozitat si intretinut. Vestele pot fi spalate manual, cu detergent si apa calda de pana la 40 de grade Celsius. Ele pot fi curatate si cu ajutorul masinii de spalat. Pe langa verdele stralucitor al vestei in sine, pot exista la nivelul acesteia si benzi fosforescente gri, care devin si ele vizibile la interactiunea cu lumina farurilor.

Este foarte important ca dimensiunile vestei sa fie unele care sa o faca usor de imbracat si dezbracat. De asemenea, este de preferat ca ea sa fie prevazuta si cu ochiuri de plasa prin care se evita acumularea de apa in cazul in care soferul trebuie sa stea in aer liber atunci cand ploua. Eventuala acumulare a apei ar putea sa creasca si greutatea vestei, ceea ce ar ingreuna miscarile celui care o poarta.

De unde sa cumperi cele mai bune veste
Magazinul Online Vesta este locul ideal catre care trebuie sa te orientezi atunci cand vrei sa gasesti cele mai bune solutii de vesta reflectorizanta. Foarte accesibile la pret, produsele oferite de Vesta sunt ideale atat pentru soferii care trebuie sa isi repare vehiculele in zonele periculoase sau tranzitate, dar si pentru cei care lucreaza in zona liniilor de cale ferata sau in constructii, in zone cu trafic. Singura atentionare cu privire la aceste veste este reprezentata de necesitatea de a nu fi depozitate in apropierea surselor de caldura. In rest, ele sunt foarte rezistente si fiabile.


14

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Ungaria  |  Germania  |  Turcia  |  Olanda  |  Belgia  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Einstein nu a putut vorbi fluent pana la varsta de 9 ani. Parintii lui credeau ca ar putea fi retardat.... Marea Neagra purta in Antichitate denumirea de "Pontus Euxinus"....
Dictionar turistic
Brevet de turism - Document oficial acordat de o autoritate prin care se atesta capacitatea profesionala a persoanelor care asigura conducerea unor tipuri de unitati operationale din domeniul turismului.
7 recomandari