Merita sa reconditionezi turbina: ce trebuie sa stii?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Merita sa reconditionezi turbina: ce trebuie sa stii?


Turbina este o parte a mașinii care se află în continuă mișcare și supusă în permanență unor temperaturi ridicate. Așa că este firesc să se mai defecteze din când în când. Ce faci în acest caz?

Repararea sau recondiționarea unei turbine auto care nu mai funcționează corect este mult mai rentabilă decât cumpărarea uneia noi, mai ales dacă dauna nu este una totală. Iată de ce turbinele recondiționate în mod profesional reprezintă o soluție pe care ar trebui să o iei în considerare și ce ar trebui să știi despre asta.

Turbina recondiționată poate fi comparabilă cu cea nouă?
Înainte de toate, este important să înțelegi diferența dintre o unitate reparată și una recondiționată. Serviciul de reparație este mai degrabă superficial și se poate face în atelierul oricărui mecanic auto. De cele mai multe ori nu presupune schimbarea pieselor cu unele noi și originale.

Pe de altă parte, ideea de recondiționare turbină implică munca unui personal instruit, dar și un echipament sofisticat, necesar pentru a testa unitatea reconstruită astfel încât să se poată păstra aceeași performanță ca a unei turbine noi.

Un alt lucru interesant de știut este că recondiționarea unei turbine auto necesită mai puține resurse naturale și energie decât construirea unei noi. Practic, sunt înlocuite doar piesele deteriorate și uzate. Totodată, piesele care pot fi reparate pot fi, la rândul lor, recondiționate. Așadar, se reduce și cantitatea de deșeuri.

Bun, păi și de ce se mai vând turbine noi, te mai poți întreba. Motivele pot fi adesea subiective. De exemplu, o unitate recondiționată poate avea o garanție mai mică decât cea nouă, situație valabilă în orice domeniu. În al doilea rând, pentru modelele foarte noi este posibil să nu se poată găsi piese de schimb. Pe lângă asta, există cazuri în care turbina are un grad de defectare atât de mare încât nu se mai poate face nimic pentru a fi salvată.

Ce presupune recondiționarea unei turbine auto
Turbinele sunt elemente complexe și de înaltă performanță, așa că recondiționarea lor este un proces elaborat. De regulă, fiecare atelier care se ocupă de recondiționarea turbinelor auto are propriul demers, însă, în mare parte, se efectuează o serie de operațiuni standard.

1. Demontare a tuturor componentelor, curățarea și inspectarea potențialelor probleme;
2. Înlocuirea oricăror piese defecte care au fost identificate la inspecție: garnituri, filtre, furtunuri, actuatori, rulmenți, inele de piston, cleme, roți de compresor și de turbină;
3. Asamblarea noilor componente, o etapă ceva mai complicată, deoarece turbocompresorul va trebui echilibrat în diferite etape de asamblare.

După ce turbina auto a fost dezasamblată, tehnicienii cu înaltă calificare vor mai efectua o serie de procese ceva mai specifice, importante pentru o recondiționare reușită:

- Folosirea unor tehnologii de curățare sub presiune pentru carcasă;
- Descompunerea delicată a materialelor și curățarea cu ultrasunete;
- Retestarea și reechilibrarea compresorului și a roților de turbină conform specificațiilor originale;
- Echilibrarea miezului în condiții reale de funcționare la viteză mare;
- Actualizarea componentelor pentru a se include noi caracteristici de proiectare.

Așadar, turbina recondiționată este adusă într-o stare comparabilă cu cea nouă, pe baza unor specificații tehnice stricte, precum și a unor standarde de calitate și de testare. Piesele sunt întotdeauna validate în conformitate cu specificațiile originale, folosind același echipament de testare ca și turbinele noi. Totodată unitățile recondiționate oferă performanțe fiabile la un cost accesibil.

Sursa foto: freepik.com


177

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Stiai ca?
Cel mai mare parc national din Asia este Issyk Kul din muntii Tian Shan. El are o suprafata de 750.000 de ha.... Pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel incat atunci cand se scufunda, poate vedea prin apa?...
Dictionar turistic
Talon de imbarcare - Document eliberat calatorilor ce se deplaseaza pe cale aeriana sau maritima, pentru a fi prezentat la cerere sau care certifica existenta biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale aeroportului sau ale portului de imbarcare.
7 recomandari