Microbuzul vs masina personala – care este cea mai buna solutie?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Microbuzul vs masina personala – care este cea mai buna solutie?


Atunci cand vine vorba de calatoriile prin Europa spre destinatii ca Belgia, Olanda, Germania majoritatea persoanelor aleg rutele terestre, in locul traseelor efectuate cu avionul.

Acest lucru este datorat faptului ca preturile sunt destul de mari pentru cursele cu avionul, dar si pentru faptul ca nu te vei plictisi niciodata. Asadar, multi calatori aleg cursele cu microbuzul sau decid sa parcurga traseul cu masina personala. Totusi, intre aceste variante exista numeroase diferente cheie, pe care trebuie sa le iei intotdeauna in considerare, in special atunci cand vine vorba de calatoriile lungi, in afara Romaniei precum transportul Romania - Olanda de exemplu.
Printre cele mai importante diferente se numara:

Costurile
In momentul in care alegi un anumit mijloc de transport trebuie sa tii intotdeauna cont de costuri. De cele mai multe ori, Waltrans ofera cele mai bune preturi pentru bilete, care pot fi accesibile de oricine, indiferent de bugetul personal. Vei avea posibilitatea chiar sa achizitionezi bilete pentru intreaga familie, daca este necesar.

Mai mult, in cadrul biletului sunt cuprinse mai multe costuri, iar printre acestea, de cele mai multe ori se numara costurile de mentenanta ale masinii, costul combustibilului, precum si salariul soferului. La final, vei descoperi ca acestea sunt destul de mici, comparativ cu costurile asociate altor tipuri de transport.

Totusi, in cazul in care te-ai decis sa calatoresti cu masina personala, este important de stiut ca va trebui sa investesti bani in combustibil. Mai mult de atat, chiar vei fi surprins in momentul in care va trebui sa alimentezi din diferite zone ale Europei: in functie de nivelul de dezvoltare, preturile sunt mult mai crescute, comparativ cu cele din Romania. Asadar, costurile finale vor fi identice sau chiar mai mari comparativ cu cele ale unui bilet de microbuz.

Asadar, pentru a te incadra in bugetul personal, cea mai buna solutie este sa alegi o cursa cu microbuzul catre zona de destinatie.

Confortul
In cazul in care te decizi sa conduci catre destinatia ta, stii deja ca va trebui sa ramai atent la drum in permanenta. Acest lucru devine extrem de obositor, in special daca trebuie sa conduci pentru un numar mare de ore. Mai mult de atat, cu cat devii mai obosit, cu atat riscul de a produce un accident va creste.

Asadar, pentru distante foarte lungi este recomandat sa lasi pe altcineva sa se ocupe de condus, in timp ce tu te poti bucura de timpul petrecut cu familia sau cu prietenii tai, pe bancheta din spate.

Siguranta
Microbuzele sunt intotdeauna cele mai sigure autovehicule, datorita faptului ca firmele se ocupa de mentenanta acestora si, totodata, se asigura de faptul ca acestea sunt perfect functionale. In plus, soferii microbuzelor parcurg foarte des trasee catre alte tari si cunosc cele mai sigure si bune drumuri catre destinatia ta.

Mai mult de atat, firmele respectate in domeniu achizitioneaza si utilizeaza intotdeauna microbuze noi. Asadar, tu nu va trebui sa te stresezi cu privire la starea masinii, in momentul in care alegi un astfel de serviciu, pentru a calatori catre destinatia ta.


50

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Stiai ca?
Cea mai ridicata temperatura din Europa s-a inregistrat in Sevilla (Spania) si a fost de 51 de grade Celsius.... Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul in fiecare minut?...
Dictionar turistic
Circuit - Calatorie care, in principiu, se termina acolo unde a inceput. Itinerariul, durata si orasele ce urmeaza a fi vizitate sunt stabilite de agentia de voiaj.
7 recomandari