Excursiile de o zi in Delta Dunarii sunt preferatele turistilor

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Excursiile de o zi in Delta Dunarii sunt preferatele turistilor


Delta Dunării este o comoară națională recunoscută la nivel internațional pentru atracțiile pe care le oferă, atât din punct de vedere al faunei, cât și din punct de vedere al florei. Anual, mii de turiști români, dar și străini, vizitează Delta Dunării și se bucură de magnetismul pe care aceasta îl posedă.

Desemnată ca loc de patrimoniu mondial la data de 21 mai 1991, Delta Dunării poate fi descoperită prin excursiile de o zi. Aceste excursii se pot întinde pe un interval cuprins între 4 - 9 ore, în pachete avantajoase, în funcție de obiectivele vizate. Fiecare excursie se va face pe apă, cu șalupa, alături de un ghid, iar turiștii vor putea poposi în diverse locații pentru a se putea bucura de minunățiile naturii.

Pachetele avantajoase pentru excursii de o zi în Delta Dunării
Fiecare pachet turistic de o zi are ca punct de plecare Tulcea și deține ca opțiune: prânz în destinații atent alese, cu bucate tradiționale pregătite de către lipoveni, care cu siguranță vor satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Excursie de o zi în Delta Dunării: 4 -5 ore
Pachetul de maximum 5 ore în Delta Dunării va prezenta turiștilor obiective turistice esențiale. Acesta are un itinerariu Tulcea – Mila 23, ce cuprinde un traseu pe unele dintre cele mai frumoase canale ale Dunării, precum: canal 36 , canal Sireasa, canal 22, dar și lacuri, precum Lacul Nebunu, Fortuna. Mila 23 este punctul final înainte de întoarcerea spre Tulcea, dar prin alt traseu, astfel încât turiștii să se poată bucura de noi peisaje.

Excursie de o zi în Delta Dunării: 5 - 6 ore
Pachetul de maximum 6 ore în Delta Dunării are ca itinerariu Tulcea – Caraorman și cuprinde o salbă superbă de lacuri, precum: Lacul Rotund, Lacul Isac, Lacul Gorgova, dar și navigarea pe Brațul Tulcea, Brațul Sf. Gheorghe. În cadrul acestei excursii, turiștii vor străbate Pădurea Caraorman, o adevărată perlă a acestui loc, în care stă ascuns Stejarul Îngenuncheat, cel mai bătrân stejar al Dunării, cu o vârstă de peste 400 de ani și o înălțime ce depășește pragul de 30 m. De asemenea, această excursie dezvăluie și faimoasele dune de nisip ce depășesc 7 m înălțime. Plecarea din Caraorman pentru returul în Tulcea se va face, de asemenea, pe un alt traseu splendid în care peisagistica este de vis.

Excursie de o zi în Delta Dunării: 7 ore
Pachetul de 7 ore în Deltă are ca itinerariu Tulcea – Mila 23 – Sulina. Acest traseu amplu va surprinde privirile turiștilor cu un traseu inedit pe diverse canale ale Dunării, precum: canalul 36, canalul Sireașa, canalul Șontea, dar și cu traseul enigmatic Dunărea Veche. În cadrul acestui pachet, turiștii au posibilitatea să exploreze Sulina și atracțiile ei, precum: Turnul de apă, Biserica Grecească Sfântul Nicolae, etc.

Excursie de o zi în Delta Dunării: 6 - 7 ore
Pachetul de maximum 7 ore are ca plecare Tulcea și vizează Mila 23 – Letea. În cadrul acestui traseu, turiștii vor putea parcurge drumul Dunărea Veche, vor putea naviga pe Canalul Eracle și vor putea ajunge pe lacuri precum: Lacul Bogdaproste, Lacul Matița. În plus, popasul în Letea va surprinde turiștii cu un pachet opțional de safari în Pădurea pe nisip Letea, unde vor putea vedea caii sălbatici renumiți ai acestei zone. Localnicii prietenoși vor aștepta turiștii cu bucate alese, pe bază de pește, în timp ce satul lor le va dezvălui peisajele superbe, desprinse din natura sălbatică.

Excursie de o zi în Delta Dunării: 8 - 10 ore
Pachetul de maximum 10 ore prezintă cel mai amplu traseu care cuprinde Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina. Acest traseu este special și surprinde prin bogăția sa, având nenumărate obiective, precum: Lacul Trei Iezere, Lacul Matița, canalul Cardon, etc. Oprirea în Letea va putea oferi turiștilor acel safari în Pădurea Letea, iar oprirea în Sulina va putea oferi o mică excursie la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Și în cadrul acestui traseu, lipovenii vor fi bucuroși să împartă cu turiștii bucate alese din pește proaspăt, care vor oferi papilelor gustative o simfonie pe care nu o vor uita curând.

Indiferent de traseul ales, turiștii se vor bucura de fauna și flora rezervației unice în lume. Delta este bine cunoscută ca fiind gazdă pentru mii de specii de păsări și pești, care se scaldă în nuferi regali și alte tipuri de plante și pomi.


22

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Italia  |  Malta  |  Franta  |  Austria  |  Belgia  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Faimos datorita veninului sau, scorpionul a inspirat intotdeauna repulsie si teama. Interesul starnit de el consta in extraordinara rezistenta la cele mai variate agresiuni ale mediului inconjurator. ... Spania are peste 8.000 km de plaje?...
Dictionar turistic
Lista de asteptare - Lista stabilita in ordinea de inscriere a cererilor primite dupa inchirierea tuturor locurilor disponibile intr-un mijloc de transport (tren, vapor, avion). Lista determina ordinea in care persoanele inscrise pot inlocui, daca survine cazul, calatorii care au declarat ca renunta sau care nu s-au prezentat la imbarcare.
7 recomandari