TurisMALL
powered by

Fantasticele case din copac


OKINAWA YOMITAN

Casa Wilkinson

Robert Harvey Oshatz este arhitect, artist, magician si proprietarul acestei minunate case. Aflata in Portland, Oregon, casa este construita in mijlocul unei frumoase paduri. Pe langa aspectul exterior unic, casa impresioneaza prin burlanele transformate in camere, holurile spatioase si ferestrele largi.

Casa Spider's Leg

Baumraum este una dintre cele mai renumite firme de arhitectura din Germania. Una dintre cele mai recente opere a fost expusa in parcul de distractie nemtesc World of Living. Casa are o forma neobisnuita, sub forma unui tub, dotat cu ferestre spatioase si veranda. Impresionante sunt formele de sustinere: niste tije groase de lemn.

Casa sustinuta de picioroange

Profesorul de arhitectura Terunobu Fujimori si-a dorit toata viata sa isi construiasca o casa in copac. Dupa numeroase amanari, in 2004, casa viselor sale a fost gata. Ridicata in provincia Takasugi-an, China, in gradina tatalui sau, pe o plantatie de ceai, casuta pare sa sfideze legile gravitatiei: 3 pari, aparent fragili, sustin casuta la care a visat din copilarie.

Restaurantul din copac

Restaurantul Naha Harbor Diner se afla in orasul Okinawa, Japonia, in varful unui copac Gajumaru, la 7 m de pamant. Din pacate, acesta nu este un copac Gajumaru adevarat, ci unul fals. Pentru a ajunge in sala de mese, clientii folosesc un lift.

Un alt restaurant in copac

In padurea orasului Aukland, Noua Zeelanda se afla un restaurant inedit. Construit din stinghii de plop, asemanatoare unui evantai, restaurantul are 18 locuri, bar si ofera clientilor vederi uimitoare. Toaletele si bucataria se afla la baza copacului. Pomul “gazda” are o inaltime de 40 m si diametru de 1.7 la baza.

Casa Beach Rock

Constructorul japonez Kobayahsi Takasi a ridicat casa intr-o frumoasa padure pentru a putea comunica cu alte specii din spatii. Japonezul este convins ca extraterestii vor observa semnalul luminos al casei din copac si, in felul acesta, vor putea contacta oamenii mult mai usor.

Casa Island Wood Bogwon

O firma de arhitectura din Washington si-a fixat casa pe trunchiul unui trunchi strasnic. Angajatii au declarat ca ei prefera sa ataseze casele de copaci cu ajutorul unor inele din fier, evitand sa o bata in cuie.

Casa din copac cu 10 etaje

Opera lui Horace Burgess impresioneaza prin inaltime, dimensiune si design. Ridicata in Cumberland County, New Jersey, casa are 30 m inaltime, 10 etaje si este construita in jurul unui stejar inalt de 24 m si cu diametru de 7 m la baza. Pe langa stejarul impunator, fortareata mai este sustinuta de alti 6 copaci. Cladirea este construita din materiale reciclabile: cherestrea, depozite, grajduri sau hambare.

Casa lui Peter Lewis

Aparent fragila, casa din copac lui Peter Lewis, o personalitate din SUA, are un mecanism complicat la baza. Casa se afla pe proprietatea lui Lewis din Bridgton, Maine si este construita la 6.5 m de pamant. Pe post de cale de acces, casa are un pod mobil si 2 scari in forma de spirala.

Casa Crystal River

Specializat in construirea de case in copac, arhitectul David Rasmussen a ridicat cateva case langa cativa copaci. Deoarece trunchiurile nu erau destul de rezistente, arhitectul a folosit alte specii pe post de punct de sprijin.

Sursa articol. Sursa foto


7347

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Stiai ca?
Romania reprezinta una dintre primele tari din lume in ceea ce priveste numarul si diversitatea pesterilor. Pana in prezent se stie de existenta unui numar de peste 12.000 de pesteri in tara.... Nu exista nici o harta care sa prezinte intregul Mare Zid Chinezesc?...
Dictionar turistic
Talazoterapie - Marine cure - Tratarea unor boli prin actiunea marii sau a climatului marin.
7 recomandari