Motive pentru a deveni turist la tine acasa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Motive pentru a deveni turist la tine acasa


BRASOV

In acest an, vacanta de acasa, cunoscuta si sub numele de staycation, va deveni cea mai buna alternativa, inclusiv pentru pasionatii de calatorii peste oceane. Datorită situației actuale este recomandat să optezi pentru o vacanță în țară, în care poți descoperi noi atracții turistice, ai ocazia să petreci mai mult timp alături de familie și chiar să redescoperi amintiri dragi. De asemenea, vei dobândi o nouă perspectivă asupra frumuseților oferite de România, în special dacă faci un road trip în jurul țării. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să devii turist acasă:

Descoperi lucruri noi

O vacanță peste mări și țări este mereu plină de surprize și noi experiențe, însă nimic nu se compară cu descoperirea unor noi locații și destinații pe care le poți vizita cu ușurință în țară. Prețurile sunt mult mai accesibile, poți călători cu mașina personală și ai posibilitatea să-ți urmezi propriul program sau itinerariu.

Mai mult decât atât, dacă ești angajator, facilitarea unei vacanțe în țară prin tichete de vacanta poate fi cadoul perfect pentru angajați în aceste momente de criză. Aceștia se vor putea relaxa și vor reuși să economisească în același timp, descoperind destinații inedite sau revenind în locurile preferate din România.

Nu te expui riscurilor

Vacanțele peste hotare sunt mai complicate în acest sezon, deoarece pandemia aduce și restricții noi în mai multe țări, dar crește și riscul de infectare cu noul coronavirus. De exemplu, în Grecia, legea impune prezentarea unui text negativ la virusul Sars-Cov2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Turiștii sunt astfel obligați să cheltuie o sumă considerabilă pentru efectuarea acestui test, dar trebuie să țină cont și de modificările care vor apărea pe parcursul șederii lor în țara respectivă. Așadar, vacanța de acasă te ferește de situații neprevăzute, dar mai ales îți oferă posibilitatea de a te distanța corespunzător și de a intra în contact cu cât mai puțini oameni. Tot ce trebuie să faci este să respecți măsurile impuse de autorități și să eviți perioadele foarte aglomerate sau grupurile mari de oameni atunci când vizitezi atracțiile turistice.

Înveți mai multe despre istoria țării

După mai multe vacanțe petrecute în străinătate, vei realiza că știi prea puține despre propria țară. Anul acesta ai un motiv perfect pentru a cutreiera țara în lung și-n lat dacă vrei să înveți mai multe despre istorie, obiceiuri și oameni în general. Poți începe cu destinații precum Cetatea Alba Carolina, care datează de mai bine de 300 de ani, Complexul Arheologic Porolissum sau Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. O astfel de călătorie prin țară poate fi o adevărată lecție în special pentru copiii tăi, dar și pentru adulții din familie care locuiesc în afara țării de mai mulți ani. Nu de puține ori, oamenii nu cunosc detalii importante din istoria țării și nici locurile care îți pot tăia răsuflarea. Măcar în acest an, plimbă-te cu familia în jurul țării și profită de timpul pe care îl ai în concediu pentru a-ți îmbogăți cultura generală și pentru a redescoperi România.


Apreciezi mai mult ce ai acasă

Fie că ești un împătimit al drumețiilor pe munte sau apreciezi arhitectura tradițională, în România găsești oportunități pentru toate aceste pasiuni. La finalul unei călătorii în jurul țării vei fi surprins să afli că există mai multe locuri inedite pe care nu le cunoșteai și care nu sunt promovate suficient. Organizează o astfel de vacanță pentru întreaga familie și bucură-te de activități diferite, cu mese alături de localnici în Transilvania sau tururi în rezervația de urși de la Zărnești. Odată ce trăiești aceste experiențe la tine acasă, îți vei dori să te întorci în fiecare an în locațiile care ți-au oferit ceva nou și care te fac să apreciezi mai mult natura, dar și eforturile depuse de cei din țară. Nu uita că este important să-i susții pe aceștia și să dedici o parte din timpul tău pentru vizitarea obiectivelor întreținute de pasiunea oamenilor.

Vacanța de acasă te poate surprinde mai mult decât cele petrecute în țări exotice, la cazări de lux. O experiență autentică este acel ceva de care simți că ai nevoie de prea mult timp, iar acest an este oportun pentru a-ți lua rucsacul pe umăr pe potecile din România.

Sursa foto: unsplash.com
Your title here...


512

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Grecia  |  Franta  |  Belgia  |  Malta  |  Italia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
AUREL PERSU A CONSTRUIT PRIMA MAȘINĂ CU FORMĂ AERODINAMICĂ DIN LUME Tot la sfârșitul secolului XIX, în 1890, se naște, la București, Aurel Persu. Pasionat de mic de inginerie, Persu a pl... O femeie din Arabia Saudita poate obtine un divort daca sotul ei nu ii ofera cafea?...
Dictionar turistic
Manastire - Institutie religioasa cuprinzand o biserica si mai multe chilii, unde traiesc, potrivit unor reguli de viata austere si izolati de lume, calugari sau calugarite; locas in care serviciul divin este oficiat de calugari/calugarite.
7 recomandari