Mergi la Mamaia? Idei de activitati pe litoral

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Mergi la Mamaia? Idei de activitati pe litoral


Daca ti-ai luat inima in dinti si ai organizat cu gasca sa plecati impreuna la mare, avand ca destinatie batrana si insorita Mamaia, cel mai probabil nu va veti incadra in tiparul clasic de turism: sa stati doar pe plaja, asezati pe sezlong, cu pauze de inot si pentru postarea pozelor si a story-urilor pe Instagram.

Mai ales daca unii dintre voi ati lucrat in ultimele luni de acasa, acest concediu ar trebui sa fie unul plin de adrenalina si aventuri inedite. Si daca, acum cativa ani, nu existau prea multe posibilitati in acest sens, de curand, litoralul romanesc a trecut printr-un proces de dezvoltare masiva, astfel incat poti gasi nenumarate activitati de agrement in statiunile de la Marea Neagra.

Cel mai probabil, veti petrece cel mai mult timp in perimetrul locului ales, avand sau intentionand sa va luati cazare Mamaia, insa, cu masina e foarte simplu sa ajungeti si prin Vama Veche, pe la Delfinariul din Constanta si in multe alte locuri cu adevarat minunate.

Iata o scurta lista cu cele mai interesante activitati pe care le puteti face pe litoralul autohton:

Plimbari cu vaporasul pe mare sau pe lac
E, poate, forma de agrement cea mai iubita de turisti si, tocmai de aceea, poate fi practicata in toate statiune de pe litoral, unde sunt puse la dispozitie mici ambarcatiuni pentru plimbari relaxante. Imagineaza-ti cat de fericit si de liber te vei simti printre pescarusii care zboara deasupra ta, in fata unei nesfarsite intinderi de apa, lacurile Siutghiol si Techirghiol fiind destul de mari. O astfel de aventura dureaza in medie o ora si jumatate, iar din cauza contextului actual, in barca se respecta normele de distantare sociala, asta insemnand ca aveti sanse ridicate sa fiti doar voi „la carma”.

Scuba Diving
In anii trecuti, romanii erau nevoiti sa plece in Grecia sau prin tarile asiatice pentru a descoperi adancurile si a vedea vietuitoarele lumii subacvatice „la ele acasa”, intr-un ecosistem fascinant. In general, temerarii din Constanta, Eforie, Olimp, Agigea sau Vama Veche, aleg sa faca scuba diving in grup, insa porti incerca si pe cont propriu.. Asadar, si de data asta, puteti sa experimentati aceasta aventura impreuna. Furnizorii va vor asigura echipamentul necesar si va vor tine un scurt instructaj la fata locului. Desi ai putea crede ca va trebui sa scoti din buzunar o suma consistenta, realitatea te va surprinde. Avand in vedere ca a devenit o piata concurentiala de servicii, vei putea face scufundari chiar si achitand numai 50 de euro, un pret mult mai mic raportat cu cele din strainatate.

Sporturi extreme
Daca ai vazut toate sezoanele din „Baywatch” si ti-ai promis ca intr-o zi vei bifa macar o mica parte din activitatile protagonistilor, la Marea Neagra, ai acum posibilitatea sa faci plimbari cu jet ski-ul, cu hidrobicicleta sau cu banana, să practici parasailingul, windsurfingul, ba chiar și kitingul. Daca esti cu prietenii, va veti amuza impreuna de stangaciile fiecaruia si poate chiar veti organiza un concurs, in urma caruia cel mai curajos sa castige.

Totodata, litoralul romanesc poate fi transfigurat si intr-un decor boem, cu foc de tabara, in care sa va reuniti ca in liceu, sa cantati si sa dansati pana la cel mai frumos rasarit al soarelui.

Sursa foto: unsplash.com


508

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Wiener Festwochen
Festivalul Wiener Festwochen se desfasoara anual intre mai si iunie, în capitala Austriei. In a..
Germania  |  Romania  |  Grecia  |  Ungaria  |  Belgia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Bulgaria este cunoscuta si sub denumirea de "Tara trandafirilor".... Norvegienii sunt cei mai mari consumatori de cafea din lume cu 10,7 kg/persoana anual?...
Dictionar turistic
Hamam - Baie turceasca cu abur uscat. Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari