TurisMALL
powered by

Last minute Malta de la 299 euro


QAWRA

Descopera Malta, intr-o calatorie cu povesti cu parfum de istorie! Istoria Maltei este una lunga si colorata, care dateaza din zorii civilizatiei, sustin reprezentantii Malta Travel, care sunt gata sa-ti arate toate minunile Insulei de Miere. Arhipelagul Maltez a trecut printr-o perioadă neolitică aurie, din care i-au rămas temple misterioase dedicate zeiței fertilității, apoi a fost destinație pentru fenicieni, cartaginezi, romani și bizantini, care au lăsat, de asemenea, urme pe insulele care-l compun.

De la bărcile colorate ale pescarilor și până la arhitectură sau bucătărie, Malta, minunea aflată la doar două ore și jumătate de zbor față de România, nu are defect. Privită de pe mare, din depărtare, arată ca un castel auriu, perfect construit. Când te apropii zidurile cu turnuri impunătoare, înconjurate de șanțuri de apărare, devin și mai spectaculoase, tăindu-ți răsuflarea și deschizându-ți drumul către alte minuni pe care sunt gata să ți le dezvăluie:

1. Valetta e Capitala Maltei și un fel de ”bijuterie a coroanei”. Ea însăși este o cetate care concentrează cea mai mare aglomerare de monumente din lume, în jurul Palatului Marilor Maeștri, dovadă a celor 270 de ani de influență politică și economică a cavalerilor maltezi. Orașul este practice un muzeu în aer liber, nu mai puțin de 320 de monumente putând vizita în timpul plimbării tale la pas pe străduțele cu parfum de istorie.

2. Stațiunea St. Julian e un fel de Ibiza malteză, așa că, dacă îți plac petrecerile, terasele și shot-urile, nu trebuie s-o ratezi. Atmosfera pe care ți-o oferă este cu adevărat impresionantă și îți va rămâne în suflet toată viața. Aici pulsează viața nebună a Maltei, așa că zona e cea mai căutată și mai populată din insulă, cel puțin după lăsarea întunericului. Și nimic din ce oferă acum nu nu mai aduce fostul sat pescăresc care a înflorit în timpul ocupației britanice. Hoteluri de lux ori iahturi spectaculoase sunt pline de turiști veniți din toată lumea pentru câteva zile de mare, soare și distracții până-n zori în cluburi de noapte, restaurante, baruri sau terase pe plajă.
3. Pentru iubitorii de liniște există Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani, care se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stapânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul guvernatorului și se spune că tot aici a locuit și Sfântul Pavel după naufragiul său pe insulă. Dar nici până acum “orasul tăcut”, cum i se spune acestei cetăți de vis tot de culoarea mierii, nu și-a pierdut farmecul. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele sau florile cățărătoare nu fac decât să-l desăvârșească și să-ți deseneze plimbarea în nuanțe de poveste.


4. Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de pește sau de fructe de mare! Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca mărime din Malta, satul pescăresc plin de bărci pictate în culori vii și decorate cu sirene și cu ochi meniți să-i păzească pe pescari de rele, îi întâmpină pe turiști în fiecare duminică, cu cel mai mare bazar cu pește proaspăt, dar și cu suveniruri la prețuri tentante, terase și preparate tradiționale delicioase.
5. Insula Gozo, a două că mărime din arhipelag, a păstrat cel mai mult din tradiția rurală a vechilor locuitori ai Maltei și trebuie neapărat s-o vizitezi dacă ajungi în Malta. ”Ai de văzut aici frumoasa biserică Ta Pinu, singură nepictata pe interior, care cuprinde o expoziție cu obiecte donate de cei care au venit aici și s-au rugat, iar apoi au trăit o minune. Nu poți rata însă nici Blue Grotto sau Grota albastră și nici cetățile de insulă”, subliniază consultanții www.malta.ro, care sunt gata să-ți dezvăluie toate secretele acestui loc de vis și să tea jute să le descoperi.

E un loc perfect pentru mișcare.
Relieful, peisajele și chiar clima sunt perfecte pentru cei care vor să facă mișcare atunci când merg în vacanță. Drumeții, excursii cu mașina sau cu bicicleta ori un safari off-road cu jeepul sunt experiențe pe care le poți trăi chiar și atunci când la noi e iarnă. Mai mult, există sute de locuri în care poți face cățărări, în Malta, Gozo și micuța insulă Comino, singurele locuite din arhipelag, iar hotelurile care dispun de spații mai largi te îmbie cu ore de tenis, golf, sqash, călărie, cu săli de de sport, piscine sau saune. Pasionații sporturilor de apă pot face ski, scufundări, windsurf, pot naviga sau pot lua lecții de yachting.
Parcurile sunt magnet pentru copii.
Mici sau mari, copiii se dau în vânt după parcuri de distracții, iar Malta nu duce lipsă de astfel de atracții. Pline de jucării, topogane, personaje de poveste și alte distracții în culori, aceste zone de amuzament nu trebuie în nici un caz ocolite.


516

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
Cel mai puternic muschi din corp e....limba...! ... Canalul Panama reprezinta canalul cu cel mai mare sistem de ecluze. Canalul Panama face legatura intre Golful Panama din cadrul Oceanului Pacific cu Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. Lungimea tot...
Dictionar turistic
Alpinism - Mountaineering - Sport extrem prin care se urmareste ascensiunea pe culmile greu accesibile ale muntilor, indiferent de greutatile cauzate de vremea capricioasa. Ansamblu de practici sportive avand ca obiectiv cucerirea muntilor.Difera de turismul montan prin aceea ca adeptii lui,oricat de sensibili ar fi la frumusetea muntilor, se multumesc inainte de toate de a invinge dificultatile pe care acesta le pune in cale.
7 recomandari