Fisa medicala pentru permisul auto se elibereaza pe loc? Iata raspunsul unei clinici acreditate!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Fisa medicala pentru permisul auto se elibereaza pe loc? Iata raspunsul unei clinici acreditate!


Siguranta rutiera este o prioritate, tocmai de aceea legile si reglementarile privind obtinerea permisului de conducere sunt destul de stricte. Examenele medicale care atesta daca esti sau nu apt pentru a circula la volanul autoturismului sunt obligatorii pentru orice sofer aspirant, iar fisa medicala pentru permis auto poate da semafor verde spre indeplinirea visului de a deveni conducator auto.

Daca ai intrat in cursa spre obtinerea acestui document, iata o veste excelenta pentru tine! Eliberarea actului se face in aceeasi zi, in maximum o ora! Programeaza-te la o clinica autorizata si vino la data stabilita, respectand ora indicata, pentru a parcurge etapele necesare obtinerii fisei auto. Nu va fi nevoie sa iti reprogramezi agenda, sa iti iei o zi de concediu sau sa anulezi alte intalniri importante. Timpul care ti-a fost alocat pentru consultatii va fi respectat intocmai de catre personalul clinicii si nu vei intampina situatii neplacute.

Servicii medicale prompte si profesionale
Sistemul de programari si consultatii pentru fisa medicala permis auto este mult mai practic in prezent, totul fiind bine stabilit, datorita modului de organizare din clinicile moderne. Cu ani in urma, obtinerea fisei semana cu un cosmar. Trebuia sa te deplasezi pe la mai multe unitati medicale, sa strabati orasul in locatii nestiute de tine pana in acel moment si sa suporti aglomeratia cauzata de cozile de la usile cabinetelor. Testul nervilor era greu pus la incercare, multi renuntand la consultatii pentru a reveni intr-o alta zi. Se pierdea astfel timp pretios, de care nimeni nu era responsabil.

Acum, insa, poti rasufla usurat, deoarece ai scapat de toate aceste inconveniente. Odata stabilita programarea, fisa medicala pentru permis auto e pe jumatate obtinuta. Nu mai trebuie sa zbori de la o clinica la alta, toate cele 6 specialitati medicale gasindu-se in aceeasi locatie. Practic, vei efectua toate consultatiile in cadrul aceleiasi clinici. Vino la ora programata, cu buletinul sau cartea de identitate, cu fisa de scolarizare, daca esti cursantul unei scoli auto, cu adeverinta de la medicul de familie in care sa fie mentionat daca esti inregistrat cu boli cronice in evidenta sa si cu ochelarii de vedere, in cazul in care esti purtator ai acestora.

De asemenea, daca faci parte din categoria celor cu diabet de tip I, vei mai avea nevoie si de Scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce.

Consultatii medicale
Dupa prezentarea si verificarea acestor documente necesare pentru fisa medicala pentru permis auto, vei fi condus spre cabinetele unde va trebui sa fii examinat medical. Astfel, vei vizita pe rand cabinetele de Oftalmologie, ORL, Ortopedie, Medicina interna, Neurologie si Psihiatrie. In situatia in care doresti obtinerea permisului pentru a conduce camioane de marfa sau pentru autobuze, adica pentru categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E, vei avea nevoie si de un consult pneumologic, pentru a se depista daca esti predispus la sindromul de apnee in somn.

Obtinerea Avizului psihologic va fi necesara doar in cazul in care urmeaza sa efectuezi scolarizarea auto.

Daca ai trecut cu brio aceste investigatii, iar medicii au considerat ca esti apt fizic si psihic pentru a conduce in siguranta pe drumurile publice, vei primi fisa medicala permis auto. Toate aceste etape vor dura aproximativ o ora, la finalul careia vei fi fericitul posesor al fisei auto!


21

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Formula 1 Abu Dhabi
Marele Premiu de la Abu Dhabi este o cursă de Formula 1 ce se desfășoară anual pe Circuitul Yas ..
Stiai ca?
Ion Cantacuzino – inventatorul leacului pentru holera și tuberculoza Ion Cantacuzino, medic și microbiolog a inventat “Metoda Cantacuzino”, folosită și astăzi pentru vaccinarea împotriv... Domnitorul Moldovei care a zidit o manastire in Muntenia este Vasile Lupu. Aceasta este "Manastirea Stelea" din Targoviste. Mănăstirea Stelea din vechea capitală a Ţării Româneşti,...
Dictionar turistic
tabara - Asezare temporara situata in aer liber, dotata cu mijloace sumare de cazare, destinata tinerilor (elevi, studenti, sportivi) aflati in vacanta sau la pregatire sportiva.
7 recomandari