In vizita la cel mai mare acvariu din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

In vizita la cel mai mare acvariu din lume


OSAKA

Copiii schimba complet programul unei vacante, dar nu neaparat intr-un mod negativ. Chiar daca nu te mai poti bucura de propriul program flexibil, de baruri, cafenele si petreceri nu inseamna ca te vei distra mai putin. Vei schimba, insa, o seara de degustat berile locale cu o zi petrecuta in tot felul de parcuri de distractii.

Pentru cei care viziteaza Japonia, o buna varianta de petrecere a timpului cu copiii este oceanariumul din Osaka, unul dintre cele mai mari acvarii publice din lume. Numit Kaiyukan, adica locul in care te joci in mare, in acvariul din Osaka cei mici se pot bucura de creaturile marii ca si cum s-ar juca cu ele in apa. Ei pot vedea aici inclusiv doi rechini-balena, cel mai mare peste din zilele noastre. In total, la Kaiyukan se gasesc 580 de specii si 30.000 de creaturi acvatice sau animale marine de la meduze ciudate la delfini, vidre si pinguini.

Kaiyukan are 16 expozitii in care se gasesc 27 de acvarii cu un volum total de 11.000 de tone de apa. Toate vietatile marine sunt aduse din zona Cercului de Foc al Pacificului, acvariile fiind amenajate pentru fiecare ecosistem in parte, pornind din raurile care curg prin padurile Japoniei si ajungand la Antarctica.

Astfel, turul incepe printr-un tunel de 11 metri care trece pe sub 140 de tone de apa in care inoata pesti frumos colorati din zonele tropicale si subtropicale. Urmatoarea oprire este in padurea japoneza unde pot fi vazute salamandre uriase sau vidre. Insulele Aleutine din nordul Pacificului au inspirat un alt acvariu in care a fost reprodus climatul dur si stancos preferat de vidrele marine sau pastravul curcubeu.

Un acvariu inspirat de coasta Californiei permite tuturor sa studieze comportamentul subacvatic al leilor de mare si al focilor, in timp ce urmatorul acvariu ne arata ce pesti traiesc in Golful Panama. Cea mai mare diversitate de plante si animale se gaseste, insa, in padurea tropicala din Ecuador. Mai departe putem admira cum inoata si apoi tasnesc in aer pinguinii din Antarctica. Din Marea Tasmaniei, aflata intre Australia si Noua Zeelanda, au fost adusi delfini, iar un alt acvariu a reprodus perfect Marea Bariera de Corali.

Cel mai mare acvariu are noua metri adancime si 5.400 de metri cubi de apa, fiind dedicat pestilor mari din Oceanul Pacific. In acesta se gaseste si cea mai populara atractie - o pereche de rechini-balena pe care sigur nu ii veti uita.

Marea Seto este mica, dar in ea se gasesc numeroase vietati, printre care si caracatite, pe care le putem admira si la Kaiyukan. E expozitie separata a fost organizata pentru delfinii fara inotatoare de apa dulce, iar de pe coasta statului Chile au fost aduse grupuri de sardine si hamsii. Impresionant este si acvariul care reproduce stramtoarea Cook, unde se gasesc mai multe specii de testoase. In urmatoarele acvarii, pot fi admirati cei mai mari crabi care traiesc in intuneric la 400 de metri adancime, dar si 600 de meduze care traiesc pe coasta Japoniei.

Acvariile au fost construite din 314 tone de sticla acrilica (plexiglass), adica intreaga cantitate produsa in lume intr-un an si jumatate. Cea mai mare bucata are sase petri pe cinci metri, o grosime de 30 de centimetri si cantareste 10 tone. Este folosit plexiglass-ul deoarece la aceste dimensiuni sticla obisnuita ar fi mult mai grea si nu ar fi suficient de transparenta. Cel care l-a proiectat este arhitectul Peter Chermayeff, cel care a proiectat si oceanariumul din Lisabona, cel mai mare din Europa.

Kaiyukan poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 10:00 si 20:00, iar in perioada vacantelor sau de sarbatori programul este prelungit. Biletul de intrare pentru adulti si tineri de peste 16 ani costa 2.000 de yeni (aproximativ 18 euro), pentru copiii intre 6 si 16 ani costa 900 de yeni. Copiii mai mici de sase ani trebuie sa plateasca doar 400 de yeni. Grupurile mai mari de 15 persoane primesc o reducere de 10%. De asemenea, exista un bilet numit „Osaka KAIYU Ticket”, care ofera si calatorii nelimitate cu metroul, tramvaiul sau autobuzul in Osaka. Pretul lui variaza in functie de locul din care este cumparat.4986

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Romania  |  Austria  |  Franta  |  Spania  |  Malta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Islanda se mai numeste si "Tara focului și a ghetii".... In fiecare minut, Pamantul este lovit de 6.000 de fulgere?...
Dictionar turistic
Turism de afaceri - Forma de turism practicata de angajati sau alte categorii de persoane, in interes de serviciu, in interiorul sau in afara tarii de resedinta, incluzand participarea la intalniri de afaceri, targuri si expozitii, conferinte si reuniuni.
7 recomandari