Descopera Aradul! Ce poti vizita in ”Mica Viena”

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Descopera Aradul! Ce poti vizita in ”Mica Viena”


Vrei sa te bucuri de o mica escapada intr-unul dintre orasele tarii? Ce ar fi sa-ti indrepti atentia catre Arad, supranumit si Mica Viena, datorita cladirilor impunatoare, cu o vechime de secole? Asemenea Vienei, Aradul este un oras foarte bine organizat, cu bulevarde late si arhitectura diversa, in stil baroc, eclectic sau neogotic.

Chiar daca Aradul nu este un oras mare, reprezinta principala poarta vestica a tarii si un important centru de legatura cu restul Europei. Pentru ca merita explorat si vizitat in intregime, probabil te intrebi ce poti vedea in Arad. Iata care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi, din articolul pe care l-am pregatit pentru tine!

Palatul Cultural
Primul loc de care te poti bucura atunci cand vizitezi Aradul este Palatul Cultural, considerat o nestemata a arhitecturii. Palatul Cultural gazduieste sediile Filarmonicii de Stat si ale Muzeului Judetean si te incanta prin combinarea de stiluri arhitecturale. Aceasta cladire prezinta stilul neoclasic, corintic, prin coloanele frontale, precum si stilul art-nouveau si gotic.

Totodata, In cadrul Palatului Cultural, te poti bucura si de o colectie uimitoare dedicata stiintelor naturii sau revolutiei romane. Daca esti pasionat de arta sau istorie, merita sa vizitezi acest loc superb, pentru un pret modic.

Biserica Rosie
Toti cei care au ajuns macar o data in Arad au fost impresionati de Biserica Rosie, pe care o gasesti pe bulevardul principal al orasului, Bulevardul Revolutiei. Aceasta biserica serveste credinciosilor maghiari ai bisericii Evanghelice-Luterane, construita in stil neogotic.

Biserica merita sa fie vizitata, deoarece este frumoasa atat in interior, cat si in exterior, datorita peretilor solizi, din caramida slefuita rosie.

Bulevardul Revolutiei
Bulevardul Revolutiei din Arad este considerat un complex arhitectural deosebit, pe care merita sa-l vezi prima data cand ajungi in acest oras din vestul Romaniei. Asa cum am mentionat, pe Bulevardul Revolutiei vei gasi Biserica Rosie, construita la inceputul secolului XX, Palatul Administrativ, Palatul Bancii Nationale sau strada Closca, ce prezinta numeroase cladiri interesante, specifice secolului al XIX-lea.

Pe strada Horia, poti gasi si Palatul Neumann, o cladire din doua etaje, construita de o familie de industriasi. Tot pe Bulevardul Revolutiei poti gasi si hotelul Ardealul, unde te poti caza, Biserica Romano-Catolica Sf. Anton de Padova, cu caracteristici clasice si baroce.

Cetatea Aradului
Cetatea Aradului trebuie sa faca parte din lista ta de obiective turistice in Arad. Aceasta este o fortareata construita la finalul secolului al XVIII-lea si are forma unei stele cu sapte colturi. In trecut, a fost una dintre cele mai mari inchisori militare din timpul Imperiului Habsburgic, unde au fost inchisi prizonieri din armata lui Napoleon sau Horia, Closca si Crisan.

Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de faptul ca cetatea nu poate fi vizitata decat o data pe an, cu prilejul Zilelor Aradului.

Cetatea Ineu
La o distanta de aproximativ 55 de km de Municipiul Arad, vei gasi si Cetatea Ineu, din orasul cu acelasi nume. Se pozitioneaza pe cursul Crisului Alb, intre Muntii Codru Moma si Muntii Zarand si reprezinta o veche veriga de aparare in lupta antiotomana a Tarilor Romane. Dupa anul 1870, cetatea Ineului a fost reconstruita in stil neoclasic, cu elemente baroce.

Aceasta cetate se face remarcata printr-o curte interioara, dispusa pe doua niveluri, cu cate un bastion de aparare in fiecare colt. Aceasta idee servea la actiunea eficienta a artileriei.

Teatrul Ioan Slavici
De o frumusete aparte in Arad este si Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, construit pe trei nivele, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Aceasta cladire impunatoare este situata in capatul Bulevardului Revolutiei, unde au loc saptamanal reprezentatii artistice. Daca ai timp pentru o piesa de teatru, nu ezita sa consulti site-ul teatrului, pentru a te bucura de timp de calitate.

Daca nu vrei sa iei masa in oras, nu uita ca poti beneficia de livrari in Arad, mai ales daca te afli in trecere, inainte de a pleca in Europa. Mancarea te va surprinde pe loc cu aromele diverse si poate veni la tine acasa, indiferent de locul in care esti cazat.
Municipiul Arad inglobeaza un patrimoniul istoric si cultural bogat, datorita cladirilor impunatoare si a stilurilor specifice secolelor trecute, care fac din acest oras Mica Viena.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/backpack-bag-blur-commuter-346768/


27

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Berii la Praga (Czech Beer Festival in Prague)
Festivalul Berii de la Praga atrage de la an la an tot mai multi participanti. Evenimentul se desfas..
Cehia  |  Spania  |  Malta  |  Franta  |  Olanda  |  Italia  | 
Stiai ca?
Mall-ul din Washington DC este de 1,4 ori mai mare decat intreaga suprafata a Vaticanului?... Cel mai mare exemplar de broasca testoasa cantarea 385 kg....
Dictionar turistic
Agroturism - Forma de turism practicata in mediul rural prin care se asigura turistilor servicii de cazare, masa si agrement si se contribuie la ridicarea nivelului de trai al populatiei rurale.
7 recomandari