DESTINAȚIE RUSE-IVANOVO-BOROVO – AMINTIRE PENTRU VIITOR

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

DESTINAȚIE RUSE-IVANOVO-BOROVO – AMINTIRE PENTRU VIITOR


BULGARIA

Spirit inovativ, tradiții culturale, spirit liber – trei etichete care formează cartea de vizită a orașului bulgar Ruse. Deseori orașul este denumit „Mica Viena“ din cauza faptului că impresionează prin arhitectura și situarea sa pe malul Dunării. Primire pași în oraș vă vor întoarce înapoi în secolele și vă vor cufunda în istoria sa antică, datată înainte de 5 mii de ani. Cei care doresc să simte atmosfera autentică a orașului medieval Ruse, trebuie să viziteze ruinele castelului roman din oraș. Castelul a făcut parte din limesul roman și a dat numele orașului în acele timpuri – Sexaginta Prista (Portul celor șaizeci de vapoare).Cu ajutorul aplicației mobile pentru telefoane smart LIMESMobile, puteți avea încredere în îndrumătorul vostru virtual pe limesul roman, care furnizează informație despre obiective importante romane din Germania, prin Austria, până în Bulgaria. Pentru a savura în măsură mai mare ”portretul timpului” vă puteți uita în camera telefonului smart pentru a vizualiza realitatea interpretată - grup de soldați romani, care apare în ruinele arheologice din timpurile romane, iar "portul celor șaizeci de vapoare” Sexaginta Prista apare din nou pe malul Dunării prin camera telefonului smart.Ruse a fost și centru al mișcării revoluționare bulgare. Aici au trăit și au rămas oasele lor dintre cei mai renumiți ideologi și participanți în această mișcare. Recunoaștere pentru sacrificiul lor este Panteonul militanților Renașterii. Perla coroanei monumentale a orașului Ruse este Monumentul libertății, care a devenit simbolul orașului.Centrul orașului Ruse captivează prin colierul de clădiri în stil baroc, purtătoare spiritului marilor castele din Europa de Vest. Printre ele iasă în relief Clădirea fiscului. O clădire care captivează privirea, construită cu mai mult de un secol, impresionează prin fațada sa extraordinară și cele șapte figuri delicate pe acoperișul, care întruchipează arta, știința, agricultura, meșteșugurile, comerțul, apărarea și zborul liber al spiritului.

Împreună cu obiectivele sale naturale și arhitecturale, Ruse este portul bulgar al inovațiilor. Aici a fost construită prima linie de căi ferate din Bulgaria, a fost inaugurată prima tipografie modernă, a fost tipărit primul ziar, orașul este gazda primei proiectare de film pe ecran, a fost sediul multor consulate.Dacă sunteți printre iubitorii naturii sălbatice, Parcul natural ”Rusenski Lom” este un loc care trebuie vizitat. În parcul sunt păstrate de capriciile timpului câteva monumente istorice și culturale importante. Printre ele regăsim ruinele orașului medieval Cerven – printre cele mai mari centre militare, economice și culturale de pe timpurile Celui de al doilea regat bulgar. Aici se află și bisericile în rocă Ivanovskite skalni tsarkvi – un obiectiv care face parte din Lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial.Nu greșiți dacă vizitați și Muzeul istoric din Ruse, în care este păstrată comoara tracă de argint de pe timpurile regelui Kotis I din Odrin. Formele rafinate ale vaselor mărturisesc măiestria tracilor în prelucrarea aurului și argintului.
Împreuna cu patrimoniul său istoric bogat, Ruse, Ivanovo și Borovo sunt gazdele unor evenimente culturale numeroase - carnavalul din Ruse, festivalul „Martenski muzikalni dni”, zilele de toamnă ale artei și culturii, festivalul folcloric ”De la Dunăre până la Balkanul”, sărbătoarea „Copii Polomiei” și altele. În fiecare an în orașul Ruse este organizată expoziția turistică “Week-end turism”. O parte din programul este Festivalul atractiv al distracțiilor turistice și animațiilor. Calendarul cultural al orașului este plin de multe alte evenimente, organizate în sprijinul candidaturii sale de Capitala Europeană a culturii în anul 2019.


2172

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Olanda  |  Belgia  |  Italia  |  Ungaria  |  Austria  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Albania este cunoscuta si sub numele de "Tara vulturilor".... Exista forme de viata sub platosa de gheata care acopera Antarctica. Cercetatorii au demonstrat ca sub calota, la o temperatura de 1,9 grade Celsius traieste un adevarat "popor" acvatic. Int...
Dictionar turistic
Calatorie - Deplasare colectiva sau individuala, organizata de o agentie de turism, pentru un pret fix, determinat; programul de calatorie poate fi oferit de agentie sau stabilit la cererea clientului.
7 recomandari