Locuri fascinante din Romania: Salina Praid

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Locuri fascinante din Romania: Salina Praid


PRAID

La 10 km de pitoreasca statiune Sovata se afla comuna Praid, devenita cunoscuta datorita Salinei Praid. Una dintre cele mai mari saline din tara si din Europa, Salina Praid este o importanta sursa de venit pentru locuitorii zonei, dar si pentru economia Transilvaniei.

Rezervele salinei au fost exploatate pentru prima oara, in urma cu 500 de ani, in urma ramanand goluri subterane imense ce fac ca adancimea salinei sa ajunga pana la 2.700 m. Pentru a vizita Salina Praid, accesul se face cu ajutorul unui autobuz, care parcurge un tunel de 1.500 m, dupa care se coboara 300 de trepte abrupte.

La capatul scarilor, veti avea ocazia sa pasiti intr-un univers unic: un orasel subteran cu baze de tratament, locuri de joaca pentru copii, biblioteca, muzeu, galerii de arta cu sculpturi ale tinerilor artisti, cafenele si o capela unde turistii se pot ruga sau pot asista la slujbele saptamanale. Muzeul are un patrimoniu fascinant, bogat in cristale de sare, instrumente si unelte folosite in exploatarea si transportul sarii si in obiecte de arta populara. Indiferent de anotimp, temperatura in salina este de 16 grade Celsius.

Salina este vizitata de turistii care au probleme cu caile respiratorii. In fiecare zi, timp de 18 zile cat dureaza tratamentul standard, pacientii coboara in salina, la o adancime de 120 m, iar timp de 4 ore, inhaleaza aerul din mina, se plimba sau fac gimnastica, sub stricta atentie a unui personal medical. La tratament sunt binevenite toate categoriile de varsta, incepand de la copiii de 2 ani pana la peste 60 de ani.

In zona exista multe pensiuni cochete, de 2, 3 sau 4 stele, cu tot confortul necesar unui sejur perfect. Bucatele delicioase, specifice zonei, sunt un motiv in plus pentru un sejur in inima Transilvaniei.

Program de vizitare
In timpul verii, Salina Praid poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 08.00 – 20.00. Dupa orele 16.00, in Salina se intra la ore fixe (16.50, 17.50, 18.50) si se iese la ore fixe (17.00, 18.00, 19.00, 20.00).

Iarna, Salina Praid poate fi vizitata de luni – sambata, intre orele 08.00 – 12.50. Duminica, programul este 10.00 – 12.50. Orele fixe de intrare in Salina sunt: 11.50 si 12.50 (08.00 si 09.00 duminica), iar iesirea se face la orele 12.00, 13.00, 14.00.

Pretul unui bilet include transportul si vizitarea Salinei si costa 20 lei pentru adulti, iar copiii, elevii si studentii platesc 12 lei. Copiii ce nu au implinit varsta de 3 ani beneficiaza de intrare gratuita.
Grupurile de adulti de minim 21 persoane beneficiaza de 1 intrare gratuita, iar pentru grupurile de copii, a 11a persoana are bilet gratuit.

Preturile pentru tratament subteran si transport sunt de 8 lei/zi/adulti si 5 lei/zi/copii si studenti. Copiii pana in varsta de 3 ani au intrare gratuita.


11327

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Caderea Bastiliei (Ziua Nationala a Frantei)
In data de de 14 iulie francezii sarbatoresc cu mare fast Caderea Bastiliei sau Fete nationale.14 iu..
Romania  |  Grecia  |  Italia  |  Belgia  |  Germania  |  Cehia  | 
Stiai ca?
In Bolivia exista o piata dedicata vrajitoarelor. Printre cele mai in voga produse sunt broastele si serpii uscati precum si pene de bufnita, folosite pentru noroc si potenta.... In perioada aprilie - iulie 2000, Etna a produs circa 100 inele de gaz (inele de fum), unele dintre ele perfect circulare. Avand un diametru de pana la 200 m, acestea ajungeau la o inaltime de 5 550m....
Dictionar turistic
Diagrama - Seating plan - Plan al unui tren sau autocar pe care se noteaza locurile retinute si observatii in legatura cu calatoria.
7 recomandari