Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussauds din Londra

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussauds din Londra


LONDRA

Pentru a te fotografia cu vedeta preferata nu trebuie sa faci nimic altceva decat o vizita la Muzeul Madame Tussaud’s din Londra, care expune copii executate din ceara ale celor mai celebre personalitati din intreaga lume, de la cantareti, actori, sportivi si pana la oameni politici. Nici personajele de film nu au fost lasate deoparte.

Sursa poza
Istoria modelarii chipurilor de ceara incepe inca din 1770 de catre cea dupa care a si fost numit muzeul, respectiv Madame Marie Tussaud, avandu-l ca mentor pe doctorul elvetian Philippe Curtius, in a carui casa a locuit impreuna cu mama sa care era menajera acestuia. Activitatea intensa de a modela personalitati faimoase ale vremii s-a desfasurat abia dupa ce a fost obligata sa modeleze chipuri mortuare ale nobililor condamnati la moarte prin ghilotinare in timpul Revolutiei Franceze, pentru a dovedi loialitatea fata de aceasta. Printre primele figuri modelate au fost cele ale cunoscutului poet si filozof Voltaire, in 1877 si Jean-Jacques Rousseau, in 1778. In 1794 Marie mosteneste expozitia de figuri a mentorului sau, ce fusese convins sa renunte la cariera medicala pentru a se dedica sculpturilor din ceara la Paris. In 1835 isi deschide prima expozitie permanenta in Londra.

Sursa poza
Pentru ca o figura din ceara sa prinda viata, aceasta trebuie mai intai sa fie modelata din argila in marime naturala, pe un schelet metalic, procesul prin care se obtine rezultatul final imbracand mai multe etape. Echipa care realizeaza faimoasele sculpturi din ceara se ocupa separat de cap si de corp, reusind cu maiestrie sa surprinda caracterul personalitatii respective.

Sursa poza
Ulterior, incepe etapa realizarii matritelor din ipsos in care se lucreaza separat, pe fiecare segment. Apoi se toarna ceara fierbinte in interiorul figurii astfel modelate. Ochii sunt realizati din acril, iar dantura respecta intocmai specificatiile unui tehnician dentar. Parul natural este inserat individual pentru ca efectul sa fie maxim.

Sursa poza
Machiajul este aplicat astfel incat rezultatul sa fie cel obtinut pe pielea reala. Hainele sunt croite intocmai dupa stilul personalitatii a carei figura se modeleaza, uneori apelandu-se la folosirea hainelor originale.

Sursa poza
In muzeu, pe langa alte personalitati, se pot admira figurile lui Michael Jackson, David Beckham, Pablo Picasso, Kylie Minogue, Lady Gaga, Britney Spears si Madonnei. Madamme Tussaud pazeste intrarea in muzeu intruchipata intr-o figura din ceara realizata in 1842 de catre ea insasi! Dealtfel, muzeul mai detine cateva figuri executate de catre ea.

Sursa poza
Figurile sunt inspirate dupa aparitiile cele mai cunoscute ale personalitatilor, muzeul mandrindu-se cu o colectie de peste 300 de exponate uimitoare, oferindu-le turistilor privilegiul de a fi aproape si de a se fotografia cu idolii lor.

Articol scris de Monica Anghelovici

Sursa poza


17494

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Germania  |  Austria  |  Ungaria  |  Spania  |  Cehia  |  Malta  | 
Stiai ca?
FC Barcelona este cel mai mare stadion privat din lume, cu peste 100.000 de locuri? Stadionul este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Barcelona?... Pe raul Bega a fost creat primul canal navigabil din Romania, acest lucru ducand la cresterea comertului in acele perioade....
Dictionar turistic
Bufet suedez - Masa principala la care se servesc mai multe tipuri de mancare, aperitive calde sau reci, mancare gatita sau fast-food, salate proaspete, fructe, prajituri, fursecuri si torturi, bauturi alcoolice sau racoritoare. La acest tip de masa, clientii isi pot umple farfuria de cate ori poftesc.
7 recomandari