Ghid pentru alegerea celui mai bun echipament pentru sporturile de iarna

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ghid pentru alegerea celui mai bun echipament pentru sporturile de iarna


Atunci când vine vorba de sporturile de iarnă, este necesară cunoașterea importanței echipamentului potrivit pentru practicarea acestor sporturi. Echipamentul pentru sporturile de iarnă nu include doar clăparii, schiurile sau placa de snowboard, ci toate articolele de îmbrăcăminte. Aceste piese vestimentare sunt concepute pentru a proteja persoana de frig și umezeală pe toată perioada petrecută pe pârtie.

Este esențial gradul de confort al hainelor pentru sporturile de iarnă. Acesta este dat de raportul impermeabilitate-respirabilitate, care arată cât de protejată va fi persoana de eventualele pericole.

Dacă hainele de schi sau snowboard pot fi achiziționate de oricine fără mari bătăi de cap, atunci când vine vorba de alegerea echipamentului propriu-zis, lucrurile stau puțin dfierit.

Alegerea schiurilor și clăparilor – aspecte importante de luat în calcul
Există câteva aspecte de care oamenii trebuie să țină cont atunci când achiziționează echipamenete speciale pentru sporturile de iarnă.

Dacă persoana alege să cumpere un schiuri second hand, trebuie să se intereseze de gradul de uzură a schiurilor. Astfel, este recomandată așezarea acestora cu tălpile față în față, iar distanța între ele în interiorul secțiunii din mijloc trebuie să fie de minim 2 cm. În caz contrar, schiurile vor ceda foarte repede sub presiune. De asemenea, trebuie verificat cu mare atenție dacă canturile au fost ascuțite de multe ori. Dacă s-a întâmplat prea des acest lucru, înseamnă că materialul este prea subțire și nu va mai putea fi ascuțit în viitor.

Când vine vorba de talpa schiului, trebuie verificată intensitatea cu care a fost utilizat schiul respectiv. Se recomandă evitarea schiurilor care sunt lucioase pe partea de sus, pentru că pot prezenta un grad ridicat de uzură.

În ceea ce privește alegerea clăparilor, oamenii trebuie să își măsoare cu exactitate talpa piciorului, pentru că mărimea trebuie să fie potrivită. Este esențial ca aceștia să fie comozi la prima încercare, adică este necesară alunecarea călcâiului în spate. De asemenea, este important ca aceștia să aibă integrat un reglaj de tip scai sau alt sistem similar. Dacă vârful piciorului atinge vârful clăparului, trebuie aleși clăpari puțin mai mari, ținându-se cont de șosetele mai groase care pot fi purtate. Clăparii nu trebuie să strângă, ci să țină piciorul fix și confortabil în același timp. În partea din lateral a clăparilor nu trebuie să se miște piciorul, însă în partea verticală este permisă mișcarea, de până la 8-10 mm. De asemenea, clapele trebuie reglate adecvat pentru a ține perfect piciorul, dar să nu îngreunze în vreun fel circulația sangvină.

Cei care doresc să achiziționeze o placă de snowboard trebuie să țină cont de înălțimea, greutatea sau nivelul lor de pregătire. Pentru a ști cu exactitate care este lungimea perfectă, este recomandat ca persoana să măsoare placa cu înălțimea ei. Dacă placa se ține de capăt, trebuie luat în vedere faptul că una scurtă va ajunge în zona dintre umeri și bărbie. Plăcile scurte sunt ideale pentru începători, deoarece sunt simplu de manevrat, iar cele lungi sunt destinate celor avansați, care vor să atingă viteze foarte mari.

Ținând cont de aceste aspecte, oamenii pot achiziționa echipamentul potrivit pentru aceste sporturi de iarnă, mult îndrăgite și populare în toată lumea.

Sursa foto: freepik.com


26

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Romania  |  Germania  |  Cehia  |  Malta  |  Italia  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cele mai bogate tari din lume conform Global Finance Magazine, din mai 2019, in funcție de PIB-ul pe cap de locuitor (PPC) sunt: 1. Qatar - 129.726 $/locuitor 2. Macao - 122.201 $/ locuitor 3. ... Canada este supranumita si "Tara frunzei de artar"....
Dictionar turistic
Sat de vacanta - Spatiu de cazare si servicii in cadrul carora se ofera posibilitatea petrecerii vacantelor in mediul rural, in contact direct cu natura.
7 recomandari