Lucruri pe care nu le stiati despre Craciun

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Lucruri pe care nu le stiati despre Craciun


Iubim Craciunul, este probabil cea mai asteptata sarbatoare din an si momentul in care fiecare se straduieste sa fie o persoana mai buna si sa ii ajute pe ceilalti. Este vremea in care le dam cadouri celor dragi, sarbatorim Nasterea lui Iisus, impodobim brazii.. si mancam cam mult! Daca iubiti Craciunul cititi in cele ce urmeaza niste lucruri interesante pe care probabil nu le stiati:

Craciunul a fost interzis!



Englezii au interzis Craciunul in anul 1647! Oliver Cromwell considera ca este imoral sa sarbatoresti si sa te distrezi intr-o zi sfanta. Cine era prins era arestat. Va puteti imagina cum ar fi fost sa traiti in acele vremuri? Cand puritanii au pierdut puterea, interdictia a fost ridicata, dar acest lucru s-a intamplat abia in 1660. Multumim lui Dumnezeu pentru asta!

Mos Craciun



Exista mai multe mituri despre Mos Craciun. Cel mai frecvent intalnit este faptul ca Mos Craciun ar fi fost inventat de compania de bauturi non-alcoolice Coca-Cola. Nimic mai departe de adevar! Imaginea moderna a lui Mos Craciun a fost creata in 1881 printr-o ilustratie de Thomas Nast, cu putin ajutor de la Clement Clarke Moore.

Statuia Libertatii



V-ati intrebat vreodata care este cel mai mare cadou de Craciun primit de cineva? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este: Statuia Libertatii. Francezii au daruit-o americanilor in 1886. Nu va imaginati ca a fost frumos ambalata si pusa sub bradul de Craciun.

Armistitiul de Craciun din Primul Razboi Mondial



In Ajunul Craciunului, in anul 1914, trupele britanice, franceze si germane de pe frontul de vest au facut un armistitiu – au pus arma deoparte si au cantat colinde, au impartit cadouri si au stat de vorba. Acest lucru spune ceva despre spiritul uman si despre faptul ca Sarbatoarea Nasterii Domnului poate aduce pacea si in cele mai oribile situatii.

Rudolf – renul cu nasul rosu



Cum a aparut Rudolf – renul cu nasul rosu? A fost el dintotdeauna cel mai iubit ren al lui Mos Craciun? Nu, nu a fost! A fost "inventat" in anul 1939 de catre Robert May, care lucra pentru un magazin. Inainte de acesta Mos Craciun avea 8 reni.

Farsa NASA



Probabil cea mai tare gluma dintotdeauna a fost facuta de doi astronauti in spatiu, in timp ce reveneau pe Pamant. In anul 1965 ei au transmis prin radio la Centrul de Control, frenetic, ca au vazut ceva in spatiu, urmand niste clipe de tacere. Cateva secunde mai tarziu au inceput sa cante Jingle Bells – frumos din partea lor, nu-i asa?

Bradul de Craciun



Pana in secolul 16 oamenii nu aduceau de Craciun brazi in casa pentru a-i impodobi. Nemtii au fost cei care au inventat traditia – se spune ca Martin Luther a fost inspirat de stelele ce straluceau printre brazi. A facut un lucru bun, altfel nu ar fi existat o traditie atat de frumoasa de Craciun.

X-Mas



Cea mai populara abreviere vine din greaca. X este litera greceasca Chi si este prima litera a numelui lui Hristos (Christ). Multi nu sunt de acord cu aceasta asociere crezand ca este falsa. Voi ce credeti?

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


6324

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Austria  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Romania  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cel mai inalt vulcan activ peste nivelul marii este vulcanul Cotopaxi din Ecuador: Avand o inaltime de 5911 m, Cotopaxi a erupt de 50 ori din 1738. Ultima eruptie cunoscuta a avut loc in anul 1904, ia... Nu doar planetele si stelele, ci şi galaxiile se rotesc; Calea Lactee se deplasează cu o viteză de 270 km/s, o rotatie completa durand aproximativ 200 de milioane de ani; Sistemul Solar desfasoara ...
Dictionar turistic
M.I.C.E. - Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions. Intalniri, stimulente, conferinte, expozitii/targuri. MICE se refera la un tip particular de turism in care grupuri mari, de obicei cu planificare anticipata, sunt reunite pentru obiective particulare, in general corporatiste. "Incentives" vine de la recompensele oferite de catre companii angajatilor performanti, sub forma unor excursii de merit.
7 recomandari