Masurile de precautie pe care sa le iei cand pleci intr-o drumetie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Masurile de precautie pe care sa le iei cand pleci intr-o drumetie


Atunci când pleci într-o excursie la munte, ca să faci o drumeție, să dormi la cort sau să practici un sport de iarnă, trebuie să te pregătești corespunzător, pentru că, pe lângă distracția aferentă, trebuie să iei în calcul și riscurile. Cum vremea în zona montană e schimbătoare, iar temperaturile fluctuează, este necesar să îți iei toate măsurile de precauție. Așadar, iată câteva sfaturi utile, pentru a rămâne în siguranță.

Vei avea nevoie de surse de energie
Pentru că vei depune un efort considerabil, vei avea nevoie de energie pe tot parcursul drumeției. Așadar, asigură-te că te hidratezi și că mănânci constant. Consumă apă și lichide calde, precum ceaiul. De asemenea, organismul tău va avea nevoie de proteine, așa că pune în rucsac și conserve pe bază de carne, diverse tipuri de nuci, batoane energizante și fructe confiate.

Ia cu tine echipament de calitate
În primul rând, atunci când pleci într-o drumeție, ai nevoie de unul dintre modelele de rucsaci de calitate, care să fie rezistent și impermeabil, pentru a-ți păstra hainele uscate. Iar când vine vorba de îmbrăcăminte, asigură-te că aplici regula celor trei straturi. Pe de altă parte, din rucsac nu ar trebui să îți lipsească o lanternă, o brichetă antivânt, un termos, o busolă, o baterie externă și o hartă.

Nu te abate de la traseu
Ca să nu te rătăcești și ca să eviți alte incidente care ți-ar putea pune viața în pericol, e foarte important să nu te abați de la traseu și să respecți indicatoarele montane. De asemenea, poți să apelezi la serviciile ghizilor montani, mai ales dacă nu cunoști zona respectivă sau nu ai experiență legată de drumeții. Astfel, riscul de a întâlni animale sălbatice sau de a rămâne sub cerul liber peste noapte, când temperaturile sunt foarte scăzute, se reduce. Iar pentru un plus de siguranță, instalează-ți pe telefon o aplicație montană, care să conțină GPS.

Vezi cum va fi vremea
Un alt aspect important de care să ții cont este vremea. Înainte să te aventurezi pe munte, e indicat să știi cum vor fi condițiile meteo pe traseu, ca să nu te surprindă vreo ploaie sau ninsoare. De asemenea, informează-te cu privire la riscul apariției unei avalanșe. Iar înainte să pleci la drum, îmbracă-te corespunzător și ia-ți haine de schimb, pentru că în zona montană temperaturile fluctuează.

Nu îți forța limitele
Oricât ți-ar plăcea natura și peisajele montane, siguranța ta și a celor care te însoțesc primează. Drept urmare, asigură-te că te odihnești, atunci când corpul îți cere acest lucru. Din cauza terenului accidentat, a frigului sau a greutății rucsacului, organismul tău depune un efort considerabil, deci va avea nevoie de mai multe pauze decât de obicei. Relaxează-te ori de câte ori poți. Poți chiar să dormi, să stai la un foc de tabără, să mănânci sau, pur și simplu, să te oprești din mers și să admiri peisajul. În prealabil, ideal ar fi să te pregătești din punct de vedere fizic și să îți antrenezi musculatura pentru călătoria pe care urmează să o faci.

Așadar, plănuiește-ți cu atenție drumeția și ia toate scenariile în calcul, ca să rămâi în siguranță. Îmbracă-te adecvat, în trei straturi, ia-ți haine de schimb, asigură-te că ai un rucsac de calitate, impermeabil, alimentele potrivite și că te vei hidrata constant. De asemenea, nu te abate de la traseu și respectă indicatoarele montane. Apelează la ghizi montani și verifică atent prognoza meteo, ca să nu te surprindă fluctuațiile de temperatură. Folosește o aplicație mobilă pe bază de GPS. Ia cu tine o busolă, o hartă, o baterie externă, ca să nu ți se descarce telefonul, o brichetă antivânt, în cazul în care trebuie să faci focul, și un termos, care să păstreze lichidele calde. Astfel, riscurile de a avea parte de un eveniment neplăcut se reduc considerabil.

Sursă foto: Shutterstock.com


265

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Stiai ca?
Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?... Muntele Rarau reprezinta muntele din tara noastra unde au fost descoperiti corali, alge marine, amoniti si alte componente ce acum 140 de milioane de ani intrau in componenta recifelor....
Dictionar turistic
Turism intern - Turismul intern este practicat de populatia unei tari prin deplasari cu destinatie turistica de la locul de resedinta la cel de sejur, aflate in interiorul spatiului geografic national.
7 recomandari