Imbracaminte pentru alergatorul de fond

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Imbracaminte pentru alergatorul de fond


V-ati plictisit să alergati pe asfalt? V-ati săturat să faceti mereu ture pe banda de alergare? Trebuie neapărat să încercati alergarea montană. Deși se bazează pe aceleași principii de bază, este o activitate fizică complet diferită, care va garanta un nou tip de activități fizice.

Alergatul pe munte devine din ce în ce mai popular în rândul persoanelor active. Acest lucru se datorează faptului că el combină perfect atât efortul fizic intens, cât și contactul cu natura. Un antrenament sau o excursie pe trasee montane vă permite să vă îndepărtați rapid de agitația cotidiană a orașului. Cu toate acestea, deplasarea rapidă prin munți necesită un echipament adecvat. Dacă aveți deja pantofi de alergare pentru asfalt, probabil că va trebui să îi înlocuiți cu un model mai potrivit pentru terenul off-road. În acest sens, cel mai bine este să vă bazați pe producători cu experiență. Cele mai specializate mărci, cum ar fi La Sportiva, tind să fie asociate în întregime cu munții. Gama lor include încălțăminte pentru alergare montană și îmbrăcăminte pentru vară, dar și schiuri și echipamente pentru sporturi de iarnă.

Cu toate că este aproape posibil să începi să alergi în munți cu pantofi obișnuiți, foarte repede se poate vedea dezavantajul unei astfel de idei. Pantofii buni pentru alergare montană sunt esențiali. Sunt construcții care ar trebui să combine mai multe caracteristici diferite. Trebuie să fie durabile și, în același timp, să asigure o ventilație adecvată. Acestea trebuie să fie caracterizate de o amortizare adecvată și, în același timp, să garanteze o stabilitate completă a fiecărui pas. La Sportiva, de exemplu, își deosebește pantofii în funcție de modul în care vor fi utilizați. Un pantof pentru o competiție scurtă va fi construit diferit față de un pantof pregătit pentru ore lungi de antrenament sau maraton. În plus, putem opta pentru un model ușor, cu plasă pentru o ventilație maximă, precum și pentru unul cu membrană impermeabilă. Majoritatea mărcilor oferă o gamă variată de încălțăminte, astfel încât, indiferent dacă alegeți Salomon, La Sportiva, Dynafit sau o altă marcă, veți găsi cu siguranță pantoful perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Atunci când alegem pantofii, merită să ne amintim că aceștia nu trebuie să se potrivească doar piciorului nostru, ci și terenului pe care mergem. O altă talpă va funcționa pe roci alunecoase, în timp ce un tip complet diferit de talpă va fi necesar pe iarbă umedă sau noroi. Pe teren dur și neted, este necesară o suprafață de contact ușor mai mare între talpă și piatră. Un rol foarte important îl joacă și cauciucul moale, care aproape că se va "prinde" în pașii următori pe traseu. Talpa pantofilor pregătiți pentru nisip sau noroi este complet diferită. În acest caz, este necesară o bandă de aderare înaltă care "mușcă" din sol la fiecare pas. Pentru un astfel de teren moale, pantofii Salomon Speedcross sunt de mulți ani în frunte, fiind apreciați de sportivi și amatori deopotrivă pe un astfel de teren dificil.Deși îmbrăcămintea joacă, de asemenea, un rol foarte important atunci când se aleargă pe munte, aceasta diferă într-o măsură mult mai mică de modelele folosite pe asfalt. Cel mai important lucru este calitatea înaltă și proprietățile materialelor, care ar trebui să îndepărteze imediat excesul de umiditate de pe piele. În același timp, îmbrăcămintea trebuie să fie ușoară și respirabilă, asigurând o ventilație eficientă. Chiar și îmbrăcămintea concepută pentru alergare în perioada mai rece a anului este de obicei prevăzută cu găuri de ventilație. Fiecare dintre cele mai importante mărci de alergare, cum ar fi La Sportive sau Dynafit, oferă o gamă completă de îmbrăcăminte pentru alergare montană. Acestea variază de la cel mai ușor echipament pentru un antrenament scurt, dar mai intens, într-o zi călduroasă și ușoară, până la un echipament elaborat format din ghetre, pantaloni scurți, tricou, hanorac și jachetă, care va fi esențial atunci când se participă la un ultramaraton montan de mai multe ore, și adesea de mai multe zile.Accesorii pentru alergareÎn munți, echipamentul suplimentar joacă, de asemenea, un rol foarte important. Dynafit este o marcă cu echipamente specifice pentru alergare și trasee rapide. Atunci când mergeți la un antrenament mai lung, este adesea necesar să luați o geacă în plus pentru a vă proteja de frigul de pe culme, o lanternă de cap în cazul în care se întunecă și o cantitate ceva mai mare de alimente și băutură. Doar o vestă de alergare potrivită, realizată din materiale flexibile, ne va asigura că bagajul nostru nu salta la fiecare pas. Nu în ultimul rând, importante sunt accesoriile, cum ar fi softflasks - ce permit completarea lichidelor în timpul alergării sau bastoanele de alergare pentru a urca și mai repede în pantă.

Dacă nu știti de unde să începeti, cel mai bine este să verificati ofertele unui magazin outdoor specializat în domeniul montan, care are o gamă largă de produse dedicate pasionaților de alergare montană. Într-un astfel de loc, veți găsi, de obicei, o ofertă completă, începând de la îmbrăcăminte, trecând prin încălțăminte și ajungând la echipamente de alergare. Veți găsi modele pentru începători, dar și pentru alergători experimentați, astfel încât va fi ușor să alegeți produsele și să vă completați echipamentul cu elementele de care aveți nevoie, pe măsură ce câștigați experiență pe munte. Magazinul specializat pentru alergătorii montani garantează, de asemenea, o gamă de calitate superioară, oferind mărci de top. Pantofii, îmbrăcămintea și echipamentul celor mai cunoscuți producători se caracterizează prin durabilitate ridicată și design ergonomic, ceea ce se reflectă în mod direct în confortul alergării pe teren montan dificil.


42

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Trooping the Colour (Parada organizata de ziua Reginei Marii Britanii)
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii isi serbeaza oficial ziua de nastere pe 11 iunie. Eveniment..
Italia  |  Malta  |  Germania  |  Turcia  |  Olanda  |  Spania  | 
Stiai ca?
… numarul Pi este o constanta matematica a carei valoare este egala cu raportul dintre circumferinta si diametrul oricarui cerc intr-un spatiu euclidian, sau cu raportul dintre aria unui cerc si pat... Egiptenii sunt primii care au avut anul din 365 zile, impartit in 12 luni?...
Dictionar turistic
Diagrama - Seating plan - Plan al unui tren sau autocar pe care se noteaza locurile retinute si observatii in legatura cu calatoria.
7 recomandari