Invata sa economisesti in mod corect pentru a avea o vacanta de neuitat

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Invata sa economisesti in mod corect pentru a avea o vacanta de neuitat


Mulți dintre cei care pleacă în vacanță știu că aceasta este perioada în care nu mai contează cât vei cheltui, dat fiind faptul că este o perioadă de relaxare. În acest sens este nevoie să-ți setezi bugetul de cheltuieli din perioada anterioară într-un asemenea mod încât să poți face economii. Este foarte important să-ți planifici din timp vacanța, ceea ce înseamnă că trebuie să-ți achiziționezi biletele cu cel puțin 6-9 luni în avans (mai ales dacă găsești o ofertă foarte avantajoasă). În situația unei astfel de oferte, chiar dacă nu dispui de suma necesară, poți opta pentru împrumuturi rapide prin sms (hurtig lån sms 2018), pentru a-ți rezerva cazarea și biletele de avion.

Este recomandat să alegi să-ți petreci vacanța într-o destinație turistică foarte populară, fie la începutul sezonului (lunile mai-iunie), fie la sfârșit (septembrie). Mai ales atunci când este vorba despre o destinație estivală, pentru că în situația în care alegi o altă destinație (un pachet pentru vizitarea unui oraș, de exemplu), atunci trebuie o abordare diferită. În acest caz vei alege perioada în care nivelul de vizitatori este foarte scăzut, pentru că prețurile la cazare vor fi foarte mici.

Desigur, nu uita că trebuie să îți planifici care va fi procentul de economisire lunar, astfel încât să dispui de banii necesari pentru a-ți satisface toate dorințele atunci când ești în vacanță. În funcție de viitoarea destinație, valoarea procentului va fi cuprins între 5% și 20%, dar ține cont și de modul în care îți vei asigura hrana. De exemplu, dacă vei merge într-un resort în care serviciile de masă sunt de tip all inclusive sau ultra all inclusive, atunci nu vei avea nevoie de foarte mulți bani pe care să îi strângi (ceea ce înseamnă un procent de 5%-10% din veniturile lunare).

În cazul în care mergi în vacanță într-un oraș, să zicem, într-o țară în care nivelul de trăi este foarte ridicat (ceea ce înseamnă prețuri ridicate la mâncare) atunci vei avea nevoie să economisești 20% în fiecare lună. Un exemplu în acest sens în constituie țările nordice, unde nivelul de trăi este foarte ridicat, așa cum se precizează pe un site din Danemarca, ceea ce înseamnă că vei cheltui mai mult pentru masă și cazare.

Este foarte important să închei o asigurare de călătorie, indiferent de destinație și durata călătoriei, pentru că la nivel de costuri medicale, o să beneficiezi de maximul de avantaje. Economisirea înseamnă să iei în calcul orice situații neprevăzute ar apărea pe parcursul viitoarei vacanțe, astfel încât să dispui de banii necesari pentru le face față. Sau să găsești soluții echivalente care să scadă nivelul cheltuielilor. Dacă îți dorești să ai parte de un nivel mai ridicat al economiilor atunci poți opta pentru o destinație turistică mai puțin populară sau poți să îți faci un cont de economii în acest sens, în care să depui de-a lungul timpului.

Pentru că îți dorești să ai parte de o vacanță specială nu trebuie să uiți că doar tu ești cel/cea de care depinde acest lucru, așa că, îngrijește-te din timp să ai la dispoziție cât mai mulți bani pentru a o face de neuitat!


320

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Malta  |  Marea Britanie  |  Turcia  |  Belgia  |  Spania  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Majoritatea recifelor de corali au intre 5000 si 10 000 de ani, insa cateva ar putea sa se fi dezvoltat chiar in urma cu 50 de milioane de ani. Coralii se dezvolta optim la tropice, intre 30 grad... In Sudan exista 223 piramide, dublu fata de numarul piramidelor din Egipt?...
Dictionar turistic
Hamal - Persoana care transporta bagajele turistilor, in garile feroviare, rutiere si aeriene, din exteriorul in interiorul garii sau invers; este platita de calatori, in general dupa un tarif omologat.
7 recomandari