Greseli de evitat atunci cand pornesti in vacanta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Greseli de evitat atunci cand pornesti in vacanta


Sa calatoresti nu este neaparat o mare stiinta iar daca esti un nomad experimentat sfaturile de calatorie nu o sa-ti aduca informatii prea noi. Cu toatea astea exista intoateauna cineva caruia i-ar prinde bine cateva ponturi legate de cum sa evite micile sau marile neplaceri din vacanta.

Calatoritul cu buget limitat este cea mai inteleapta alegere. Astfel te asiguri ca nu vei cheltui mai mult decat iti poti permite. Insa nu trebuie sa iei foarte in serios acest aspect si sa te zgarcesti. Calatoritul este egal cu zero daca nu te simti bine in tot acest timp.Este chiar indicat sa ajuti comunitatile locale cheltuind cate putin in fiecare loc in care ajungi.

Exista calatori-turisti care dorm in statii de autobuz, nu cumpara nimic, mananca orez fiert si prefera sa calatoreasca chiar si deasupra autobuzului ca sa nu cheltuiasca nimic. Nu pare a fi prea confortabila o astfel de vacanta, nu?

Cersetorii din diferitele locuri in care veti ajunge se pot incadra la posibilele greseli pe care le puteti face. Nu este deloc indicat sa le dati bani acestora.In special copiilor. Nu trebuie sa va simti vinovati. Exista localnicii care au grija de ei. Acestia sunt trimisi la cersit si aproape in toate cazurile nu beneficiaza de pe urma banilor castigati, acestia fiind dati mai departe “managerului”.

Daca intr-adevar doriti sa faceti o fapta buna, atunci puteti dona o suma de bani unei organizatii locale, care se ocupa de copii strazii oferindu-le mancare, adapost si chiar si educatie.

In cazul in care ati ales sa calatoriti pentru o perioada mai lunga de timp ca sa cunoasteti indeaproape locurile, la un moment dat exista riscul sa va piara din energie si entuziasm. Incepeti sa devenit iritati si enervati de anumite aspecte ale calatoriei iar bariera de limba necunoscuta isi poate spune si ea cuvantul.Daca aceasta stare se agraveaza atunci cel mai indicat este sa va reintoarceti acasa pentru a nu va transforma vacanta in ceva total neplacut.

Alte greseli des intalnite sunt cele legate de obiceiurile locale si de cultura specifica fiecarei tari. Este foarte importanta documentarea inainte de a porni la drum, pentru a sti ce anume este premis, ce este apreciat si ce este interzis. Alfel, de la lucruri marunte, riscati sa intrati in conflict. Cu toate acestea nu este cazul ca aspectul cultural sa va acapareze intreaga grija. O documentare constiincioasa este de ajuns pentru a evita micile neintelegeri.


1925

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paris Plage
Anual, timp de o luna (de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lui august) Parisul devine statiu..
Stiai ca?
Curiozitati si extreme geografice ale Terrei 1. Polul caldurii: Dalol, Deserul Danakil, Ethiopia. Temperatura medie anuala: 34 grade Celsius 2. Polul frigului: Ridge A., Antarctica. Temperatura ... Cel mai lung tunel de cale ferata din Romania este Tunelul Teliu de pe calea ferata Harman - Intorsura Buzaului. Acesta are o lungime de 4.369,5 m....
Dictionar turistic
Pasaport - Passport - Document oficial eliberat de o tara cetatenilor sai dandu-le dreptul sa calatoreasca in alt stat si de a se intoarce in tara de resedinta.
7 recomandari