Recomandări de Cărți Pentru Călătorii - Colindă Globul Pământesc din Confortul Livingului Tău

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Recomandări de Cărți Pentru Călătorii - Colindă Globul Pământesc din Confortul Livingului Tău


ROMANIA

Cititul constant relaxează la fel de mult ca o călătorie. Fie că te pregătești de un concediu și cauți surse care să te inspire, fie că nu ai posibilitatea să pleci hai-hui, poți face ceva care să te relaxeze la fel de mult. Când te scufunzi în lectură, creierul reacționează ca și când ai fi în timpul unei escapade. Vizualizezi cu ochii minții locurile descrise în paginile cărților, simți experiențele parcurse de personaje și atingi un sentiment de calm de care ai nevoie în rutina de zi cu zi.

Terapia prin lectură are efecte asemănătoare unei vacanțe
Știai că terapia prin lectură chiar există și oferă o serie de beneficii creierului tău?

1. Creierul tău e cel care călătorește
Există studii RMN care au demonstrat faptul că, atunci când parcurgem firul narativ, creierul tău reacționează la acțiunea respectivă ca și când ar fi direct implicat. Același lucru se întâmplă și în timpul vizionării de filme. Scenele de suspans îți fac inima să bată nebunește, ca și când te-ai afla chiar tu în miezul scenariului. Așadar, îți recomand să îți relaxezi mintea prin cărți despre vacanță și călătorii și nu vei mai simți atât de puternic imboldul de a porni la drum.

2. Cititul te aduce mai aproape de oamenii cu valori similare cu ale tale
Lectura pare o activitate în care fiecare dintre noi își găsește un loc de refugiu. Pare o activitate solitară, dar în realitate nu e așa. Peste tot în lume există comunități ale iubitorilor de citit, cluburi de lectură, unde ai ocazia să întâlnești persoane cu gusturi similare cu ale tale. O carte poate deveni un subiect interesant de conversație sau chiar începutul unei noi prietenii.

3. Cărțile te ajută să rămâi sănătos
Potrivit unor studii, s-a demonstrat că cititul induce creierului o stare similară cu cea de meditație. De aceea, specialiștii recomandă parcurgerea câtorva pagini înainte de culcare, pentru că astfel îți asiguri un somn liniștit. Studiile mai arată că, persoanele care obișnuiesc să citească frecvent sunt mai rezistente la stres, mai puțin deprimate și au stimă de sine mai mare, față de persoanele care nu includ lectura în rutina zilnică.

Cititul îți permite să intri în pielea personajului și să simți emoțiile acestuia. La fel stau lucrurile și în cazul meditației. Când revii la realitate ești mai relaxat decât înainte.

Cărți de călătorii și vacanțe recomandate de cititori
Majoritatea din aceste recomandări, plus multe alte titluri îți stau la dispoziție pe books-express.ro. Călătorie plăcută!

1. Călătorii cu Charley, de John Steinbeck
Dacă vrei să ‘’colinzi’’ prin America anilor 60, atunci citește recomandarea. Autorul pornește într-o expediție prin 40 de state ale Americii, cu ajutorul unei rulote. Charley este partenerul de drum al autorului, un câine bătrân, care l-a urmat pe Steinbeck pe tot parcursul călătoriei.

2. În sălbăticie, de Jon Krakauer
Această carte avertizează cu privire la înfruntarea forțelor naturii. Tânărul Chris McCandless a dus o viață simplă în mijlocul naturii, departe de agitația urbană și confortul unei locuințe stabile.

3. Un an în Provence, de Peter Mayle
Această carte este mai mult o enciclopedie subiectivă care în final te face să îți dorești să vizitezi Provence măcar o dată în viață. Remarcabilă este pasiunea prin care autorul povestește despre gastronomia și locurile din Provence.

4. How Not to Travel the World, de Lauren Juliff
Cartea lui Lauren Juliff se axează pe experiențele personale ale scriitoarei. Dacă ideea de a călători singură i s-a părut înspăimântătoare la început, făcând pasul cel mare a reușit să își depășească barierele emoționale care o țineau în loc. Rezultatul este o carte amuzantă, din care poți învăța sfaturi despre cum nu trebuie să călătorești.

5. On the Road, de Jack Kerouac
On the Road este un ‘’must-to-read''’ dacă te numeri printre pasionații de călătorii. Este cartea de care ai nevoie dacă erai în căutarea unei surse care să te inspire să pornești la drum. Cartea descrie călătoriile prin America pe care Kerouac le-a făcut de-a lungul anilor, alături de camaradul său, Neal Cassady.

6. The Cat Who Went to Paris – Peter Gethers
Dacă o pisică a reușit să ajungă la Paris, atunci tu ce scuze ai să stai într-un singur loc? Acest roman haios prezintă viața autorului alături de pisica sa. Relația de prietenie dintre cei doi are ceva aparte, iar felina ajunge să îi fie camarad de drum atunci când Peter Gethers pornește în călătorii. Atenție însă: lecturarea poveștii te poate motiva să îți mărești familia cu (încă) o pisică!

7. Vagabonding, de Rolf Potts
Vagabonding este tipul de lectură care pune preț pe importanța de a călători independent, pe cont propriu, în scopul de a te desprinde de rutina obositoare. Pentru a călători de unul singur ai nevoie de curaj și spirit aventurier, iar cartea îți arată cum să îți dezvolți aceste atuuri.

Chiar dacă o vacanță oferă șansa de a vedea lumea, de a cunoaște persoane noi, cititul nu e departe de aceste experiențe. De fiecare dată când lași cartea deoparte și revii la realitate, ai să constați o îmbunătățire a stării generale de spirit. Ca și când ai fi proaspăt întors dintr-o lungă vacanță.


35

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Stiai ca?
In Argentina gestul prin care arati ca vrei ca cineva sa se grabeasca il reprezinta unirea degetului mare cu cel mijlociu.... Limba balenei albastre cantareste mai mult decat un elefant?...
Dictionar turistic
Drumetie - Calatorie pe jos a unui turist, de la un obiectiv la altul, in diverse scopuri: de relaxare, de cunoastere, de intretinere a formei fizice etc, de regula pe un traseu marcat.
7 recomandari