Întâlnire neașteptată în inima Bulgariei

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Întâlnire neașteptată în inima Bulgariei


BULGARIA

Sărbători, aventuri sau doar plimbare - care este cel mai potrivit loc pentru concediului vostru de odihnă? Dacă doriți să cunoașteți destinații inedite, vă propunem să vizitați zona Centrală a Bulgariei. În inima țării veți regăsi de tot ce aveți nevoie pentru a vă odihni, a vă distra și a descoperi o istorie și o cultură bogată. Vă propunem a ne întâlni exact ”în centrul”, în orașele Gabrovo, Triavna și Sevlievo.Gabrovo – unul din centrele Renașterii bulgare, cu arhitectura și monumentele sale istorice remarcabile, locul primei școli civile și al unuia dintre cele frumoase poduri de piatră din Bulgaria. Istețimea locuitorilor este proverbială, pe care se bazează umorul recunoscut din Gabrovo. Persoanele din Gabrovo întruchipează umorul și buna dispoziție. Din acest motiv aici se află, unică în lume, Casa umorului și a satirei - un loc unic cu opere provenite din peste 170 de țări. Cu siguranță veți dori sa simțiți coloritatea traiului de pe timpul Renașterii. În scopul acesta vizitați complexul arhitectural etnografic în aer liber ”Etar”. Parcă timpul s-a oprit aici, iar gloria meșteșugarilor din Etara depășește frontierele Bulgariei.Bojenți este un satuleț captivant situat la 16 km de Gabrovo. Străzile vechi pietruite, casele de pe timpul Renașterii, atelierele meșteșugărești și cramele tipice creează o ambianță unică din vremuri de mult apuse. Bojenți este declarat rezervație arhitecturală și istorică.Triavna este un alt loc, care oferă toate comoditățile contemporane, într-o ambianță care vă va întoarce cu 200 de ani în trecut. Triavna a păstrat farmecul unui oraș de pe timpul Renașterii bulgare. Imaginați-vă o plimbare romantică printre străzile și casele pitorești, luând câte o cească de cafea aromatică pe piața "Capitan Diado Nicola” – singura piața din Bulgaria de pe timpul Renașterii, păstrată până în prezent, și veți afla că Triavna este locul potrivit pentru dumneavoastră.În Sevlievo veți fi captivați de farmecul podurilor de piatră, turnul cu ceas, bisericile de pe timpul Renașterii „Sf. Ilie Profetul” și „Sfânta Treime”. În oras se află singurul atelier meșteșugăresc de prelucrare a pielii – Tabahana - păstrat și restaurat . În apropierea orașului este situat un obiectiv arhitectural unic – muzeul în aer liber „Oraș medieval și cetate Hotalici”, care a apărut ca fortificație militară.Dacă credeți în legendele din munții Stara Planina, le puteți cunoaște și vă puteti plimba în natura din centrul Bulgariei. Turismul pietonal, cu biciclete sau echitația, vă oferă multe posibilități de distracție, activități precum mountain bike și sporturile de iarnă, reprezentând provocări pentru turiștii dornici de aventură.

Încă nu știți unde să vă petreceți week-end-ul? Acceptați provocarea, să ne întâlnim în centrul Bulgariei – Gabrovo, Triavna și Sevlievo.


2087

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Anul Nou Chinezesc (Chinese New Year)
Anul Nou Chinezesc este un eveniment plin de culoare, sarbatorit anual, la sfarsitul lui ianuarie ..
Stiai ca?
Brunei este supranumit si "Domiciliul Pacii".... In iarna anului 1932 a fost atat de frig incat cascada Niagara Falls a inghetat complet?...
Dictionar turistic
Destinatie - Punctul terminus al calatoriei.
7 recomandari