Lucrari in gradina | Iata cum poti beneficia de o gradina perfecta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Lucrari in gradina | Iata cum poti beneficia de o gradina perfecta


Atunci cand locuiesti la casa si beneficiezi de o curte generoasa, pe langa avantajele evidente, precum: petrecerea timpului in aer liber, relaxare si distractie pentru cei mici, cu putin efort te poti bucura si de o gradina de fructe si legume extrem de roditoare.

Bineinteles ca pentru a te bucura de toate acestea trebuie sa acorzi timp gradinii, sa o ingrijesti si sa ii oferi toate produsele de care aceasta are nevoie. Dar hai sa luam cateva exemple concrete:

1. Gazonul
Gazonul are un impact important in definirea aspectului general al curtii. Acest covor verde si extrem de placut la atingere ne bucura ochii, dar si simturile. Doar imagineaza-ti o dimineata de vara cand pasarelele ciripesc, soarele iti bate in geam si simti un miros placut de iarba proaspat taiata. Sau acea senzatie cand calci cu picioarele goale pe iarba, nuiI asa ca iti aduci aminte de copilarie?

Ei bine, pentru a te bucura de toate acestea trebuie sa te asiguri ca gazonul are parte de o ingrijire corespunzatoare. Iata cateva lucrari care te vor ajuta sa beneficiezi de o peluza mereu verde.

- Tunderea gazonului este o actiune care trebuie realizata ori de cate ori este nevoie. In principiu, gazonul se va tunde atunci cat iarba depaseste 10 cm inaltime. Operatiunea se va realiza intotdeauna inainte de udare. Este extrem de important ca tunderea ierbii sa se realizeze doar atunci cand pamantul este uscat, caci astfel vei evita smulgerea ierbii cu tot cu radacina. Daca folosesti o masina de tuns iarba mai veche, trebuie sa te asiguri ca aceasta are un cutit ascutit.

- Fertilizarea – chiar daca atunci cand ai plantat semintele de gazon ai folosit un ingrasamant gazon tip starter, asta nu inseamna ca operatiunea nu mai trebuie repetata. Din contra, solul are nevoie constanta de nutrienti, astfel incat plantele sa se poata hrani si dezvolta in mod armonios. Bineinteles ca nu vei mai folosi acelasi tip de ingrasamant, ci unul pentru un gazon deja plantat. Mai multe tipuri de ingrasamant vei gasi la Garden Farm.

Inainte de a trece la urmatoarea lucrare este important sa mentionam faptul ca aplicarea unui fertilizator primavara devreme ajuta gazonul sa isi revina dupa o iarna cu temperaturi scazute. Vara, mai ales atunci cand temperaturile sunt extrem de ridicate, pe langa udare, gazonul are nevoie si de un fertilizator care sa il ajute sa isi mentina culoarea si sa nu se usuce. Iar toamna este necesar sa aplici un fertilizator care sa ajute iarba sa supravietuiasca pana in primavara.

- Replantarea – daca pe suprafata gazonului observi locuri unde iarba s-a uscat complet, inseamna ca este nevoie sa replantezi cateva seminte in acele locuri pentru a umple golurile.

- Udarea – gazonul se uda rar, dar cu apa din abundenta. Evita sa uzi gazonul extrem de des, caci daca pamantul este in permanenta ud, radacinile vor putrezi.

- Aerarea si scarificarea gazonului – aceste operatiuni sunt extrem de importante. Ele se pot realiza fie manual, fie cu ajutorul unui aerator sau a unui scarificator.

- Eliminarea buruienilor – chiar daca vorbim despre un gazon, asta nu inseamna ca buruienile sunt permise. Caci, pe langa aspectul inestetic, buruienile pot contribui si la distrugerea gazonului – sufocand firele de iarba si consumand toata hrana acestora. Eliminarea buruienilor este o operatiune ce poate fi realizata manual sau cu ajutorul unui erbicid pentru gazon.

2. Gradina de fructe si legume
Daca doresti sa consumi fructe si legume cat mai proaspete si mai naturale, o gradina proprie este una din cele mai bune solutii. Insa plantele pot fi afectate de boli si insecte daunatoare, dar si de buruieni care pot diminua considerabil cantitatea, cat si calitatea recoltei. Prin urmare trebuie sa te asiguri ca ele sunt mereu protejate. Iata cateva produse pe care le poti folosi in acest scop:

1. roundup classic pro este un erbicid total neselectiv care vizeaza un spectru larg de buruieni. Acesta poate fi folosit in toate culturile agricole, este concentrat solubil in apa, are o culoare usor galbuie si un miros specific. Pe site-ul celor de la Garden Farm gasesti toate informatiile privind, compozitia, metodele de utilizare, precautii, perioada de aplicare si asa mai departe.

2. topsin 70 WDG este un fungicid care are un spectru larg de combatere a bolilor care pot afecta culturile agricole. Acesta asigura plantelor o protectie pe o perioada indelungata si poate fi aplicat atat atunci cand se doreste obtinerea de rasaduri, cat si in timpul vegetatiei culturilor. El poate fi folosit la culturile de ardei, castraveti, vinete, vita de vie, cires, floarea soarelui, prun si multe altele. Mai multe informatii despre acest produs vei gasi tot la Garden Farm.

De asemenea, un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti doresti o productie cat mai generoasa este fertilizarea solului. Fertilizarea se poate realiza folosind un:

- Ingrasamant anorganic (chimic) – avantajul acestui tip de ingrasamant este faptul ca are rezultate imediate.

- Ingrasamant natural – avantajul acestui tip de ingrasamant este faptul ca poate imbunatati considerabil calitatea solului. De asemenea, actiunea lui se intinde pe o perioada mai lunga de timp.

Curtea si, mai ales, gradina de fructe si legume au nevoie de o atentie deosebita si de lucrari executate la timp si cu produse de calitate. Insa recolta obtinuta face ca acest efort sa merite, nu-i asa? Tu cum iti ingrijesti curtea? Si care sunt recoltele cu care te mandresti?


105

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Romania  |  Franta  |  Austria  |  Italia  |  Germania  |  Spania  | 
Stiai ca?
Danemarca poarta si denumirea de "Tara Micii Sirene".... Pestera Krubera Voronia din Georgia este cea mai adanca pestera din lume. Ea are o adancime de circa 2.100 m....
Dictionar turistic
Turism extern - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unui oras sau a unei zone turistice din orice tara.
7 recomandari