Ghidul incepatorului pentru cei care folosesc statii CB in trafic

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ghidul incepatorului pentru cei care folosesc statii CB in trafic


Folosirea statiilor auto este din ce in ce mai populara in randul soferilor, indiferent ca este vorba despre soferi profesionisti sau despre soferi de ocazie. Prezenta unei statii radio auto in calatoriile lungi poate sa reprezinte informatii utile despre starea drumului, despre controalele politiei sau despre diverse pericole.
Cele mai folosite statii sunt cele de tip CB, care functioneaza in banda libera de 27 Mhz. Aceasta banda are 40 de canale numerotate de la 1 la 40, iar cel mai folosit canal este 22, in modul FM. Aici comunica majoritatea celor care au o statie auto, cu preponderenta soferii de TIR.

Ce trebuie sa stii despre o statie radio auto?
Conform celor de la comenzi.ro, folosirea unei statii radio auto este relativ simpla, insa exista o serie de informatii si recomandari pentru orice sofer. Cele mai importante informatii sunt urmatoarele:
1. O statie radio are raza de actiune de 5-15 km. Este suficient pentru a obtine informatii esentiale din apropiere.
2. Alegerea statiei trebuie sa tina cont de o serie de caracteristici tehnice. Printre acestea se numara sensibilitatea la receptie, specificata in micro volti si raportata la zgomot. O statie buna este una care are o valoare mica in uB si o valoare mare in decibeli SINAD. De asemenea, conteaza numarul de canale, insa de cele mai multe ori este suficient canalul 22 FM, conteaza puterea statiei masurata in W si tipul de transmisie care, de asemenea, este FM. De asemenea, pentru o utilizare mai facila este bine sa se caute statiile cat mai complexe, cu cat mai multe dotari si butoane. Se dovedesc utile memoriile aditionale care salveaza canalele folosite des, butoanele pentru apelare rapida sau diversele comutatoare si indicatoare, din ce in ce mai exacte si mai interesante.
3. Un element foarte important al statiei este antena. Oricat de performanta ar fi o statie auto, fara o antena performanta aceasta este inutila. In principiu, o antena eficienta trebuie sa aiba 2.75 metri. Din pacate, lungimea este destul de mare, asadar se obisnuieste folosirea unor antene mai mici, care compenseaza printr-o bobina. Antenele perfecte pentru autoturisme au aproximativ 1.6 metri. Reglarea antenei este extrem de importanta, deoarece are nevoie de o impedanta exacta, de 50 ohmi. In cazul in care nu se regleaza, exista riscul de ardere a statiei.
4. Exista mai multe tipuri de statii: fixe, mobile si portabile. Cele auto sunt, de regula, cele mobile, care se alimenteaza de la 13.8V si sunt ideale pentru masina. Cele portabile pot fi purtate in buzunar si pot fi purtate chiar si in afara masinii iar cele fixe pot fi folosite doar intr-un loc fix.

Recomandari privind folosirea statiei
Achizitia unei statii de emisie receptie auto poate aduce cu ea si o serie de responsabilitati. Astfel, aceasta trebuie sa fie folosita doar pentru informare si pentru atentionarea altor participanti la trafic in ceea ce priveste pericolele. Nu se tine mana pe butonul de emisie fara a se spune nimic si nu se pune muzica sau se injura in statie. De asemenea, trebuie sa se evite folosirea statiei pentru a circula riscant.
Viata are intotdeauna prioritate!


547

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)
Ziua Regelui este un eveniment care se desfasoara anual, in data de 27 aprilie, incepand cu 2014. Cu..
Ungaria  |  Franta  |  Romania  |  Germania  |  Turcia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Vulpea Zburatoare este cea mai mare specie de liliac. Traieste in Asia si are o anvergura a aripilor de 1,7 metri.... In Sudan exista 223 piramide, dublu fata de numarul piramidelor din Egipt?...
Dictionar turistic
Imbarcare - Serviciile oferite de o companie de transport pasagerilor prin care se asigura ca turistii au ajuns in mijlocul de transport (transfer de la statia de plecare la mijlocul de transport si invers), iar bagajele au fost transportate la cala.
7 recomandari