Invitatie la cel mai mare festival de pictura pe corp

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Invitatie la cel mai mare festival de pictura pe corp


AUSTRIA

Ai avea curajul sa te lasi pictat pe intreg corpul? Daca te tenteaza ideea sau esti doar curios de secretele unor artisti geniali, care transforma corpul uman in adevarate opere de arta atunci trebuie sa ajungi la cel mai mare festival de Bodypainting din Austria care va avea loc la finalul lunii iunie.Anul acesta festivalul are loc in perioada 27 iunie-3 iulie in Pörtschach si dureaza o saptamana. Evenimentul atrage anual peste 30,0000 de turisti curiosi si competitori talentati, veniti sa se bucure de mirajul picturii pe corp.

Primele patru zile sunt pline de workshop-uri si lectii deschise, tinute de Academia Internationala de Bodypainting iar in ultimele trei zile festivalul iese in strada si este deschis publicului larg. Evenimentul este potrivit pentru o vacanta de orice fel, fie ca vrei sa pleci singur, cu prietenii, cu cel iubit sau cu familia.

In cadrul festivalului artistii se intrec pe mai multe categorii care mai de care mai spectaculoase – pictura cu efecte speciale, pictura de moda, pictura pentru film si teatru, pictura fosforescenta etc. Pentru a creea un univers de culoare artistii au nevoie de intreg spatiul disponibil pe corpul modelelor asa ca acestea trebuie sa se dezbrace de inhibitii si sa ramana aproape goale. Exista totusi o limita impusa – modelele trebuie sa poarte pantaloni scurti atunci cand sunt pictate.Nu iti inchipui ca este usor sa pictezi pe un corp omenesc. Nu trebuie doar sa intinzi culoare pe piele ci sa creezi reprezentatii inedite care ajutate de formele corpului sa il transforme in ceva ingenios. Intreaga desfasurare de forte creative este stimulata de concerte de muzica electronica, cu reprezentanti din peste 40 de tari.

Locul ales anul acesta, Pörtschach am Wörthersee este cea mai populara statiune de pe malul lacului Wörthersee – considerat cel mai cald lac al Austriei. Privelistea este superba, apa turcoaz si parcuri pe intreg curpinsul locului, la care se adauga cafenele si lounge bar-uri cochete la tot pasul.Daca vrei sa te inscrii la workshop-urile din primele zile ale festivalului organizatorii te asigura ca vei avea parte de cei mai buni profesori din domeniu. Nu trebuie sa ai experienta pentru ca ca exista sectiuni speciale pentru incepatori. Printre temele workshop-urilor se numara – pictura pe corp, pictura pe fata, efecte speciale in pictura, tehnici de machiaj modern, teoria culorii, efecte UV si cursuri de fotografie si arta digitala.

Pe 29 iunie are loc Body Circus, un eveniment mult asteptat, organizat in vechea cladire Fabrik. Aici, invitatii vor veni imbracati, pictati si transformati in personaje fanteziste. Intregul decor este desprins dintr-o poveste iar DJ-ii intretin atmosfera magica.Pe 30 iunie este noaptea de intalnire a tuturor artistilor si de prezentare a portofoliilor acestora. Evenimentul se va desfasura pe vas de croaziera, de-a lungul frumosului lac Wörthersee. Turistii sunt bineveiti sa ia parte la eveniment.

Dupa terminarea zilelor in care artistii si-au prezentat o parte din secretele artei lor, festivalul iese in strada, intre 1-3 iulie, incepand cu 10:30 dimineata. In aceste zile orasul devine o imensa pata de culoare cu creaturi pictate in cele mai excentrice combinatii de nuante. La finalul fiecarei zile modelele pictate sunt evaluate de un juriu profesionist. Temele propuse anul acesta pentru concursurile de bodypainting sunt Renasterea si Haute Couture.


3992

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Stiai ca?
Aproximativ 97 % din apa Pamantului este sarata, iar netratata aceasta nu poate fi folosita pentru baut sau irigarea culturilor. Restul de 3% este compus din apa dulce, dar aproximativ 69% din ace... Pe raul Bega a fost creat primul canal navigabil din Romania, acest lucru ducand la cresterea comertului in acele perioade....
Dictionar turistic
Dejun - Lunch - Masa de pranz, a doua masa principala a zilei, care se serveste, de regula, in intervalul 12-15.
7 recomandari